Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
X-mas Hygge: Deco tips για να προσφέρεις ένα γιορτινό «καταφύγιο» στους αγαπημένους σου

X-mas Hygge: Deco tips για να προσφέρεις ένα γιορτινό «καταφύγιο» στους αγαπημένους σου

Συμβουλές και προτάσεις για να μετατρέψεις το σπίτι σου σε ένα φιλόξενο, cozy περιβάλλον Σκανδιναβικού στυλ, που βάζει εσένα και τους φίλους σου σε jingle bell mood!

Τα Χριστούγεννα έχουν μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά σου, επειδή σου δίνουν αφορμές να μοιραστείς περισσότερο κοινό χρόνο με τους ανθρώπους που αγαπάς. Και για να απολαύσεις στο έπακρο αυτές τις ανεκτίμητες στιγμές που έχουν γεύση ζεστής σοκολάτας ή gluwein και άρωμα καμένου ξύλου από το τζάκι, χρειάζεται να «ντύσεις» το σπίτι σου με τα γιορτινά του, να το μετατρέψεις σε ένα φιλόξενο, hygge «καταφύγιο», που θα εμπνέει χαλάρωση και αισιόδοξα, jingle bell vibes.

Τι θα πει hygge; Αν δεν γνωρίζεις την απάντηση, πήγαινε μία επίσκεψη σε ένα από τα καταστήματα της Δανέζικης αλυσίδας JYSK, διότι εκεί θα ανακαλύψεις αυθεντικά, χριστουγεννιάτικα, Σκανδιναβικά διακοσμητικά, τα οποία δημιουργούν μία χουχουλιάρικη ατμόσφαιρα θαλπωρής, ιδανική για cocooning, με τις απαραίτητες «πινελιές» λάμψης. Καθώς θα περιηγείσαι στους διαδρόμους, θα βρεις καρδούλες, έλατα, αστέρια, ξωτικά και καλικάντζαρους, δηλαδή ό,τι χρειάζεσαι για να φέρεις στο σπίτι σου τη ζεστασιά και τη χαρά των Χριστουγέννων.

Σε κάθε περίπτωση, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μερικά αναγκαία deco tips για να αντλήσεις ιδέες και έμπνευση, για να αποφασίσεις πια στολίδια και διακοσμητικά θα φέρουν στο σπίτι σου το Christmas spirit!

#1 Τόλμησε ευρηματικούς συνδυασμούς με γήινες αποχρώσεις

Πριν επενδύσεις στον φετινό στολισμό του σπιτιού σου, χρειάζεται να επιλέξεις μία χρωματική παλέτα. Μην περιοριστείς στο κλασικό τρίπτυχο, κόκκινο, χρυσό, πράσινο, αλλά επένδυσε και σε πιο γήινους, εκλεπτυσμένους τόνους, όπως είναι το λευκό, το κυπαρισί, το γκρι, τους οποίους θα αναδείξεις με τον κατάλληλο, διακριτικό φωτισμό.

Χρησιμοποιώντας διαφορετικές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος, θα έχεις ένα ομοιογενές αποτέλεσμα, ενώ οι συγκεκριμένες αποχρώσεις επιτυγχάνουν μία minimal διακόσμηση η οποία εμπνέει φιλοξενία, χωρίς να προκαλεί «θόρυβο». Επιπλέον, οι γήινες αποχρώσεις ταιριάζουν πολύ και με τα νέα χριστουγεννιάτικα στολίδια της σειράς Nordic Mood, τα οποία θα θέλεις να κάνεις δικά σου με την πρώτη ματιά.

Τα αστέρια και τα λευκά, χάρτινα αγγελάκια COVELLIN με τις χρυσές λεπτομέρειες, οι καρδιές PYSSEL με το υπέροχο στρογγυλεμένο σχήμα, είναι τα στοιχεία που θα «δέσουν» αρμονικά με την παλέτα που επέλεξες, κάνοντας level up σε κάθε γωνία του προσωπικού σου χώρου, πόσω μάλλον στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σου.

#2 Πες «ναι» σε μία φυσική διακόσμηση που δίνει ζωή στον χώρο

Κι όμως, αρκεί μία φυσική λεπτομέρεια, ένα φυλλώδες φυτό, ένα γιορτινά βάζο γεμάτο αποξηραμένα λουλούδια ή διακοσμητικά κλαδιά, για να αποκτήσει «ζωή» ένας χώρος. Ναι, η φύση είναι ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης, ειδικότερα την περίοδο των Χριστουγέννων που το πεύκο, το κουκουνάρι, το ρόδι και το γκι «πρωταγωνιστούν» στον κόσμο της διακόσμησης.

Πώς θα σου φαινόταν, λοιπόν, να αξιοποιήσεις μερικά φυσικά, deco στοιχεία για να στολίσεις το γιορτινό τραπέζι που ετοίμασες για τους αγαπημένους σου; Τοποθέτησε ένα χριστουγεννιάτικο ράνερ στη μέση του τραπεζιού για να προσδόσεις μία αίσθηση επισημότητας στο δείπνο και εμπλούτισε την art de la table σύνθεσή σου, βάζοντας μερικά επιπλέον στολίδια, όπως το διακοσμητικό VILJE σε σχήμα δέντρου με LED  ή ένα μικρό κλαδί σε κάθε πιάτο.

#3 Δώσε σημασία στις λεπτομέρειες που σε βάζουν σε x-mas mood

Θέλεις το σπίτι σου τα Χριστούγεννα να θυμίζει το εργοστάσιο του Άγιου Βασίλη ή τουλάχιστον, να σε κάνει να νιώθεις πως βρίσκεσαι εκεί; Διότι για να επιτύχεις το απόλυτο γιορτινό σκηνικό, αρκεί να διοχετεύσεις όλη την παιδικότητα και τη φαντασία σου στα στολίδια, τις λεπτομέρειες που θα αναβαθμίσουν τη διακόσμηση του σπιτιού σου.

Μάλιστα, ένα από αυτά τα στολίδια είναι ο σκανταλιάρης καλικάντζαρος MUGGLESTEN με το κόκκινο καπέλο και τη γκρίζα γενειάδα που μοιάζει με πουλόβερ –ή μήπως το αντίστροφο; Θα τον ξετρυπώσεις ενώ βολτάρεις στους διαδρόμους των JYSK, ενώ κάθε φορά που τον κοιτάς θα σε πιάνει μία γλυκιά νοσταλγία.

Και επειδή ο φωτισμός είναι «το Α και το Ω» για μία ολοκληρωμένη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, η αψίδα κεριών HILDEGUN με το σύγχρονο γεωμετρικό σχήμα και τα LED φωτάκια, θα σου προσφέρει έναν απαλό, ξεκούραστο φωτισμό, ιδανικό για τα απογεύματα που χαλαρώνεις στο σαλόνι με φίλους. Τι θα έλεγες να τους κεράσεις έναν καφέ ή ένα τσάι στις κεραμικές κούπες GULLTOP που είναι στολισμένες με χαριτωμένα, γιορτινά μοτίβα;

#4 Υποδέξου τους καλεσμένους με λάμψη στολίζοντας το μπαλκόνι σου

Μία εμπειρία φιλοξενίας ξεκινά ήδη από τη στιγμή που οι δικοί σου άνθρωποι φτάνουν κάτω από το σπίτι σου. Τι καλύτερο, λοιπόν, από να τους υποδεχθείς με την πιο γιορτινή διάθεση, στολίζοντας και τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σου; Έτσι και αλλιώς, αν ο καιρός είναι με το μέρος σου, τίποτα δεν σε εμποδίζει από το να απολαύσεις να ζεστό ρόφημα και μερικά σπιτικά σνακ με την παρέα σου, στο μπαλκόνι ή τη βεράντα σου.

Πρώτα, όμως, μην ξεχάσεις να επενδύσεις σε μικρές πηγές φωτισμού, οι οποίες θα δημιουργήσουν μία πιο οικεία ατμόσφαιρα. Μάλιστα, αν έχεις προγραμματίσει ένα γιορτινό ρεβεγιόν ή δείπνο στο σπίτι σου, ξεκίνησε τη βραδιά σας σερβίροντας pre-dinner cocktails και finger food νοστιμιές στο μπαλκόνι. Με αυτόν τον τρόπο, θα προετοιμάσεις τους φίλους σου για το λαχταριστό μενού που έχεις ετοιμάσει και σας περιμένει στα ενδότερα.

Μην χάνεις άλλο χρόνο, λοιπόν! Οι γιορτές έχουν ήδη ξεκινήσει και για να φέρεις τη μαγεία των Χριστουγέννων στο σπίτι σου, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να πραγματοποιήσεις μία επίσκεψη σε ένα κατάστημα JYSK, στον προορισμό που σου υπόσχεται φιλόξενες, hygge στιγμές με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, δηλαδή μία γιορτινή περίοδο με αυθεντικό Σκανδιναβικό στυλ!

inSports

«Τρέλα» στην Κρήτη για τον Ολυμπιακό: Οι ευρωκούπες έκαναν τον γύρο του νησιού (pics+vids)

Χιλιάδες φίλοι του Ολυμπιακού έβγαλαν φωτογραφίες και βίντεο με τις κούπες του Conference και Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024