
Μαϊάμι, Σφακιά, Τζουμέρκα
Τα όσα διαδραματίστηκαν θυμίζουν την εκδίωξη της «Δημοκρατικής Άμυνας» από το ΠαΣοΚ το 1975 ώστε να παραμείνει ο Ανδρέας Παπανδρέου αδιαφιλονίκητος ηγέτης: διαγραφές, διάλυση οργάνων, προσφυγή στη βάση
Διαγραφές δεν έγιναν, διάσπαση δεν έγινε, «αποχωρήσεις» είχαμε τελικά από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Οι περισσότεροι από τους αποχωρήσαντες έχουν μεγάλη εμπειρία από τέτοια «ατυχήματα» στα κομμουνιστικά/μετακομμουνιστικά κόμματα που διαδοχικά ανήκαν – οι οποίες δεν ήσαν οι μόνες: και στο ΠαΣοΚ και στη Νέα Δημοκρατία είχαμε ρήξεις.
Το κοινό που είχαν όλες αυτές οι ρήξεις είναι ότι οι πολιτικοί οργανισμοί που δημιουργήθηκαν δε μακροημέρευσαν: «ΚΚΕ Εσωτερικού – Ανανεωτική Αριστερά», ΔΗΜΑΡ, «Λαϊκή Ενότητα», από την κομμουνιστική Αριστερά· «Σοσιαλιστική Πορεία» «Κόμμα Αρσένη», «Κόμμα Τσοβόλα» από το ΠαΣοΚ· «Δημοκρατική Ανανέωση», «Πολιτική Άνοιξη», ΛΑΟΣ από τη Νέα Δημοκρατίας – κανένα από αυτά δεν πήγε μακριά, επαληθευόταν πάντα η κυνική ρήση του Ευάγγελου Αβέρωφ: «το πρόβατο που φεύγει από το μαντρί το τρώει ο λύκος».
Ήταν σωστή λοιπόν η απόφαση της κ. Αχτσιόγλου και των περί αυτήν να παραμείνουν στο κόμμα. Αλλά θα μακροημερεύσουν;
Κάθε αρχηγός προσπαθεί να απαλλαγεί από αυτούς που περιμένουν την ευκαιρία να τον ανατρέψουν.
Για την τρόικα Κασσελάκης-Παππάς-Πολάκης η ομάδα της κ. Αχτσιόγλου αποτελεί κίνδυνο, όχι οι δημογέροντες και οι λόγιοι που έφυγαν γιατί δεν είχαν τίποτα να χάσουν.
Τα όσα διαδραματίστηκαν θυμίζουν την εκδίωξη της «Δημοκρατικής Άμυνας» από το ΠαΣοΚ το 1975 ώστε να παραμείνει ο Ανδρέας Παπανδρέου αδιαφιλονίκητος ηγέτης: διαγραφές, διάλυση οργάνων, προσφυγή στη βάση.
Όπως ακριβώς η τρόικα Κασσελάκης-Παπάς-Πολάκης.
Όμως, ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ήδη δοκιμασμένος ηγέτης με όσα –θετικά και αρνητικά– είχε πράξει μεταξύ 1960-1975.
Αντίστοιχός του για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο κ. Κασσελάκης αλλά ο Αλέξης Τσίπρας, 15 χρόνια και αυτός στην ηγεσία.
Άλλωστε ο διάδοχός του δε δηλώνει αυτόφωτος, από την αίγλη του πρώην προέδρου που ισχυρίζεται ότι πέφτει πάνω του χαρίζει μέρος στους θαυμαστές του.
Βεβαίως, το χειρότερο είτε για την υστεροφημία είτε για το πολιτικό μέλλον του κ. Τσίπρα είναι να παραδεχθεί ότι έχει ευθύνη για τις πράξεις της τρόικας και ότι φωτίζει τον (για την ώρα) προεξάρχοντα.
Υποτίθεται ότι παρακολουθεί από μακριά και θα επέμβει μόνο αν ο κ. Κασσελάκης με τα έξι εκατομμύρια της κρατικής χορηγίας αγοράσει τη διπλανή προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ πολυκατοικία και κάνει και τις δύο καταλύματα AirBnb, όπως μάλλον είναι το πολιτικό σχέδιό του.
Αλλά είναι έτσι; Όλοι οι «άνθρωποι του προέδρου» ρητά ή με μισόλογα στοιχήθηκαν με τη νέα ηγεσία.
Ιδιοκτήτης του κόμματος παραμένει ο κ. Τσίπρας, φιλοξενούμενος μοιάζει ο κ. Κασσελάκης.
Το βέβαιο είναι ότι η συνδιοίκηση Μαϊάμι-Σφακιά-Τζουμέρκα δε θα μας αφήσει να πλήξουμε.
- Πάμε μια βόλτα;: Η Δήμητρα Γαλάνη ακολουθεί τα βήματα της ζωής και της καλλιτεχνικής της πορείας
- Συνεργασία του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
- Δήμος Θεσσαλονίκης: Το σχέδιο με οκτώ μέτρα για το Δημογραφικό και τη στεγαστική κρίση
- «To εκπληκτική είναι λίγο» – Η σειρά The Bear κατάφερε την πιο εντυπωσιακή επιστροφή στην τηλεόραση
- Ο Πορζίνγκις για άλλα δύο χρόνια «πολεμιστής»: Συνεχίζει στους Γουόριορς
- Δίκη για τα Τέμπη: Επιφυλάχθηκε για την αναβάθμιση των κατηγοριών η εισαγγελέας









