Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι συμφώνησαν Αθήνα και Άγκυρα για τα ΜΟΕ

Τι συμφώνησαν Αθήνα και Άγκυρα για τα ΜΟΕ

Σε καλό κλίμα οι συζητήσεις στην Τουρκία, στις οποίες έλαβαν μέρος πρέσβεις, υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί, καθώς και άλλοι αξιωματούχοι.

Νέο γύρο συζητήσεων σχετικά με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) διεξήγαγαν οι αντιπροσωπείες της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση, η συνάντηση διεξήχθη σήμερα, Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023, στο υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας στην Άγκυρα.

Σε αμφότερες τις αντιπροσωπείες συμμετείχαν πρέσβεις, υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί, καθώς και άλλοι αξιωματούχοι.

Η συμφωνία

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν, κατ’ αρχήν, να υλοποιήσουν ή να επανενεργοποιήσουν δραστηριότητες ΜΟΕ κατά τη διάρκεια του έτους 2024, από τον συμφωνημένο προηγουμένως κατάλογο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Παράλληλα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να δημιουργήσουν μηχανισμό σημείων επαφής για επικοινωνία και διευκόλυνση της εφαρμογής των συμφωνηθέντων ΜΟΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση διεξήχθη σε θετικό πνεύμα, με τις δύο χώρες να ανανεώνουν το ραντεβού τους για την επόμενη συνάντηση που θα φιλοξενηθεί στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση ήταν μέρος από τα βήματα που συμφώνησαν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Βίλνιους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι οποίοι θα λάβουν μέρος και στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, Ελλάδας – Τουρκίας στις 7 Δεκεμβρίου.

Επιβεβαίωση της ηρεμίας

Ο ρόλος των συναντήσεων για τα ΜΟΕ είναι μία συνεννόηση σε επίπεδο υπουργείων Άμυνας ως προς τις ασκήσεις που διεξάγουν οι δύο πλευρές, το σεβασμό των αργιών και μία σειρά ζητήματα ώστε να λειτουργούν χωρίς εντάσεις.

Ωστόσο και αυτό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αυτονόητο στις σχέσεις Αθήνας και Άγκυρας.

Sports in

Πρεμιέρα ο Τσιτσιπάς στο Madrid Open, για την πρόκριση στον 4ο γύρο η Σάκκαρη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κάνει πρεμιέρα στο Madrid Open απέναντι στον Βραζιλιάνο Τιάγκο Μοντέιρο ενώ η Μαρία Σάκκαρη θα κοντραριστεί στον 3ο γύρο του τουρνουά με την Αμερικανίδα Σλόαν Στέφενς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024