Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Επιταγή ακρίβειας: Πότε θα ληφθούν οι αποφάσεις

Επιταγή ακρίβειας: Πότε θα ληφθούν οι αποφάσεις

Ανοίγει ο δρόμος λόγω καλής πορείας της οικονομίας και υπεραπόδοσης των φορολογικών εσόδων

Την προσεχή Πέμπτη 16 Νοεμβρίου ανακοινώνονται τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, με βάση τα οποία, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, θα πιστοποιείται η δημιουργία επιπλέον δημοσιονομικού χώρου και έτσι θα ανοίγει ο δρόμος για τη χορήγηση της επιταγής ακρίβειας σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προ καιρού και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης, τόνισαν ότι θα εξαντλήσουν κάθε δημοσιονομικό περιθώριο που υπάρχει προκειμένου να στηρίξουν την κοινωνία και τις ομάδες εκείνες που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Οι δικαιούχοι

Η πορεία των φορολογικών εσόδων εξαιτίας, αφενός της καλής πορείας και της οικονομίας και ειδικά του τουρισμού, αλλά και αφετέρου της μερικής φορολογικής συμμόρφωσης εξαιτίας ελέγχων αλλά και χρήσης των POS, συνεχίζει να εκπλήσσει θετικά υπερβαίνοντας τους στόχους που έχουν τεθεί.

Στο πλαίσιο αυτό και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει κάποια δυσμενής εξέλιξη, η κυβέρνηση θα χορηγήσει και φέτος την «επιταγή ακρίβειας» σε περίπου 1 εκατ. φορολογουμένους (χαμηλοσυνταξιούχοι, μακροχρόνια άνεργοι, οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, άτομα με αναπηρία κ.λπ.).

Υπεραπόδοση φορολογικών εσόδων

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, στο εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου τα έσοδα από φόρους ανήλθαν σε 44.982 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 3.156 εκατ. ευρώ ή 7,5% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2023. Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, τμήμα της αύξησης αυτής, ποσού 470 εκατ. ευρώ περίπου, αφορά την παράταση της προθεσμίας πληρωμής των τελών κυκλοφορίας μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2023, ενώ είχε εκτιμηθεί ότι το ποσό αυτό θα εισπραττόταν κατά τον μήνα Δεκέμβριο 2022.

Το υπόλοιπο ποσό της υπερεκτέλεσης προέρχεται από την καλύτερη απόδοση των φόρων εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων του προηγούμενου έτους που εισπράχθηκαν σε δόσεις μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου 2023, καθώς και από την καλύτερη απόδοση στην είσπραξη των φόρων τρέχοντος έτους.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Η «ανάκριση» του Έσε: Τι είπε για Μέσι, Μαραντόνα και Πελέ (vid)

Ο Έσε αποκάλυψε αρκετά πράγματα για εκείνον απαντώντας στο QnA που δημοσίευσε ο Ολυμπιακός στα social media.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024