Φουλ για πρόκριση ο Ολυμπιακός

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 3-1 σετ της Προμετέι από την Ουκρανία και έπειτα από το 2/2 στον έκτο προκριματικό όμιλο στρέφουν το βλέμμα τους στον αυριανό «τελικό» πρόκρισης με την διοργανώτρια του ομίλου Αρκάντα Γκαλάτι.

Ολα για όλα απέναντι στην Αρκάντα Γκαλάτι

Σε περίπτωση ήττας, ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει τον τίτλο της καλύτερης δεύτερης στην προκριματική φάση μαζί με τη δεύτερη του 5ου προκριματικού ομίλου, για μια θέση στον 5ο όμιλο του τουρνουά.

Στο πρώτο σετ οι Ουκρανοί μπήκαν πιο δυναμικά καταφέρνοντας να πάρουν μια διαφορά με +3, ωστόσο στη συνέχεια ο Ολυμπιακός πήρε τον έλεγχο του ματς και κατάφερε να προσπεράσει κλείνοντας το πρώτο σετ με 22-25 για το 1-0. Ενα εξαιρετικό ξεκίνημα από τους Πειραιώτες.

Το δεύτερο σετ ήταν μια διαφορετική ιστορία με την Προτεμέι να βγάζει αντίδραση φτάνοντας στην ισοφάριση με 25-19. Ο Ολυμπιακός ήταν το φαβορί της αναμέτρησης και αυτό επιβεβαίωσε στη συνέχεια, μπαίνοντας σαν «σίφουνας» στο τρίτο σετ, προηγούμενος με 1-6. Η κυριαρχία του συνεχίστηκε καθ’όλη την διάρκεια του σετ κάνοντας το 2-1 με το εμφατικό 25-14.

Το σκηνικό της αναμέτρησης δεν άλλαξε ούτε στο τέταρτο σετ με τον Ολυμπιακό να κλείνει το ματς με 25-21.

Το πρόγραμμα

12/11 15:00 Νεφτοχίμικ (Βουλγαρία) – Προμετέι (Ουκρανία)
12/11 18:00 Αρκάντα (Ρουμανία) – Ολυμπιακός

Η βαθμολογία
Αρκάντα 6
Ολυμπιακός 6
Νεφτοχίμικ 0
Προμετέι 0