Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ δημοσίευσε βίντεο της συνάντησής του με τον ιδρυτή της Χαμάς το 1998

Ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ δημοσίευσε βίντεο της συνάντησής του με τον ιδρυτή της Χαμάς το 1998

Ο Σεΐχης Αχμάντ Γιασίν, ιδρυτής της Χαμάς πέθανε μετά από αεροπορική επιδρομή το 2004

Η στήριξη του Ιράν απέναντι στη Χαμάς είναι πλέον γνωστή και δεδομένη.

Δεν είναι λίγες οι φορές που τόσο ο ανώτατος ηγέτης της χώρας, Αγιατολάχ Χαμενεΐ, όσο και κυβερνητικά στελέχη έχουν δηλώσει ξεκάθαρα ότι βρίσκονται στο πλάι της ισλαμιστικής οργάνωσης, η οποία βρίσκεται σε πόλεμο με το Ισραήλ.

Χθες μάλιστα, μετά τη σύνοδο της G7 στο Τόκιο, οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών-μελών έκαναν έκκληση στο Ιράν να σταματήσει να στηρίζει τη Χαμάς, κάτι που η Τεχεράνη όχι απλώς απέρριψε, αλλά καταδίκασε έντονα.

«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία για το μέλλον…»

Πλάνο από τη συνάντηση των δύο ηγετών

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Νασέρ Κανανί δήλωσε χαρακτηριστικά ότι το Ιράν καταβάλλει «αδιάλειπτα προσπάθειες για τον τερματισμό των στρατιωτικών επιθέσεων του επιθετικού σιωνιστικού καθεστώτος εναντίον των ανυπεράσπιστων πολιτών» της Λωρίδας της Γάζας που ελέγχεται από τη Χαμάς.

«Το μόνο που περιμέναμε από τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της G7 στο Τόκιο ήταν να αναλάβουν τη διεθνή τους ευθύνη, κυρίως καταδικάζοντας τις ενέργειες του σιωνιστικού καθεστώτος που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο στη Γάζα», πρόσθεσε.

«Είμαστε περήφανοι για εσάς»

Με φόντο όλα τα παραπάνω, στην ιστοσελίδα του Αγιατολάχ Χαμενεΐ δημοσιεύτηκε ένα βίντεο της συνάντησης του ίδιου με τον ιδρυτή της Χαμάς Σεΐχη Αχμάντ Γιασίν, ο οποίος σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή το 2004.

«Πιστεύω ότι εσείς, κύριε Σεΐχη Αχμέντ Γιασίν και οι αδελφοί και οι αδελφές που πολεμούν στην Παλαιστίνη είστε στην πρώτη γραμμή του πολέμου μεταξύ του Ισλάμ και της απιστίας και του πολέμου μεταξύ του ψεύδους και της αλήθειας» ακούγεται να λέει στην αρχή ο Χαμενεΐ.

«Δεν δεχθήκαμε και δεν θα δεχθούμε την σφετεριστική κυβέρνηση στην παλαιστινιακή γη και στο παλαιστινιακό κράτος ούτε για μία ώρα» συνεχίζει.

«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία για το μέλλον… Φυσικά, είμαστε περήφανοι για εσάς και θεωρούμε ότι αυτά τα ισλαμικά κινήματα αποτελούν πηγή τιμής για το Ισλάμ» προσθέτει.

Με τη σειρά του ο Σεΐχης Αχμάντ Γιασίν δηλώνει «ευγνώμων για τη σταθερή θέση της ηγεσίας και του λαού του Ιράν απέναντι στην υπόθεση της Παλαιστίνης».

«Χρειαζόμαστε την υποστήριξη του λαού μας σε όλα τα αραβικά και ισλαμικά εδάφη, ώστε να μπορέσουμε να σταθεροποιήσουμε την ισλαμική γραμμή και να βοηθήσουμε το παλαιστινιακό έθνος να σταθεί σταθερά ενάντια στη σιωνιστική-αμερικανική επιθετικότητα, αν θέλει ο Θεός» προσθέτει.

 Το βίντεο της συνάντησης:

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024