Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γουέστ Χαμ – Ολυμπιακός 1-0: Κρίμα γι’ αυτόν τον Θρύλο (vids)

Γουέστ Χαμ – Ολυμπιακός 1-0: Κρίμα γι’ αυτόν τον Θρύλο (vids)

Αδικη ήττα για τον Ολυμπιακό, που πάλεψε σαν λιοντάρι στο Λονδίνο και πλήρωσε μια κακή στιγμή στο 73’ – Δοκάρι με τον Καμαρά στο 86’, μεγάλη ευκαιρία με Ροντινέι στο 88’.

Κρίμα και άδικο. Ο Ολυμπιακός πάλεψε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου απέναντι στην Γουέστ Χαμ, αλλά πλήρωσε ακριβά μια αδράνεια της άμυνάς του στο 73’ και ηττήθηκε με 1-0 για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Οι Ερυθρόλευκοι, που ήταν πολύ καλοί στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, μετά το γκολ του Πακετά προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο τελευταίο πεντάλεπτο έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν. Στο 86’ είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Καμαρά, ενώ στο 88’ ο φαλτσαριστό σουτ του Ροντινέι έφυγε ελάχιστα άουτ. Μια άδικη ήττα για τον Ολυμπιακό, που θα μπορούσε να είχε φύγει με αποτέλεσμα από το Λονδίνο.

Το πάλεψαν οι Ερυθρόλευκοι μετά το γκολ, αλλά η τύχη τους γύρισε την πλάτη

Μετά το αποτέλεσμα στο Λονδίνο και τη νίκη της Φράιμπουργκ απέναντι στην Μπάτσκα Τόπολα (5-0), η Γουέστ Χαμ συγκατοικεί στην πρώτη θέση με τη γερμανική ομάδα, έχοντας από 9 βαθμούς. Τρίτος ο Ολυμπιακός με 4, στον πάτο οι Σέρβοι με 1 πόντο.

Την επόμενη αγωνιστική οι Ερυθρόλευκοι πηγαίνουν στην Γερμανία για το ματς με την Φράιμπουργκ (30/11) και η Μπάτσκα Τόπολα φιλοξενεί την Γουέστ Χαμ (30/11).

Ετσι παρατάχθηκαν

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Πορόζο, Ρέτσο και Ορτέγκα στην τετράδα της άμυνας. Οι Έσε, Καμαρά και Αλεξανδρόπουλος ήταν οι τρεις στα χαφ, με τους Ποντένσε και Φορτούνη στα δύο άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής και τον Γιόβετιτς στην κορυφή της επίθεσης. Ο Ντέβιντ Μόγιες από την άλλη, παρέταξε τη Γουέστ Χαμ με τους Φαμπιάνσκι, Σουφάλ, Μαυροπάνο, Αγκέρ, Έμερσον, Μπενραχμά, Γουόρντ-Πρόουζ, Άλβαρες, Πακετά, Κουντούς και Μπόουεν.

Αποκρούσεις από τον Πασχαλάκη

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αιφνιδιάσει την Γουέστ Χαμ. Στο 6’ ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες, ο Αλεξανδρόπουλος και οι συμπαίκτες του διαμαρτυρήθηκαν για χέρι-πέναλτι του Πακετά, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Μετά το δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους και στο 13’ απείλησαν με τον Μπενραχμά. Ο Αλγερινός εξτρέμ έκανε το φαλτσαριστό σουτ από αριστερά, με στόχο το δεξί παραθυράκι της εστίας του Πασχαλάκη, αλλά ο πορτιέρο του Ολυμπιακού απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Μετά την εκτέλεση, ο Αγκέρ πήρε την κεφαλιά, αλλά ο τερματοφύλακα των Πειραιωτών μπλόκαρε πάνω στη γραμμή και κράτησε το μηδέν. Στο 17’ ο Μπόουεν έκανε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά που έκανε ο Αλεξανδρόπουλος στο 19’, όπως επίσης και η αντίστοιχη του Αγκέρ στο 24’. Οκτώ λεπτά αργότερα η Γουέστ Χαμ απείλησε και πάλι με τον Μπενραχμά, αλλά ο Πασχαλάκης έπεσε και έδιωξε σε κόρνερ το σουτ που έκανε ο Αφρικανός μεσοεπιθετικός. Στο 34’ ο Αγκέρ, που είχε προωθηθεί σε μια ακόμα στημένη φάση της βρετανικής ομάδας, πήρε την κεφαλιά μετά την εκτέλεση κόρνερ, αλλά η έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Πασχαλάκη.

Ευκαιρία με Ποντένσε

Στο 35’ ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Ποντένσε, αλλά το σουτ που έκανε ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός, μετά το γύρισμα του Ορτέγκα, έφυγε άουτ. Ο Ιβηρας βρέθηκε μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων, αλλά δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε. Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα με τον φωτεινό πίνακα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου να δείχνει 0-0.

Πρώτη αλλαγή

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές, με τον Ολυμπιακό να απειλεί στο 51’ με τον Κώστα Φορτούνη. Ο διεθνής άσος προωθήθηκε από αριστερά, και σούταρε από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Στο 56’ ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έκανε την πρώτη του αλλαγή στην αναμέτρηση, με τον Ελ Κααμπί να παίρνει τη θέση του Γιόβετιτς.

Στο 62’ η Γουέστ Χαμ απάντησε με τον Γουόρντ-Πρόουζ. Μετά από γύρισμα του Μπόουεν από αριστερά, ο Γουόρντ-Πρόουζ σούταρε με τη μία από το ύψος της μεγάλης περιοχής του Ολυμπιακού, αλλά ο Πασχαλάκης μπλόκαρε. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπενραχμά έκανε το σουτ από το ύψος το πέναλτι, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Ροντινέι και ο Πασχαλάκης μπλόκαρε. Δύο φορές μέσα σε πέντε λεπτά ο Πασχαλάκης αντέδρασε σωστά και κράτησε το μηδέν.

Ανοιξε το σκορ ο Πακετά

Στο 74’ ο Γουόρντ-Πρόουζ έκανε την ψηλοκρεμαστή πάσα, ο Πακετά βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, σούταρε με τη μία και νίκησε τον Πασχαλάκη. Αρχικά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ, μετά την υπόδειξη του βοηθού, αλλά μετά την εξέταση της φάσης στο VAR το γκολ μέτρησε, καθώς ο παίκτης της Γουέστ Χαμ καλυπτόταν από τον Ορτέγκα.

Κινήσεις από τον Μαρτίνεθ

Μετά το γκολ ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έκανε δύο αλλαγές, με τους Μασούρα και Σκάρπα να παίρνουν τις θέσεις των Ποντένσε και Αλεξανδρόπουλου. Στο 81’ ο Κούντους σούταρε έξω από τη μεγάλη του Ολυμπιακού, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Δοκάρι με τον Καμαρά

Ο Ολυμπιακός δεν παράτησε το παιχνίδι και στο 86’ έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση, αλλά η τύχη του γύρισε την πλάτη. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη, ο Πορόζο πήρε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Καμαρά, αυτός προσπάθησε να σκοράρει με το κεφάλι, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι της εστίας του Φαμπιάνσκι.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός είχε μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία, αυτή τη φορά με τον Ροντινέι. Ο Βραζιλιάνος προωθήθηκε από δεξιά, έκανε το φαλτσαριστό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Φαμπιάνσκι. Στο 90’ ο Μαρτίνεθ ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, με τον Μπιέλ αντί του Εσε.

Στις καθυστερήσεις κυριάρχησαν τα νεύρα και το παιχνίδι μοιραία ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 1-0.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ (Ντέιβιντ Μόγες): Φαμπιάνσκι, Τσόουφαλ, Μαυροπάνος, Αγκέρ, Έμερσον, Μπενραχμά (84΄ Κορνέ), Άλβαρες (80΄ Σόουτσεκ), Γουόρντ-Πράουζ, Πακετά, Κούντους (89΄ Μουμπάμα), Μπόουεν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ορτέγκα, Ρέτσος, Πορόσο, Ροντινέι, Έσε (87΄ Μπιέλ), Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος (77΄ Σκάρπα), Ποντένσε (76΄ Μασούρας), Φορτούνης, Γιόβετιτς (55΄ Ελ Κααμπί)

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024