Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με 94 εκατ. Ευρώ αλλάζει η καθημερινότητα της Κρήτης

Με 94 εκατ. Ευρώ αλλάζει η καθημερινότητα της Κρήτης

Στις στρατηγικές Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων και Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΟΧΕ-ΒΑΑ) εντάσσονται οι πρωτεύουσες των 4 Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Κρήτης.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης, εγκρίνονται τέσσερις Στρατηγικές Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων – Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΟΧΕ-ΒΑΑ), συνολικού προϋπολογισμού 94 εκ. ευρώ.

Μάλιστα η Περιφέρεια Κρήτης είναι η πρώτη Περιφέρεια πανελλαδικά που εγκρίνει ΟΧΕ-ΒΑΑ στην παρούσα προγραμματική περίοδο 2021-2027.

Στις ΟΧΕ-ΒΑΑ εντάσσονται οι πρωτεύουσες των 4 Περιφερειακών Ενοτήτων του νησιού, δηλαδή οι δήμοι Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Αγ. Νικολάου.

Οι χρηματοδοτήσεις

Οι χρηματοδοτήσεις που λαμβάνουν οι Δήμοι από τις ΟΧΕ-ΒΑΑ μέσω της Περιφέρειας Κρήτης είναι: Δήμος Χανίων 26 εκ. ευρώ, Δήμος Ρεθύμνου 18 εκ. ευρώ, Δήμος Ηρακλείου 37 εκ. ευρώ και Δήμος Αγ. Νικολάου 13 εκ. ευρώ.

Οι εν λόγω Στρατηγικές συγχρηματοδοτούνται από το Ε.Τ.Π.Α. (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) στο πλαίσιο της Προτεραιότητας 6 «Ολοκληρωμένη Χωρική Ανάπτυξη των Αστικών Κέντρων και της Υπαίθρου», του Προγράμματος «ΚΡΗΤΗ» 2021-2027 και επιδιώκουν: (α) τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στις περιοχές εφαρμογής, (β) την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος, των δημόσιων υποδομών και των αστικών μεταφορών, περιορίζοντας τις εκπομπές CO2 και ενισχύοντας τη βιώσιμη κινητικότητα, (γ) την ενίσχυση της παραγωγικής διαφοροποίησης και της ψηφιακής μετάβασης και (δ) την ανάδειξη του πολιτισμικού πλούτου των πόλεων.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε:

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης, υπογράφτηκαν σήμερα τα σχέδια βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, τα πρώτα στην Ελλάδα, μεταξύ των Δήμων Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Αγ. Νικολάου, των πρωτευουσών των Περιφερειακών Ενοτήτων. Ένα πρόγραμμα 94 εκ. ευρώ μέσω του περιφερειακού προγράμματος «Κρήτη». Υπήρξε μια εξαίρετη συνεργασία όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα μεταξύ της Διαχειριστικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας, τα στελέχη της οποίας ευχαριστώ ιδιαίτερα αλλά και όλων των Δήμων, των Δημάρχων των τεχνικών υπηρεσιών. Πρόκειται για έργα που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και εμείς από την πλευρά την δική μας θα παρακολουθούμε όλη την εξέλιξη, με στόχο την ολοκλήρωση των εμβληματικών αυτών έργων μέσα στη τρέχουσα προγραμματική περίοδο. Συνεχίζουμε και με άλλα σημαντικά έργα τα οποία θα ανακοινώσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα».

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024