Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παράνομες κόντρες: «Είναι αρρώστια, αν έχεις το μικρόβιο δεν σου φεύγει»

Παράνομες κόντρες: «Είναι αρρώστια, αν έχεις το μικρόβιο δεν σου φεύγει»

Οδηγοί που συμμετέχουν σε παράνομες κόντρες με τα αυτοκίνητά τους μιλάνε στην κάμερα

Παρά τα αυξημένα μέτρα της Τροχαίας, συνεχίζονται τα ραντεβού δεκάδων οδηγών αυτοκινήτων, κυρίως νέων, για κόντρες και αυτοσχέδιους αγώνες σε δημόσιους δρόμους.

«Είναι αρρώστια, δεν μπορώ να το εξηγήσω εάν έχεις το μικρόβιο δεν σου φεύγει», λέει χαρακτηριστικά οδηγός που συμμετέχει σε αυτοσχέδιους αγώνες.

Τα ραντεβού της ταχύτητας

Και στην συνέχεια ο ίδιος συμπληρώνει: «Γνωρίζουμε, βέβαια, ότι αυτό που κάνουμε είναι παράνομο κι ότι υπάρχει μεγάλη περίπτωση να θέσουμε σε κίνδυνο τον εαυτό μας και ενδεχομένως κάποιον άλλον. Αυτό που ζητάμε στην ουσία είναι όλο αυτό να γίνει νόμιμο».

Μόνο το πρώτο δεκάμηνο του 2023 η Αστυνομία έχει καταγράψει 623 παράνομους αγώνες ταχύτητας, 314 εκ των οποίων στην Αττική.

Τόσο οι «εραστές» της αδρεναλίνης όσο και οι διώκτες τους, αναγνωρίζουν τους κινδύνους και λένε ότι μοναδική ίσως λύση θα ήταν η εξεύρεση μιας ασφαλούς διεξόδου.

Δεν υπάρχουν ειδικοί χώροι

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Αθήνας, Νίκος Ρήγας, δηλώνει ότι «το πρόβλημα γενικότερα στην χώρα μας είναι ότι δεν υπάρχουν κάποιοι ειδικοί χώροι, ειδικές πίστες που λέμε, για να δημιουργούνται αυτοί οι αγώνες με συγκεκριμένες προϋποθέσεις»

Για τους παράνομους του είδους τόσο ο κίνδυνος όσο και το κόστος του φαίνεται να μην είναι στοιχείο που τους αποθαρρύνει.

Όπως λέει ένας οδηγός, έχει ξοδέψει 35.000 ευρώ στο αυτοκίνητο του, για να μπορεί να συμμετέχει με «αξιώσεις» στις κόντρες, σημειώνοντας «έχουν υπάρξει πάρα πολλές φορές και σε μένα και σε φίλους μου και στη παρέα που έχουμε πουλήσει τα γρήγορα μας αυτοκίνητα λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, λόγω μιας δύσκολης οικονομικής κατάστασης και έχουμε πει “εντάξει, βαρέθηκα, δεν θα ασχοληθώ ξανά”.. και πάλι αρχίζουμε και μπλέκουμε».

«Πάρτι θανάτου»

Ένα από τα μεγαλύτερα «πάρτι θανάτου» είχε γίνει προ μηνών στη Μάνδρα με αυτοσχέδιους αγώνες ταχύτητας. Μάλιστα, βίντεο ντοκουμέντο κατέγραψε εκατοντάδες νέους αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας, παραταγμένους δεξιά και αριστερά κεντρικού δρόμου.

Οι οδηγοί φυσικά και δεν φορούν κράνος, όπως αποκαλύπτει στο MEGA, οδηγός που συμμετείχε στην παράνομη κόντρα και βγήκε πρώτος κι ευτυχώς… αρτιμελής.

«Οι περισσότεροι δεν φοβούνται αλλά παίρνεις το ρίσκο. Οι πιο πολλοί οδηγούν χρόνια μηχανή, έχουν μια εμπειρία. Προσέχουμε και εμείς δεν είμαστε επιπόλαιοι. Αδρεναλίνη, το πρεστίζ, το μηχανάκι, ο μηχανικός» σημειώνει.

Σούζες και επικίνδυνοι ελιγμοί

Αυτά τα «πάρτι θανάτου» με τις αυτοσχέδιες κόντρες, τις σούζες και τους επικίνδυνους ελιγμούς, διοργανώνονται μέσω κοινωνικών δικτύων, με θεατές να φτάνουν στον τόπο διεξαγωγής ακόμη και από την επαρχία.

Συχνό σημείο συνάντησης για τις κόντρες είναι η παραλιακή λεωφόρος Αθηνών – Σουνίου, τόσο στα Λιμανάκια όσο και στο ύψος του παλαιού νυχτερινού κέντρου Ribas.

Το λεξιλόγιο της… κόντρας

• Έλιωσε: τράκαρε

• Κροκόδειλος: όχημα με πολύ μεγάλες μετατροπές

• NASA: ταμπλό αυτοκινήτου υπερφορτωμένο με όργανα και δείκτες

• Προφυλακτήρας: το πίσω όχημα «κολλά» στο προπορευόμενο

Περιπολικό παρακολουθεί από… απόσταση

Την ίδια ώρα, ένα νέο βίντεο στο TikTok από προηγούμενες κόντρες δείχνει ένα περιπολικό με αναμμένο τον φάρο απλώς να… παρακολουθεί από απόσταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι της περιοχής έχουν διαμαρτυρηθεί πολλές φορές για το ότι η αστυνομία δεν κάνει κάτι για να σταματήσει τις κόντρες στη συγκεκριμένη περιοχή.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024