Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ρωσίας κατέστρεψαν πέντε τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα της Ουκρανίας πάνω από τη Σεβαστούπολη, στη χερσόνησο της Κριμαίας, ανακοίνωσε σήμερα ο εγκατεστημένος από τη Μόσχα κυβερνήτης του λιμανιού της Μαύρης Θάλασσας, ο Μιχαήλ Ραζβαζάγεφ, μέσω Telegram (στη φωτογραφία αρχείου από armyinform, επάνω, ουκρανικό drone καμικάζι).

Συντρίμμια έπεσαν σε ταράτσα ιδιωτικής κατοικίας και προκάλεσαν πυρκαγιά

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι τα συντρίμμια ενός από τα drones που καταρρίφθηκαν, έπεσαν σε ταράτσα ιδιωτικής κατοικίας, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μικρής έκτασης πυρκαγιά, την οποία οι υπηρεσίες πυρόσβεσης είχαν ήδη αρχίσει να σβήνουν.

Το λιμάνι της Σεβαστούπολης, η βάση του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, έχει γίνει επανειλημμένα στόχος ουκρανικών επιθέσεων. Η Ρωσία προσάρτησε τη χερσόνησο της Κριμαίας το 2014.

Πύραυλοι κρουζ κατά ναυπηγείου

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν το Σάββατο επίθεση με 15 πυραύλους κρουζ εναντίον ναυπηγείου στο Κερτς της Κριμαίας, προκαλώντας ζημιές σε πλοίο, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου αμυνας.

Δεκατρείς πύραυλοι καταρρίφθηκαν από συστήματα της ρωσικής αντιαεροπορικής άμυνας, ενώ ένας προκάλεσε ζημιές σε πλοίο, ανέφερε η λακωνική ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου, στην οποία υπογραμμίζεται πως από την ουκρανική επίθεση δεν υπήρξαν θύματα.

Ανεπιβεβαίωτες ουκρανικές πηγές αναφέρουν πως το πλοίο που χτυπήθηκε είναι το ρωσικό καταδρομικό Askold. Ο αρχηγός της πολεμικής αεροπορίας της Ουκρανίας, Μίκολα Oλεστσουκ, ανέφερε ότι στο ναυπηγείο βρισκόταν ένα από τα πιο προηγμένα πλοία του ρωσικού στόλου, εξοπλισμένο με πυραύλους τύπου Kalibr.