Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ιστορία του βρέφους που πάσχει από σπάνια νόσο και ο αγώνας των γονιών να το κρατήσουν στη ζωή

Η ιστορία του βρέφους που πάσχει από σπάνια νόσο και ο αγώνας των γονιών να το κρατήσουν στη ζωή

Οι γιατροί στο νοσοκομείο του Νότινγχαμ λένε ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι περισσότερο για αυτήν και έχουν πάρει το «πράσινο φως» για να διακόψουν τη θεραπεία.

Η Indi Gregory, ένα βρέφος οκτώ μηνών, που η υγεία του βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, πήρε ιταλική υπηκοότητα, προκειμένου να συνεχίσει να λαμβάνει τη θεραπεία για τη νόσο των μιτοχονδρίων από την οποία πάσχει.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο του Νότινγχαμ λένε ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι περισσότερο για αυτήν και έχουν πάρει το «πράσινο φως» από το Ανώτατο Δικαστήριο της Μεγάλης Βρετανίας για να διακόψουν τη θεραπεία. Λένε ότι το παιδί πεθαίνει και ότι η θεραπεία της ήταν αναποτελεσματική και της προκαλεί πόνο.

«Είμαι πολύ περήφανος που η Indi έχει την ιταλική υπηκοότητα και ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου την ιταλική κυβέρνηση και τον ιταλικό λαό»

Ωστόσο, οι γονείς του βρέφους Claire Staniforth και Dean Gregory αντιτίθενται σε αυτό και μετά την απόρριψη της προσφυγής τους στο Ανώτατο Δικαστήριο, απευθύνθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων Gesu στη Ρώμη, που συμφώνησε να παράσχει τη θεραπεία στην μικρή.

«Η καρδιά μου γεμίζει με χαρά που οι Ιταλοί έδωσαν στην Claire και σε μένα την ελπίδα και την πίστη στην ανθρωπότητα. Οι Ιταλοί μας έδειξαν φροντίδα και αγάπη και εύχομαι οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου να έκαναν το ίδιο», δήλωσε ο κ. Gregory.

«Είμαι πολύ περήφανος που η Indi έχει την ιταλική υπηκοότητα και ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου την ιταλική κυβέρνηση και τον ιταλικό λαό».

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε ότι θα υπερασπιστεί τη ζωή της Ίντι μέχρι τέλους. Σε μια ανάρτησή της στο X, πρώην Twitter, είπε: «Λένε ότι δεν υπάρχει μεγάλη ελπίδα για τη μικρή Indi, αλλά θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να υπερασπιστώ τη ζωή της. Όπως και το δικαίωμα της μητέρας και του πατέρα της να κάνουν ό,τι μπορούν για εκείνη». Το υπουργικό συμβούλιο της Ιταλίας συνεδρίασε την περασμένη Δευτέρα για να χορηγήσει στο παιδί την υπηκοότητα.

Ο Δρ Keith Girling, διευθυντής στο Nottingham University Hospitals NHS Trust, δήλωσε στο BBC: «Περιπτώσεις όπως αυτή είναι απίστευτα δύσκολες για όλους και οι σκέψεις μας είναι με τους γονείς της Indi αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή. Μια ακρόαση για να αποφασιστεί εάν η Indi μπορεί να αποσωληνωθεί στο σπίτι ή στο νοσοκομείο θα διεξαχθεί σήμερα. Μέχρι να ληφθεί μια απόφαση, θα συνεχίσουμε να παρέχουμε εξειδικευμένη φροντίδα στην Indi».

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024