Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πώς αλουμινόχαρτο και φούρνος μικροκυμάτων σώζουν από κλοπή το αυτοκίνητο σας

Πώς αλουμινόχαρτο και φούρνος μικροκυμάτων σώζουν από κλοπή το αυτοκίνητο σας

Νέος τρόπος που μπορεί να σώσει το αυτοκίνητο από τους high tech κλέφτες

Η αλήθεια είναι ότι ακούγεται περίεργο, αλλά το να βάζει κανείς τα κλειδιά του αμαξιού μέσα σε αλουμινόχαρτο μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα. Οι κλοπές αυτοκινήτων είναι ένα από αυτά τα προβλήματα, οι οποίες συνεχίζουν να αυξάνονται ραγδαία, με τους ιδιοκτήτες να αναζητούν τρόπους να προστατεύσουν τα αυτοκίνητα.

Παρόλα αυτά οι συμμορίες που τα κλέβουν γίνονται όλο και πιο εφευρετικές και μάλιστα καταφεύγουν σε hi- tech λύσεις, όπως η μέθοδος «relay theft» που αφορά τη χρήση δύο απλών συσκευών που υποκλέπτουν το σήμα του κλειδιού.

Πώς λειτουργεί η μέθοδος «relay theft»

Οι κλέφτες κάνουν χρήση δύο σημάτων αναμετάδοσης, οι οποίοι επικοινωνούν μεταξύ τους. Ο ένας ψάχνει το σήμα από το κλειδί και όταν το υποκλέψει το μεταδίδει στο δεύτερο αναμεταδότη που το έχει στα χέρια του ο συνεργός, ο οποίος βρίσκεται δίπλα στο όχημα.

Έτσι λοιπόν, το σύστημα ασφαλείας του αυτοκινήτου θεωρεί ότι το κλειδί βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το αυτοκίνητο και έτσι οι πόρτες ξεκλειδώνουν, επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο στους δράστες να εισέλθουν εντός του οχήματος και να το λεηλατήσουν ή να το κλέψουν.

Η λύση στην κλοπή του αυτοκινήτου μέσω υποκλοπής σήματος

Η απάντηση στην μέθοδο «relay theft»

Ένα απλό κόλπο και τελείως ανέξοδο έρχεται να βάλει τέλος στον παραπάνω τρόπο κλοπής του αυτοκινήτου. Πρωταγωνιστής είναι ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, αν λοιπόν ο οδηγός τυλίξει το κλειδί, όσο βρίσκεται στο σπίτι, τότε αποτρέπεται η υποκλοπή του σήματος.

Για τον ίδιο λόγο έχουν δημιουργηθεί τα λεγόμενα faraday boxes, τα αντικλεπτικά κουτιά προστασίας καρτών και κλειδιών. Σημειώνεται δε ότι  κάθε απόπειρα υποκλοπής σήματος εμποδίζει και η τοποθέτηση του κλειδιού μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων.

Sports in

Μια βραδιά που την άξιζαν ο γίγαντας κόσμος του Ολυμπιακού και ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Η βραδιά στο «Βίλα Παρκ» και η μεγάλη νίκη επί της Άστον Βίλα, είναι ο ορισμός της ευτυχίας για τον κόσμο του Ολυμπιακού και τον πρόεδρό του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024