
Λέσβος: Καθιστική διαμαρτυρία Αφρικανών μεταναστών στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ
Στα αιτήμα τους η διόρθωση του «λάθους» στην υπηκοότητά και η μετακίνηση στην ενδοχώρα - Δείτε βίντεο
Νέα διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα Αφρικανοί μετανάστες πο διαμένουν στο Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) του Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη σχετικά με το μπέρδεμα στην καταγραφή της υπηκοότητάς τους από την Υπηρεσία Ασύλου.
Κατάγονται από την Ερυθραία και τους «γράφουν» ως Αιθίοπες
Ειδικότερα, το πρωί της Δευτέρας (06/11) περίπου 100 άτομα, με καταγωγή από την Αφρική και συγκεκριμένα από την Ερυθραία, συγκεντρώθηκαν στην είσοδο της δομής φιλοξενίας μεταναστών στη Λέσβο, όπου προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία με αίτημα την διόρθωση της λανθασμένης καταχώρησης της χώρας καταγωγής τους στο σύστημα, αφού αν και έχουν καταγωγή από την Ερυθραία είναι καταχωρημένοι ως υπήκοοι Αιθιοπίας, γεγονός που δυσχεραίνει την χορήγηση ασύλου.
Δείτε το βίντεο:

Το μπέρδεμα καθυστερεί τη χορήγηση ασύλου
Συγκεκριμένα, οι διαμαρτυρόμενοι υποστηρίζουν ότι η Υπηρεσία Ασύλου τους καταγράφει ως υπηκόους Αιθιοπίας και όχι Ερυθραίας, όπως στην πραγματικότητα είναι, πράγμα που καθυστερεί όπως λένε τη χορήγηση ασύλου.
Σύμφωνα με το aeolos.tv, δυνάμεις της Αστυνομίας συγκεντρώθηκαν έξω από το ΚΥΤ του Καρά Τεπέ για την αποφυγή ενδεχόμενων επεισοδίων.
Ωστόσο, η καθιστική διαμαρτυρία των Αφρικανών μεταναστών εξελίχθηκε ειρηνικά, χωρίς κανένα επεισόδιο, και με τη συμμετοχή περίπου 100 ατόμων από τη δομή φιλοξενίας.
Παράλληλα, με τη σημερινή τους διαμαρτυρία ζήτησαν και την άμεση μετακίνησή τους σε κέντρο διαμονής της ενδοχώρας.
Σημειώνεται πως αντίστοιχη διαμαρτυρία με ανάλογα αιτήματα είχε επαναληφθεί πριν από λίγες ημέρες στο νησί.
- H Charli xcx φέρνει «brat» αέρα στη συλλογή της Εθνικής Πινακοθήκης Πορτρέτων του Λονδίνου
- Αίγιο: Πυρίτιδα και DNA στο μικροσκόπιο των Αρχών – Τα κρίσιμα ευρήματα της έρευνας για το διπλό φονικό
- Δεν έχει κλείσει η υπόθεση των F-35 για την Τουρκία – Τραμπ: «Κανείς δεν μου λέει τι πρέπει να πουλάμε»
- Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την αποχώρηση του Σιώπη, ο οποίος θα συνεχίσει στην τουρκική Καραγκιουμρούκ
- Εξαμίλια Κορινθίας: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της φονικής έκρηξης στο εργοστάσιο
- ΕΛΑΣ: Δεν γίνεται να συνηθίσουμε ως «κακιά στιγμή» τον θάνατο ανθρώπου που πάει να βγάλει το μεροκάματο




