Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συντάξεις: Αγώνας για να «ξεμπλοκάρουν» 4.000 εκκρεμείς στον ΕΦΚΑ

Συντάξεις: Αγώνας για να «ξεμπλοκάρουν» 4.000 εκκρεμείς στον ΕΦΚΑ

Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη

Σε έναν αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να ξεμπλοκάρουν πάνω από 4.000 εκκρεμείς συντάξεις που «λιμνάζουν» στα δικαστήρια.

Πρόκειται για υποθέσεις που είτε λείπουν δικαιολογητικά είτε δεν έχουν ολοκληρωθεί οι ιατρικές γνωματεύσεις για ποσοστά αναπηρίας. Και σε αυτές μπορούν να προστεθούν και οι συντάξεις που σημειώνουν μεγάλες καθυστερήσεις.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης και ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλης Σπανάκης πραγματοποίησαν σήμερα, Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, συνάντηση εργασίας με την πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, Μαρίνα – Αγγελική Σούπου και τον αντιπρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Χαράλαμπο Μπρισκόλα, παρουσία του διοικητή του ΕΦΚΑ, Αλέξανδρου Βαρβέρη.

Οι εκκρεμείς συντάξεις

Στόχος της συνάντησης ήταν να εκπονηθεί ένα σχέδιο άμεσης απεμπλοκής περισσότερων των 4.000 εκκρεμών υποθέσεων που αφορούν τον e-ΕΦΚΑ στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, ώστε να αποφορτιστεί το 80% των πινακίων και να επιταχυνθεί η απονομή της δικαιοσύνης.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «αν και το έργο είναι τιτάνιο για τον e-ΕΦΚΑ, θα αναλάβει την ευθύνη και θα βρει λύση. Εργαζόμαστε εντατικά, μεθοδικά και με σχέδιο για την επιτάχυνση της εκκαθάρισης των χιλιάδων εκκρεμών υποθέσεων και της απονομής της δικαιοσύνης».

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης ευχαρίστησε τον Υπουργό Εργασίας για την άμεση ανταπόκρισή του στο ζήτημα αυτό, η επίλυση του οποίου θα συμβάλλει τα μέγιστα στην εύρυθμη και ταχεία απονομή της Διοικητικής Δικαιοσύνης προς όφελος των χιλιάδων πολιτών που έχουν ασκήσει τις σχετικές προσφυγές.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024