Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ο Χίτλερ είναι παιδί στην καρδιά» - Σάλος με ανάρτηση πρώην ολυμπιονίκη

«Ο Χίτλερ είναι παιδί στην καρδιά» – Σάλος με ανάρτηση πρώην ολυμπιονίκη

Σάλος με τη δήλωση του γάλλου πρώην ολυμπιονίκη Μαχιεντίν Μεκισί που συγκρίνει τον ναζισμό με το Ισραήλ. «Αντέδρασε με συγκίνηση», απολογήθηκε αργότερα.

Το κακό παιδί του κλασικού αθλητισμού της Γαλλίας, ο τρεις φορές ολυμπιονίκης στα 3.000 μέτρα στιπλ Μαχιεντίν Μεκισί «χτύπησε» ξανά και αυτή τη φορά πολύ δυνατά.

Σε σχόλιο του στο X (πρώην Twitter) έγραψε πως «ο Αδόλφος Χίτλερ είναι παιδί στην καρδιά σε σχέση με τον Νετανιάχου! Η Δύση είναι πραγματικοί συνεργάτες».

Το μήνυμα του που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στη Γαλλία το συνόδευσε με hashtags με τα οποία παραλληλίζει το ισραηλινό κράτος με το καθεστώς των Ναζί (#NaziIsrael, #IsraeliNewNazism…).

Ο Αρνό Ρομπινέ, δήμαρχος της Ρεμς από την οποία κατάγεται Μεκισί απάντησε: «Και να σκεφτεί κανείς πως αυτός ο τύπος φόρεσε τη φανέλα της Γαλλίας! Ντρέπομαι για την πόλη μας…τι ναυάγιο».

Συγγνώμη με καθυστέρηση

Με καθυστέρηση μιας ημέρας ο Μεκισί απολογήθηκε για το ατόπημά του. «Δεν θέλω να υποβαθμίσω αυτό που μπορεί να διέπραξε ο Χίτλερ, κάθε άλλο επειδή ήταν ένα τέρας», διευκρίνισε ο άλλοτε πρωταθλητής.

«Ήμουν αδέξιος και η σύγκριση ήταν ότι ο Χίτλερ διέπραξε γενοκτονία εξ ολοκλήρου. όπως κάνει ο Νετανιάχου, ενώ οι παγκόσμιες δυνάμεις μπορούν να σταματήσουν τη φρίκη».

«Το Ισραήλ ξεκίνησε έναν πόλεμο με στόχο την εξόντωση της Χαμάς, αλλά σήμερα είναι οι άμαχοι που εξοντώνονται», συνέχισε. «Και αυτό είναι που με κάνει να τρελαίνομαι. Η σύγκρισή μου ήταν αδέξια και κακή και ζητώ συγγνώμη γι’ αυτό, αντέδρασα με συγκίνηση».

Από τις 7 Οκτωβρίου, όταν ξεκίνησε η σύγκρουση μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ ο Μεκισί αναμετέδιδε δημοσιεύματα που ήταν επικριτικά για το Ισραήλ και τους βομβαρδισμούς του στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ στηρίζει τους Παλαιστίνιους και την «παλαιστινιακή αντίσταση».

Ο Μεκισί έλκει την καταγωγή του από την Αλγερία και κρέμασε τα παπούτσια του στην αρχή του έτους.

Θεωρείται από τους πιο αμφιλεγόμενους αθλητές που έχουν εκπροσωπήσει τα γαλλικά χρώματα και στο βιογραφικό του υπάρχουν μεταξύ άλλων επιθέσεις στις μασκότ μεγάλων διοργανώσεων αλλά και μια συμπλοκή με τον συναθλητή του Μεχντί Μπααλά σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, στο περιθώριο του Diamond League στο Μονακό, το 2011.

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2014 ο Μεκισί έβγαλε την μπλούζα του λίγο πριν τον τερματισμό του στην πρώτη θέση ων 3.000 μέτρων στιπλ με αποτέλεσμα να ακυρωθεί. Οι μεγαλύτερες επιτυχίες του είναι τα τρία ολυμπιακά μετάλλια, δύο ασημένια (2008, 2012) και ένα χάλκινο μετάλλιο (2016), γεγονός μοναδικό στα ολυμπιακά χρονικά για τα 3.000 μέτρα στιπλ.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024