Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καταδικάστηκε αστυνομικός για ανθρωποκτονία από αμέλεια λόγω εμπλοκής σε τροχαίο

Καταδικάστηκε αστυνομικός για ανθρωποκτονία από αμέλεια λόγω εμπλοκής σε τροχαίο

Ο αστυνομικός κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια, με την αναγνώριση ελαφρυντικού για το περιστατικό στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης

Αστυνομικός καταδικάστηκε σε 5μηνη φυλάκιση, με τριετή αναστολή, για θανατηφόρο τροχαίο που προκάλεσε τον Δεκέμβριο του 2020, στη Νέα Ραιδεστό, στη Θεσσαλονίκη, με θύμα έναν οδηγό, 51 ετών.

Ο αστυνομικός, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια, με την αναγνώριση ελαφρυντικού.

Η σύγκρουση ο 51χρονος οδηγός υπέστη πολλαπλές κακώσεις, εξαιτίας των οποίων επήλθε ο θάνατός του

Οδηγώντας υπηρεσιακό φορτηγό της ΕΛΑΣ, ο κατηγορούμενος κινούνταν στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, όπου, σύμφωνα με τη δικογραφία, επιχείρησε να αλλάξει κατεύθυνση κίνησης σε σημείο του δρόμου όπου απαγορευόταν.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ανακόψει την πορεία του ΙΧ αυτοκινήτου που τον ακολουθούσε και να πέσει πάνω στο φορτηγό της Αστυνομίας.

Από τη σύγκρουση ο 51χρονος οδηγός υπέστη πολλαπλές κακώσεις, εξαιτίας των οποίων επήλθε ο θάνατός του.

Τι είπε ο αστυνομικός στην απολογία του

Στην απολογία του, ο αστυνομικός ανέφερε ότι ο θανών δεν φορούσε ζώνη, τονίζοντας πως όταν τον αντίκρισε είχε τις αισθήσεις του, ενώ ειδοποίησε τις Αρχές.

«Το γεγονός αυτό μου προκάλεσε θλίψη. Είμαι τόσα χρόνια οδηγός ποτέ δεν συνέβη κάτι» ανέφερε ο αστυνομικός.

Ηράκλειο: Εγκεφαλικά νεκρός ο 17χρονος που τραυματίστηκε βαριά σε τροχαίο

Δυσάρεστα είναι τα νέα για τον 17χρονο μαθητή που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο που σημειώθηκε στις 20 Οκτωβρίου, στην παραλιακή του Ηρακλείου. Έπειτα από 10 ημέρες παραμονής του στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου και ύστερα από μία σειρά εξετάσεων, οι γιατροί διαπίστωσαν πως ο 17χρονος είναι εγκεφαλικά νεκρός.

Ειδικότερα τα τεστ που έγιναν για τον έλεγχο της εγκεφαλικής του λειτουργίας, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, δυστυχώς, επιβεβαίωσαν ότι ο νεαρός είναι εγκεφαλικά νεκρός, εξανεμίζοντας τις ελπίδες της οικογένειάς του για ένα θαύμα.

Ο 17χρονος νοσηλευόταν διασωληνωμένος και συνεχείς ήταν οι εκκλήσεις για αίμα καθώς έδινε γενναία μάχη στην εντατική.

Η εικόνα που παρουσίαζε ο 17χρονος, από την ώρα που παρελήφθη από το ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο νοσοκομείο δεν άφηνε πολλά περιθώρια ανάκαμψης, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί της ΜΕΘ του Βενιζελείου, για να τον κρατήσουν στη ζωή. Τα τεστ που ακολούθησαν επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των γιατρών, που ήδη έχουν ενημερώσει σχετικά την οικογένεια του 17χρονου μαθητή.

Πώς συνέβη το τροχαίο

Ο 17χρονος τραυματίστηκε βαριά σε τροχαίο ατύχημα, που έγινε τα ξημερώματα της 20ης Οκτωβρίου στην παραλιακή λεωφόρου του Ηρακλείου, όταν το αυτοκίνητο, που οδηγούσε 18χρονος φίλος του, ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού. Από την πρόσκρουση εγκλωβίστηκε στα συντρίμμια του αυτοκινήτου ο 17χρονος, ο οποίος καθόταν στην θέση του συνοδηγού. Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, προκειμένου ο νεαρός τραυματίας να απεγκλωβιστεί και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου νωρίτερα είχε μεταφερθεί με ασθενοφόρο και ο οδηγός του οχήματος.

Sports in

Στο «καμίνι» του ΣΕΦ για το προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΣΕΦ για το Game 3 των playoffs της Euroleague με μοναδικό στόχο να κάνει το 2-1 στη σειρά των προημιτελικών απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024