Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελαιόλαδο όπως... χρυσός - Αντικλεπτικά και στα ελληνικά σούπερ μάρκετ

Ελαιόλαδο όπως… χρυσός – Αντικλεπτικά και στα ελληνικά σούπερ μάρκετ

Τα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα υπό τον φόβο επιτήδειων που προσπαθούν να πλουτίσουν από την πώλησή του ελαιολάδου, έχουν αρχίσει να παίρνουν μέτρα, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων μεσογειακών χωρών.

Μέτρα από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ φέρνει η ακρίβεια στο ελαιόλαδο καθώς η τιμή του έχει φτάσει στα ύψη. Η τιμή στο προϊόν που δεν μπορεί να λείπει από ένα νοικοκυριό ανεβαίνει συνεχώς και οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες. Με την τιμή να ξεπερνάει τα 10 ευρώ το λίτρο δεν αποκλείεται σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις να φτάσει ακόμη και τα 15 ευρώ το λίτρο!

Μάλιστα το γεγονός πως το ελαιόλαδο τείνει να εξελιχθεί σε είδος πολυτελείας, κάτι που κάνει πολλούς συμπολίτες μας να δυσκολεύονται να το προμηθευτούν, έχει αυξήσει και τις κλοπές καθώς στο στόχαστρο των «ποντικών» έχουν μπει από χωράφια μέχρι ελαιοτριβεία και αγροτικοί συνεταιρισμοί.

Όπως λοιπόν φαίνεται και σε φωτογραφίες και τα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα υπό τον φόβο επιτήδειων που προσπαθούν να πλουτίσουν από την πώλησή του ελαιολάδου, έχουν αρχίσει να παίρνουν μέτρα, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων μεσογειακών χωρών όπως η Ισπανία, τοποθετώντας αντικλεπτικά στις συσκευασίες.

«Επειδή παρήχθη λοιπόν λιγότερο ελαιόλαδο συνολικά στη Μεσόγειο, αλλά η ζήτηση δεν έπεσε, οι τιμές αναγκαστικά αυξήθηκαν»

Αντικλεπτικά σε συσκευασίες ελαιόλαδου σε σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα

Αντικλεπτικά σε συσκευασίες ελαιόλαδου σε σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα

Γιατί αυξήθηκε η τιμή στο ελαιόλαδο

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Σωτήρης Αναγνωστόπουλος είπε ότι «δυστυχώς πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ζούμε σε μια παγκοσμιοποιημένη αγορά στην οποία το ελαιόλαδο είναι ένα προϊόν που παράγεται μόνο σε μεσογειακές χώρες και χώρες που βρίσκονται στο αντίστοιχο γεωγραφικό πλάτος με την Ελλάδα».

«Είναι η Ισπανία, είναι η Ιταλία, είναι η Ελλάδα, μερικώς η Τουρκία και έχει κάποιες σημαντικές ποσότητες και το Μαρόκο. Και έτσι σε όλες αυτές τις χώρες που προανέφερα, εκτός από την Ελλάδα που είχε τις μικρότερες απώλειες, η παραγωγή έπεσε πάρα πολύ τα προηγούμενα δύο χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι το ελληνικό ελαιόλαδο έγινε στόχος εισαγωγών για τις άλλες χώρες που δεν είχαν μεγάλες ποσότητες. Άρα είχαμε πολλές εξαγωγές από τη χώρα μας σε ελαιόλαδο, με αποτέλεσμα ουσιαστικά να αυξηθεί η τιμή του ελαιόλαδου όχι μόνο για εμάς αλλά και για όλους τους υπόλοιπους», προσέθεσε.

«Επειδή παρήχθη λοιπόν λιγότερο ελαιόλαδο συνολικά στη Μεσόγειο, αλλά η ζήτηση δεν έπεσε, οι τιμές αναγκαστικά αυξήθηκαν. Αυτό δυστυχώς είναι ένα ζήτημα το οποίο θα μας συνοδεύσει τα επόμενα χρόνια, ακριβώς επειδή η κλιματική αλλαγή έχει σημαντική επίδραση στις θερμοκρασίες στο γεωγραφικό πλάτος των χωρών που προανέφερα, αυτό σημαίνει ότι αλλάζει ο τρόπος καλλιέργειας», κατέληξε.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024