Ισραήλ: Συγκρούσεις μεταξύ Εβραίων κατοίκων και Αράβων φοιτητών στις εστίες της Νετάνια
Η δήμαρχος της Νετάνια ζήτησε από τους διευθυντές του σχολείου να εκκενώσουν τους κοιτώνες
Τεταμένο είναι το κλίμα στο κεντρικό Ισραήλ και συγκεκριμένα στη Νετάνια, όπου ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ Εβραίων κατοίκων της Νετάνια και Αράβων Ισραηλινών φοιτητών που ζουν σε κοιτώνες σε τοπικό κολέγιο.
Σύμφωνα με τους Times of Israel, οι Εβραίοι κάτοικοι ισχυρίζονται ότι οι Άραβες φοιτητές διέκοψαν νωρίτερα προσευχή σε μια συναγωγή Chabad, εκσφενδονίζοντας αυγά στους πιστούς και παίζοντας δυνατά μουσική.
Αρκετές εκατοντάδες Εβραίοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τους κοιτώνες του Ακαδημαϊκού Κολλεγίου της Νετάνια, πολλοί από τους οποίους φώναζαν «Θάνατος στους Άραβες».
Δείτε βίντεο
קומץ קיצוני וגזעני הגיע הערב למעונות הסטודנטים במכללת נתניה עם קריאות מוות לערבים. משטרת ישראל לא עשתה דבר ואף הוציאה הודעה שהיא «מאבטחת את ההפגנה». בן גביר והמפכ»ל שלו בהתנהלות הזדונית שלהם הורסים את השקט שנשמר כאן במשך 22 ימים. פשוט לא ייאמן. pic.twitter.com/Uz08cVAViN
— מוחמד מג’אדלה محمد مجادلة (@mmagadli) October 28, 2023
Η δήμαρχος της Νετάνια Μίριαμ Φάιρμπεργκ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι ζήτησε από τους διευθυντές του σχολείου να εκκενώσουν τους κοιτώνες και να βρουν τους υπεύθυνους που φέρονται να παρενόχλησαν τους Εβραίους πιστούς νωρίτερα μέσα στην ημέρα.
Συγκρούσεις μελών του κόμματος του Νετανιάχου με διαδηλωτές έξω από το σπίτι του στην Καισάρεια
Σύμφωνα με το ynet, συγκρούσεις σημειώθηκαν έξω από το πατρικό σπίτι του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Καισάρεια ανάμεσα σε διαδηλωτές που ζητούν την επιστροφή των ομήρων και μέλη του Λικούντ, του κόμματος του Ισραηλινού πρωθυπουργού.
«Στρατιώτες πεθαίνουν και εσείς διαδηλώνετε», φώναζαν τα μέλη του Λικούντ.
- Κουτσούμπας: Το Μπλόκο της Καλογρέζας στέλνει μήνυμα στις σημερινές γενιές να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο
- Θεσσαλονίκη: Ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 23χρονο για τη δολοφονία του 20χρονου
- Μεγάλη στιγμή για τη Ρόμα: Πήρε το «ΟΚ» για την κατασκευή νέου γηπέδου
- Κρίσιμο κενό ασφάλειας σε εκατομμύρια Android, ταμπλέτες και τηλεοράσεις
- Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση επιλέγει την απραξία για να μην ενοχλήσει συμφέροντα – Δεν υπάρχει λύση χωρίς παρέμβαση σε ΕΦΚ και ΦΠΑ
- Μαριάννα Τουμασάτου: «Θα συνεργαστώ με τον Δημήτρη Φιλιππίδη, δεν πρέπει να φέρει τη ρετσινιά»



