Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εντοπίστηκαν νεκροί πέντε μετανάστες σε παραλία στη Σικελία

Εντοπίστηκαν νεκροί πέντε μετανάστες σε παραλία στη Σικελία

Νεκροί εντοπίστηκαν από τις ιταλικές αρχές πέντε μετανάστες στην παραλία Σελινούντα, λίγο έξω από τη Σικελία

Πέντε μετανάστες εντοπίσθηκαν νεκροί από την ιταλική οικονομική αστυνομία στην παραλία του Σελινούντα, έξω από το Τράπανι της Σικελίας.

Σε μικρή απόσταση από την ακτή προσάραξε πλοιάριο που χρησιμοποιήθηκε για τον διάπλου της Μεσογείου. Τα πτώματα των άτυχων μεταναστών μεταφέρθηκαν, πιθανότατα, μέχρι την ακτή από το κύμα.

Συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές στην Ιταλία παρά τα νέα, σκληρά μέτρα Μελόνι

Στην παραθαλάσσια περιοχή του Σελινούντα, οι ιταλικές αρχές σταμάτησαν το Σάββατο άλλους 30 μετανάστες οι οποίοι, όπως φαίνεται, είχαν φτάσει στην ξηρά και προσπαθούσαν να απομακρυνθούν.

Την περασμένη νύχτα, μάλιστα, στην Λαμπεντούζα έφτασαν με δύο πλεούμενα 95 μετανάστες και πρόσφυγες, προερχόμενοι, κυρίως, από την Ερυθραία, το Σουδάν και την Συρία.

Τα σκληρά μέτρα της Μελόνι

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι υιοθέτησε νέα σκληρότερα μέτρα για το μεταναστευτικό, ενώ ειδικό διάταγμα προβλέπει διαδικασίες εξπρές για την εξακρίβωση της ηλικίας των ασυνόδευτων ανηλίκων που φτάνουν στη χώρα.

«Σε περίπτωση που διαπιστώνεται ότι δεν πρόκειται για ανήλικο και ότι έχει γίνει ψευδής δήλωση ενώπιον δημοσίου λειτουργού, θα μπορεί να διατάσσεται απέλαση», αναφέρεται στο συγκεκριμένο μέτρο. Για τις εξακριβώσεις αυτές, όπως αποφασίσθηκε, θα μπορούν να χρησιμοποιούνται ακτίνες Χ.

Παράλληλα, ορίζεται ότι σε περίπτωση που δεν υπάρχουν θέσεις σε δομές για ανηλίκους, οι νέοι ηλικίας άνω των 16 ετών θα μπορούν να μεταφέρονται σε κέντρα μεταναστών μαζί με ενηλίκους.

Σε ό,τι αφορά τα κλειστά κέντρα παραμονής μεταναστών, βάσει των νέων κανόνων η χωρητικότητά τους δεν θα μπορεί να ξεπερνά το διπλάσιο του αριθμού που είχε οριστεί αρχικά ως ανώτατο όριο διαθέσιμων θέσεων. Για τα κέντρα ανηλίκων, η χωρητικότητα θα μπορεί να ξεπερνά μόνο κατά 50% τον αριθμό που είχε οριστεί όταν δημιουργήθηκαν.

Στο σχέδιο διατάγματος, περιλαμβάνεται και ένα μέτρο που προβλέπει ότι οι μετανάστες που ζουν νόμιμα στην Ιταλία θα απελαύνονται, εάν θεωρείται ότι αποτελούν απειλή για τη δημόσια τάξη ή την εθνική ασφάλεια.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024