Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Περισσότερα «αστέρια» αλλά λιγότεροι θεατές στην Σαουδική Αραβία

Περισσότερα «αστέρια» αλλά λιγότεροι θεατές στην Σαουδική Αραβία

Περισσότεροι αστέρες αλλά λιγότεροι θεατές σε σχέση με την περασμένη σεζόν καταγράφονται στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας.

Μετά το ένα τρίτο της σεζόν-11 από τις 34 αγωνιστικές-, το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας αντιμετωπίζει απογοητευτικά δεδομένα σχετικά με την προσέλευση στα γήπεδα, αφού μόνο τέσσερις από τους 14 συλλόγους της κορυφαίας κατηγορίας παρατηρούν αύξηση σε σύγκριση με την περασμένη σεζόν.

Αυτό προκύπτει σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν οι «Times», σημειώνοντας ότι μόνο  οι, Αλ Ετιφαγκ , Αλ Χιλάλ, Αλ Νασρ και Αλ Ραέντ, έχουν δει περισσότερους φιλάθλους στους αγώνες τους σε σχέση με την περασμένη σεζόν.

Αρνητικό ρεκόρ όμως κατέγραψε και η Αλ Ετιφάκ, αυτό της αναμέτρησης με τους λιγότερους  θεατές, μόλις 696 στο ματς που έχασε με 1-0 στο γήπεδο της Αλ Ραέντ.

Να σημειωθεί ότι μόνο τέσσερις σύλλογοι,  Αλ Χιλάλ, Αλ Αχλί, Αλ Νασρ και Αλ Ιτιχάντ, μπορούσαν να υπολογίζουν στα χρήματα που διατίθενται από το ταμείο PIF στη μεταγραφική αγορά, και ότι αυτοί οι τέσσερις σύλλογοι είναι οι μόνοι που έχοντας φέτος μέσο όρο θεατών που ξεπερνά τα 10.000 άτομα.

Αρνητικό ρεκόρ όμως κατέγραψε και η Αλ Ετιφάκ

Η Αλ Ιτιχάντ, ομάδα των Μπενζεμά, Καντέ και Φαμπίνιο είναι αυτή με τον υψηλότερο μέσο όρο θεατών, ίση με 29.044 ανά αγώνα, αλλά ο αριθμός είναι περιέργως μειωμένος σε σύγκριση με τους 40.453 της περασμένης σεζόν.

Όχι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη η αύξηση της Αλ Νασρ του Κριστιάνο  Ρονάλντο, που από μέσο όρο 17.638 θεατών ανά αγώνα έφτασε στους 20.615. Η Aμπχά, από την άλλη, είναι η ομάδα με τον χαμηλότερο μέσο όρο, μόλις 1.988 θεατές ανά αγώνα.

Ο αγώνας με τη μεγαλύτερη  προσέλευση φιλάθλων στη Saudi Pro League ήταν το Αλ Χιλάλ-Αλ Φαίχα στις 19 Αυγούστου. Ήταν ο αγώνας που σηματοδότησε το ντεμπούτο του Νεϊμάρ στο πρωτάθλημα, που παρακολουθήθηκε από 59.600 θεατές στο «King Fahd International Stadium».

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024