Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αυτόνομη οδήγηση: H GM τραβά χειρόφρενο στα ταξί χωρίς οδηγό

Αυτόνομη οδήγηση: H GM τραβά χειρόφρενο στα ταξί χωρίς οδηγό

Οι αμερικανικές αρχές οδικής ασφάλειας ερευνούν αναφορές για οκτώ ατυχήματα στα οποία εμπλέκονταν αυτόνομα οχήματα Cruise.

Η General Motors ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι διακόπτει τις δοκιμές ταξί χωρίς οδηγό στις ΗΠΑ μετά το μπλόκο που της επιβλήθηκε στην Καλιφόρνια.

Την Τρίτη, το υπουργείο Μηχανοκίνητων Οχημάτων (DMV) της Καλιφόρνια απαγόρευσε στα αυτόνομα οχήματα της GM να κυκλοφορούν χωρίς οδηγό επειδή οι δοκιμές εγκυμονούν κίνδυνο για το κοινό και η εταιρεία είχε δώσει «παραπλανητική» εικόνα για την ασφάλεια της τεχνολογίας.

Οι δοκιμές πάντως θα συνεχιστούν με ρομποτικά ταξί στα οποία υπάρχει οδηγός έτοιμος να αναλάβει τον έλεγχο του οχήματος αν παραστεί ανάγκη.

Δοκιμές της GM πραγματοποιούνται στο Σαν Φρανσίσο, το Φίνιξ, το Χιούστον, το Ντάλας και το Μαϊάμι.

Σειρά ατυχημάτων

Η αναστολή των αυτόνομων δοκιμών, σχολιάζει το Reuters,  καταφέρει σημαντικό πλήγμα στη μονάδα Cruise της GM, η οποία έβλεπε στην τεχνολογία μια μεγάλη οικονομική ευκαιρία.

Οι αμερικανικές αρχές οδικής ασφάλειας ερευνούν συνολικά οκτώ αναφορές για οχήματα Cruise που φρέναραν απότομα χωρίς να υπάρχει μπροστά τους εμπόδιο, με αποτέλεσμα να πέσουν πάνω τους άλλα αυτοκίνητα.

Σε ένα άλλο περιστατικό στις 2 Οκτωβρίου, ένα από τα αυτόνομα οχήματα της εταιρείας φρέναρε αλλά δεν απέφυγε να περάσει πάνω από έναν έναν πεζό που είχε μόλις χτυπηθεί από άλλο διερχόμενο όχημα.

Η Cruise υποστήριξε ότι το αυτοκίνητο «ανίχνευσε πρόσκρουση» και σταμάτησε, στη συνέχεια όμως «επιχείρησε να κάνει στην άκρη ώστε να μην προκαλέσει άλλα ζητήματα οδικής ασφάλειας, με αποτέλεσμα να τραβήξει τον πεζό προς τα εμπρός κατά περίπου 7 μέτρα».

Το πολιτειακό υπουργείο της Καλιφόρνια κατηγόρησε την εταιρεία ότι δεν παρέδωσε όλο το οπτικό υλικό από το ατύχημα και υποστήριξε ότι «τα οχήματα Cruise ενδέχεται να μην έχουν την ικανότητα να αντιδρούν με ασφαλή και κατάλληλο τρόπο στη διάρκεια περιστατικών στα οποία εμπλέκονται πεζοί».

Η Cruise αρνήθηκε τις κατηγορίες και διαβεβαίωσε ότι παρέδωσε στο υπουργείο το πλήρες βίντεο.

To υπουργείο διευκρίνισε ότι η απόφαση αναστολής δεν αφορά τα ρομποτικά ταξί της Waymo, θυγαρικής της Google, τα οποία θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν κανονικά.

Sports in

«Μπαμ» με Έσε στην Αργεντινή: Επιλογή του Μασεράνο ο μέσος του Ολυμπιακού

Ο Σαντιάγκο Έσε ετοιμάζεται να φορέσει το εθνόσημο της Αργεντινής. Και είναι προσωπική επιλογή του μεγάλου Χαβιέρ Μασεράνο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024