Ισραήλ: 246 εκατ. δολάρια ημερησίως τους κοστίζει ο πόλεμος
O εθνικός προϋπολογισμός 2023-2024 δεν είναι πλέον επίκαιρος λόγω του πολέμου, είπε ο υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ, και θα τροποποιηθεί.
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών, Μπεζαλέλ Σμότριτς, δήλωσε την Τετάρτη ότι ο εθνικός προϋπολογισμός 2023-2024 «δεν είναι πλέον επίκαιρος» λόγω του πολέμου στη Γάζα και αναμένεται να τροποποιηθεί.
Όσον αφορά την υποβάθμιση των προοπτικών του Ισραήλ από την S&P Global από «σταθερές» σε «αρνητικές», δεν έδειξε να τον ανησυχεί.
Τη στιγμή που το άμεσο κόστος του πολέμου ανερχόταν σε περίπου 1 δισεκατομμύριο σέκελ (246 εκατομμύρια δολάρια) ημερησίως για το Ισραήλ, ο Σμότριτς δήλωσε σε εκπομπή του Army Radio ότι δεν έχει ακόμη εκτίμηση του έμμεσου κόστους σε μια οικονομία που έχει εν μέρει παραλύσει λόγω της μαζικής κινητοποίησης των εφέδρων στρατιωτικών και των εκτεταμένων πυραυλικών βολών των Παλαιστινίων.
Στη συνέχεια, ο Μπεζαλέλ Σμότριτς χαρακτήρισε «κινδυνολογία» την προς τα κάτω αναθεώρηση της S&P από «σταθερή», η οποία δημοσιεύθηκε την Τρίτη, και δήλωσε ότι δεν αναμένει μεγάλα ελλείμματα του Ισραήλ παρά την κρίση.
Επαίνεσε τον διοικητή της Τράπεζας του Ισραήλ, Αμίρ Γιαρόν, ο οποίος επρόκειτο να παραιτηθεί αλλά παρέτεινε τη θητεία του λόγω της κρίσης, επειδή «υπερέβαλε εαυτόν».
Ωστόσο, ο Μπεζαλέλ Σμότριτς δεν θέλησε να τοποθετηθεί σχετικά με το αν ο Γιαρόν θα πρέπει να παραμείνει επισήμως στη θέση του.
«Δεν έχουμε χρόνο να αναπνεύσουμε, οπότε δεν ασχολούμαστε με αυτό το ζήτημα τώρα», δήλωσε στο Reuters.
- ΛεΜπρόν: «Ελπίζω να έκανα κάποιους περήφανους κατά την παραμονή μου στους Λέικερς» (pic)
- Συνέντευξη Τύπου του ΠΑΣΟΚ: «Ελλάδα 2.0» – Η χαμένη ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης
- Τζάκρη: Ακροδεξιός ολετήρας του ΕΣΥ ο Γεωργιάδης, τον ξέπλυνε ο Κασσελάκης – Δεν έχω συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ
- Φλόριντα: Αλιγάτορας κατασπάραξε 31χρονη σε ποτάμι – «Βιαστείτε, χάνει πάρα πολύ αίμα»
- Γάτα: Πώς μπορούμε να κερδίσουμε την αγάπη της; – Τα «αποδεικτικά στοιχεία»
- Δημοπράτηση έργου ανέγερσης του 7ου διθέσιου Νηπιαγωγείου από το Δήμο Μυτιλήνης
- Εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων δάγκειου πυρετού στο Μπανγκλαντές
- «Τρέλα» στο Μεξικό για την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ: Πάρτι από 150.000 οπαδούς στους δρόμους (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Gen Z: Η γενιά που [και να ήθελε] δεν φιλοδοξεί την ζωή των γονιών της – Ποιοι οι λόγοι](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-olly-3823489-1200x804-1-127x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 01.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/yong-chuan-tan-FPm5MGSqD3w-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442