Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μαρτίνεθ: «Είναι πολύ απαιτητικό παιχνίδι»

Μαρτίνεθ: «Είναι πολύ απαιτητικό παιχνίδι»

Ως το πιο δύσκολο παιχνίδι που έχει δώσει ως τώρα στη σεζόν ο Ολυμπιακός χαρακτήρισε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ το ματς με τη Γουέστ Χαμ ενώ δεν θέλησε να αποκαλύψει τα πλάνα του.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται αύριο (26/10, 19:45) τη Γουέστ Χαμ για την τρίτη αγωνιστική του Europa League και θέλει τη νίκη για να μπει δυνατά στο κόλπο της πρόκρισης.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ τόνισε στη συνέντευξη Τύπου πως η ομάδα του θα κάνει τα πάντα για ένα θετικό αποτέλεσμα ενώ δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του σχετικά με την ενδεκάδα.

Όσα είπε ο Μαρτίνεθ:

Αν ο Ολυμπιακός είναι προετοιμασμένος για το αυριανό παιχνίδι και εάν έχει καταλήξει στην 11άδα που θα παρατάξει:

«Η ομάδα μας εξελίσσεται συνεχώς και προσπαθεί συνεχώς να βελτιώνεται και να θεωρεί πως είναι έτοιμη για το επόμενο παιχνίδι. Αύριο παίζουμε με τον καλύτερο αντίπαλο που έχουμε παίξει μέχρι τώρα. Θα είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι που έχουμε δώσει. Ένα πολύ απαιτητικό ματς. Όμως, πιστεύουμε στην ομάδα μας, στους εαυτούς μας και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Μένει ακόμα μια προπόνηση για να πάρουμε τις τελικές μας αποφάσεις, αλλά είμαστε έτοιμοι για όλα».

Αν έχει καταλήξει ποιος θα αντικαταστήσει τον Ντόι στην αμυντική γραμμή και αν τα αμυντικά κενά που έχει ο Ολυμπιακός τον προβληματίζουν και πως θα τα αντιμετωπίσει:

«Σίγουρα μας απασχολούν τα λάθη, τα οποία προσπαθούμε να διορθώσουμε. Όμως, κρατάμε και τα σωστά που κάνουμε κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων, τα οποία χρησιμοποιούμε ως παραδείγματα για να γινόμαστε ακόμα καλύτεροι. Ολες οι ομάδες κάνουν λάθη. Ολοι οι παίκτες. Είδαμε χθες παίκτες που κάνουν 90 και 100 εκατ. ευρώ να κάνουν τραγικά λάθη. Προσπαθούμε να βελτιώσουμε και να ελαχιστοποιήσουμε τα λάθη μας. Αυτό που μπορώ να σας πως με βεβαιότητα είναι ότι στα 14 παιχνίδια που έχουμε δώσει είναι ότι έχουμε αποκτήσει μια ταυτότητα.

Συνεχώς βελτιωνόμαστε. Μην ξεχνάτε ότι είμαστε μια ομάδα που έχει κάποιους έμπειρους παίκτες, αλλά αποτελείται κυρίως από παίκτες νεαρότερης ηλικίας. Αύριο θα χρειαστεί να βγάλουμε την ταυτότητά μας στον αγωνιστικό χώρο. Να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι, εάν θέλουμε αν κερδίσουμε. Παίζουμε κόντρα σε έναν αντίπαλο κορυφαίου επίπεδο. Οσον αφορά στον αντικαταστάτη του Ντόι, δεν θέλω να μιλήσω με ονόματα γιατί απομένουν 24 ώρες. Όμως όλοι ξέρετε ότι έχουμε δύο επιλογές. Δύο κεντρικούς αμυντικούς».

Πώς θα αντιμετωπίσει το αυριανό παιχνίδι:

«Σίγουρα το αυριανό παιχνίδι είναι ιδιαίτερο. Παίζουμε απέναντι στην ομάδα που πήρε το Κόνφερενς Λιγκ. Είναι μια ομάδα που κάνει πολλές αλλαγές, ανάλογα τη διοργάνωση στην οποία αγωνίζεται. Αυτό που με απασχολεί κυρίως είναι η δική μας ομάδα. Να έχουμε την ταυτότητά μας. Εχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο αντίπαλο και ένα πολύ απαιτητικό ματς. Εχουμε δημιουργήσει ένα σύνολο που παίζει με αυτοπεποίθηση. Με την ψυχή του και τα δίνει όλα, σε όλα τα παιχνίδια. Ολοι οι παίκτες είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα. Μαζί με τον κόσμο μας. Ολοι μαζί, για να τα καταφέρουμε. Ομάδα και κόσμος σαν ένα. Είναι χωρίς καμία αμφιβολία ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς».

Για το πώς αντιμετωπίζει το αυριανό παιχνίδι: «Παίζουμε εντός έδρας και θα μας άρεσε να κερδίσουμε 4-1, 4-2, 3-1, αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολο. Συμφωνώ με όσα είπατε νωρίτερα. Κάνουμε λάθη τα οποία πρέπει να βελτιώσουμε. Υπάρχουν πράγματα στα οποία πρέπει να δουλέψουμε. Εχουμε δώσει 14 επίσημα παιχνίδια και έχουμε να μάθουμε ακόμα πολλά. Πώς να κρατάμε ένα αποτέλεσμα, πώς να παίζουμε με 10 παίκτες και πολλά ακόμα. Πρέπει να γίνουμε μια ομάδα που θα μάθει να κερδίζει όλα τα παιχνίδια.

Υπάρχουν διάφορα στατιστικά, διάφορα σενάρια, διάφορες παράμετροι, όμως, το πιο σημαντικό είναι η ομάδα να μάθει να διαχειρίζεται τα πράγματα που βρίσκει κάθε φορά μπροστά της. Σε κάθε παιχνίδι παίρνεις εμπειρίες που σε κάνουν πιο δυνατό. Το ιδανικό θα είναι αύριο να μην δεχθούμε γκολ και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες μας. Ολοι μαζί να τα δώσουμε όλα. Να είστε σίγουροι ότι στην προπόνηση είμαστε πολύ απαιτητικοί. Μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο Αλέξανδρος. Ζητάμε συνεχώς πολλά πράγματα. Πιέζουμε πολύ τους παίκτες, γιατί θέλουμε να βελτιωθούμε».

Τα συναισθήματά τους για όσα έγιναν με τον Παναθηναϊκό και για το παιχνίδι που ακολουθεί με την Γουέστ Χαμ: «Θα σταθώ σε κάτι που έλεγε ο Ντελ Μπόσκε: Ό,τι γίνεται, γίνεται για καλό. Εμείς συγκεντρωνόμαστε στον επόμενο στόχο μας. Θέλουμε πάντα να γινόμαστε καλύτεροι. Πιστεύουμε στους εαυτούς μας και χρησιμοποιούμε τις δυσκολίες για καλό. Αυτό που θέλουμε είναι να παίξουμε ποδόσφαιρο και φυσικά να κερδίσουμε».

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει βρεθεί πίσω στο σκορ σε αρκετά παιχνίδια: «Μέσα σε μια χρονιά μπορούν αν συμβούν πολλά. Μην κοιτάμε το δέντρο, αλλά το δάσος. Μπορούν να συμβούν πολλά. Φυσικά δεν θέλουμε να είμαστε οι πρώτοι που δεχόμαστε γκολ, θέλουμε να βάζουμε πρώτοι τα γκολ. Αυτό είναι το ιδανικό σενάριο για όλες τις ομάδες. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι να μπορείς να διαχειρίζεσαι τα αποτελέσματα. Αυτό που πρέπει να σκέφτεσαι είναι πώς θα κερδίσεις όχι πως δεν θα δεχθείς γκολ. Πρέπει να βελτιωθούμε στην άμυνα και να μην χαρίζουμε ευκαιρίες στους αντιπάλους μας, αλλά το πιο σημαντικό είναι μάθουμε να διαχειριζόμαστε τα παιχνίδια».

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024