Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέο «όχι» στον Πάσσαρη

Νέο «όχι» στον Πάσσαρη

«Απορρίφθηκε και η τελευταία αίτηση αποφυλάκισης του Πάσσαρη που παραμένει στη φυλακή του Αράντ και φτιάχνει παντόφλες»

Ιστορίες από την κρύπτη. Η ιστορία που συγκλόνισε την Ελλάδα και τη Ρουμανία συνεχίζεται. Ο Κώστας Πάσσαρης σύμφωνα με την Wikipedia είναι είναι «Έλληνας δολοφόνος, ληστής και διαρρήκτης, που απασχόλησε έντονα την ελληνική κοινή γνώμη το 2001, όταν σκότωσε δύο αστυνομικούς και τραυμάτισε σοβαρά έναν σωφρονιστικό υπάλληλο. Σήμερα είναι φυλακισμένος με ισόβια στη Ρουμανία».

Θα βγει ποτέ από τη φυλακή; Πως είναι σήμερα; Παλαιότερο ρεπορτάζ τον έφερε κοντά στην εκκλησία και σε πνευματικό.

Η ρουμάνικη εφημερίδα Gandul εξηγεί στο ρεπορτάζ της με τίτλο:

«Ο αιματοβαμμένος εγκληματίας Πάσσαρης φτιάχνει παντόφλες στο σωφρονιστικό κατάστημα!

Ο λόγος που η τελευταία του αίτηση αποφυλάκισης απορρίφθηκε:

Ο αιματοβαμμένος Έλληνας εγκληματίας Κωνσταντίνος Πάσσαρης -με το παρατσούκλι το «Θηρίο των Βαλκανίων»- καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για το διπλό φόνο που διαπράχθηκε στο Βουκουρέστι στα τέλη Νοεμβρίου 2001, όταν εισέβαλε σε ανταλλακτήριο συναλλάγματος στο Βουκουρέστι και άφησε πίσω του δύο θύματα.

Ο Έλληνας, ο οποίος μήνυσε και το ρουμανικό κράτος, κατηγορώντας τις κακές συνθήκες στα σωφρονιστικά ιδρύματα Jilava και Craiova, έχει συνηθίσει να ζητά την υπό όρους αποφυλάκιση του, αλλά οι δικαστές απορρίπτουν τα αιτήματά του, θεωρώντας τον επικίνδυνο για την κοινωνία.

Ο Πάσσαρης ζήτησε από τους δικαστές να αφεθεί ελεύθερος -το 2020 και το 2021- αλλά το αίτημα απορρίφθηκε, με δικαίωμα υποβολής νέου αιτήματος μετά τις 24 Αυγούστου 2023. Το υπέβαλε.

Η Gândul του Βουκουρεστίου παρουσιάζει αποκλειστικές πληροφορίες για τα «επιχειρήματα» που παρουσίασε στο δικαστήριο ο επίφοβος εγκληματίας. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ο Κωνσταντίνος Πάσσαρης χαρακτηρίστηκε ως ένας από τους πιο αιματηρούς εγκληματίες στην Ευρώπη.

Αφού η ελληνική αστυνομία κατάφερε να τον πιάσει –τον Φεβρουάριο του 2001– ο Πάσσαρης κατέληξε πίσω από τα κάγκελα, αλλά είχε ήδη σχέδιο διαφυγής. Ο εγκληματίας προσποιήθηκε ότι ήταν άρρωστος, πυροβόλησε δύο αστυνομικούς με όπλο που του είχε περάσει ένας συνεργός ρουμανικής καταγωγής και στη συνέχεια διέφυγε.

Το βράδυ της 24ης προς 25η Νοεμβρίου 2001, ο Κωνσταντίνος Πάσσαρης και μια Ρουμάνα εισέβαλαν στο ανταλλακτήριο συναλλάγματος και ενεχυροδανειστήριο «Le Petit Bijou», που βρίσκεται στη λεωφόρο Nicolae Bălcescu στο Βουκουρέστι. Οι δύο υπάλληλοι που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στις εγκαταστάσεις πυροβολήθηκαν στο κεφάλι και μετά οι δολοφόνοι πήραν όλα τα χρήματα που βρέθηκαν στα ταμεία, συνολικά 567.000.000 λέει.

Ζήτησε δύο φορές να αφεθεί ελεύθερος αλλά το αίτημα απορρίφθηκε

Το σκεπτικό του δικαστηρίου για την άρνηση του στο αίτημα αποφυλάκισης του Πάσσαρη

«Έχει προσαρμοστεί στη ζωή στο σωφρονιστικό κατάστημα και δεν δημιουργεί προβλήματα», λένε οι δικηγόροι, αλλά…

Πριν υποβάλει νέο αίτημα αποφυλάκισης, το «θηρίο από τα Βαλκάνια» επισκέφτηκε το ιατρείο της ψυχολόγου και στην ιατρική έκθεση αναφέρθηκε ότι ο Πάσσαρης κατάφερε να προσαρμοστεί στη ζωή στο σωφρονιστικό κατάστημα και «δεν δημιουργεί προβλήματα».

Στο σκεπτικό του δικαστηρίου -από το οποίο ο Gândul παρουσιάζει αποκλειστικά αποσπάσματα- αναφέρεται επίσης ότι, αν και έχει προσαρμοστεί στη ζωή στο σωφρονιστικό κατάστημα και δεν του έχουν επιβληθεί κυρώσεις από το 2004, ο εγκληματίας Πάσσαρης , ωστόσο, έχει μια «ταλαντευόμενη στάση».

«… σε αυτά τα πρακτικά της υπό όρους αποφυλάκισης, η επιτροπή αποφυλάκισης έλαβε υπόψη την έκθεση που συνέταξε ο ψυχολόγος των φυλακών, από την οποία προέκυψε ότι ο κατάδικος (επιμ. Κωνσταντίνος Πάσσαρης) έχει προσαρμοστεί στη ζωή στο σωφρονιστικό κατάστημα και δεν δημιουργεί προβλήματα. Στα πρακτικά της παρούσας δικογραφίας, η ίδια επιτροπή όμως αναδείκνύει ότι κατά την εκτέλεση της ποινής ο καταδικασθείς κάποιες φορές είχε άτακτη συμπεριφορά.

Σε αυτή την κατάσταση, εκτιμήθηκε ότι είναι απαραίτητο να υποβληθούν τα έγγραφα που ζητήθηκαν στη δικογραφία που να αποδεικνύουν ότι η συνεχιζόμενη κράτηση του καταδίκου στα σωφρονιστικά ιδρύματα του (…) απλώς επιδεινώνει την κατάστασή του, ειδικά αφού από το 2004 ο κατάδικος δεν έχει οποιαδήποτε κύρωση», αναφέρεται στο σκεπτικό του δικαστηρίου.

«Το θηρίο από τα Βαλκάνια «ξέφυγε» από το καθεστώς υψηλού κινδύνου

Ο Κωνσταντίνος Πάσσαρης τιμωρήθηκε 9 φορές , αλλά ο συνήγορός του είπε ότι αυτές οι ποινές επιβλήθηκαν πριν από το 2004, όταν ξεκίνησε την ισόβια κάθειρξη και ο Έλληνας εγκληματίας αντιμετώπιζε δυσκολίες ενσωμάτωσης.

Από την άλλη, είπε επίσης ο δικηγόρος του Πάσσαρη, επιβραβεύθηκε 46 φορές, «ξέφυγε» από το καθεστώς «αυξημένου βαθμού κινδύνου» που του επέτρεψε να εργαστεί στο σωφρονιστικό κατάστημα. Έτσι, ο «ματωμένος εγκληματίας» Πάσσαρης είναι ένας κρατούμενος που εργάζεται σε ένα τμήμα όπου φτιάχνονται παντόφλες.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024