Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΝΒΑ: Ξεκινά το ταξίδι στον... μαγικό κόσμο

ΝΒΑ: Ξεκινά το ταξίδι στον… μαγικό κόσμο

Το ΝΒΑ είναι έτοιμο να ξεκινήσει και to10.gr σας παρουσιάζει τα φαβορί, τα… underdogs, αλλά και τη «μάχη» των rookies που θα μας κρατήσουν συντροφιά σε ακόμη μια μεγάλη σεζόν.

Αναμονή τέλος. Το ΝΒΑ μπαίνει ξανά στις ζωές μας, τα ξημερώματα της Τετάρτης (25/10), για να μας κρατά ξύπνιους τα βράδια. Ο μαγικός κόσμος είναι ξανά εδώ προσφέροντάς μας όσα μόνο το μεγαλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη μπορεί.

Μεγάλα αστέρια, τρομερά ματς, θέαμα και πολλά, πολλά καλάθια. Μερικά από όσα θα δούμε από τους δέκτες μας σε μια ακόμη μεγάλη σεζόν. Φυσικά το ελληνικό ενδιαφέρον δεν λείπει, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι έτοιμος να ηγηθεί ξανά των Μπακς, αλλά και ένα… δικό μας παιδί, τον Σάσα Βεζένκοφ να κάνει τα πρώτα του βήματα στο Σακραμέντο.

Το… πείραμα του Μιλγουόκι

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ομάδες φέτος είναι δίχως άλλο οι Μιλγουόκι Μπακς. Ως Έλληνες σίγουρα θα παρακολουθούμε την πρόοδο του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Όμως τα πράγματα άλλαξαν λιγάκι. Η προσθήκη του Ντέιμιαν Λίλαρντ στην ομάδα του Ουισκόνσιν φέρνει νέο αέρα στο σύνολο του Έιντριαν Γκρίφιν.

Ο «Greek Freak» έκανε ηχηρή… δήλωση με την ανανέωση του συμβολαίου του και πλέον θέλει να δημιουργήσει με τον «Dame» ένα δυνατό δίδυμο. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν τα καταφέρουν. Αν το… πείραμα δουλέψει. Γιατί αν κάτι τέτοιο γίνει, τότε ολόκληρο το ΝΒΑ θα έχει σοβαρό πρόβλημα, καθώς μιλάμε για δύο από τους πιο κυριαρχικούς παίκτες στη λίγκα.

Οι ενισχυμένοι Λέικερς-Σανς και το ερωτηματικό στο Σακραμέντο

Οι Λέικερς και οι Σανς ήταν οι ομάδες που έκαναν τις περισσότερες κινήσεις στην offseason. ΛεΜπρόν Τζέιμς -που είναι επισήμως ο γηραιότερος παίκτης του ΝΒΑ- και Κέβιν Ντουράντ θέλησαν να γεμίσουν τα ρόστερ τους με τη μεγαλύτερη βοήθεια που θα μπορούσαν να έχουν και θέλουν να παλέψουν για μια θέση στους τελικούς. Οι «λιμνάνθρωποι» δείχνουν να έχουν ένα πλεονέκτημα καθώς κράτησαν τον κορμό τους, όμως οι «ήλιοι» αν βρουν την απαραίτητη χημεία θα προκαλέσουν πολλές… ζημιές.

Μια άλλη ομάδα με φιλοδοξίες, που όμως κινήθηκε πολύ πιο προσεκτικά το καλοκαίρι είναι οι Σακραμέντο Κινγκς. Πέρσι μπήκαν στα πλέι οφ έπειτα από μακρινό 2005-06, και φέτος που τα… γεύτηκαν δεν θα τα αφήσουν έτσι. Ένας λόγος παραπάνω για να τους δούμε είναι φυσικά και ο Σάσα Βεζένκοφ. Ο MVP της Euroleague πέρασε τον Ατλαντικό και θα δοκιμαστεί στον μαγικό κόσμο. Τα στοιχεία τα έχει, μένει να δούμε αν θα πείσει τον Μάικ Μπράουν για να τον κάνει μια από τις πρώτες επιλογές του.

Γιόκιτς και Μπάτλερ θέλουν να το ξανακάνουν

Όταν μια νέα σεζόν ξεκινά δεν μπορεί κανείς να ξεγράφει τους περσινούς φιναλίστ. Ντένβερ Νάγκετς και Μαϊάμι Χιτ μπορεί να μην είχαν τα φανταχτερά ονόματα, όμως μας πρόσφεραν καλούς τελικούς. Νικητές ήταν οι «σβόλοι» με τον Νίκολα Γιόκιτς να αποδεικνύει σε όλους για ποιον λόγο είναι ίσως ο καλύτερος παίκτης αυτή την στιγμή στο πρωτάθλημα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Νάγκτες δεν θα πέσουν αμαχητί και να κυνηγήσουν όλες τις πιθανότητες.

Αυτό που έκαναν οι Χιτ πέρσι ήταν απλά εντυπωσιακό. Έγιναν η δεύτερη ομάδα στην ιστορία του ΝΒΑ που ξεκίνησαν από την 8η θέση και έφτασαν έως τους τελικούς, μετά τους Νικς του 1999. Η αποστολή της ομάδας από την Φλόριντα όμως ήταν ακόμα πιο δύσκολη αφού στη μέση ήταν και το τουρνουά του πλέι-ιν. Οι παίκτες του Έρικ Σποέλστρα κόντεψαν να αποκλειστούν. Όμως ο Τζίμι Μπάτλερ βγήκε μπροστά και τους πήγε μέχρι την… πηγή. Έτσι κανείς δεν θα μας… εγγυάται πως ο «Jimmy Buckets» δεν είναι διατεθειμένος να τα φέρει πάλι όλα τούμπα.

Οι μάχη των Rookies του ΝΒΑ

Το φετινό draft μας επεφύλασσε έναν μεγάλο αστερίσκο. Αυτός ακούει στο όνομα, Βίκτορ Γουεμπανιάμα. Ο Γάλλος θεωρείται μοναδικό ταλέντο και όλα τα φώτα είναι στραμμένα πάνω του. Χαρακτηριστικό είναι πως έχουμε να δούμε τέτοια… τρέλα για έναν νεοφερμένο παίκτη που δεν έχει παίξει καν, από τον σπουδαίο ΛεΜπρόν Τζέιμς. Οι Σαν Αντόνιο Σπερς κέρδισαν το… λαχείο και δεν σκοπεύουν να το αφήσουν ανεκμετάλλευτο. Στα χέρια του Γκρεγκ Πόποβιτς ο «Γουέμπι» μπορεί να εξελιχθεί σε αυτό που περιμένουν όλοι και να γίνει το πρόσωπο του ΝΒΑ για τα επόμενα 20 χρόνια.

Ο όλος χαμός για τον Γουεμπανιάμα έχει αφήσει στο… περιθώριο έναν ακόμα εξαιρετικό παίκτη. Τον Σκουτ Χέντερσον. Ένας πόιντ γκαρτν με απίστευτα σωματικά προσόντα και τρομερή ωριμότητα στο παιχνίδι, για την ηλικία του. Είναι ο πρώτος που μπορεί να απειλήσει τον Γάλλο για τον τίτλο του Rookie της Χρονιάς. Δεν είναι κάτι απίθανο, καθώς ο Σκουτ θα αγωνίζεται στους Μπλέιζερς που θα παίζουν για αυτόν, ενώ ο Πόποβιτς δεν είναι σίγουρο ότι θα «πετάξει» τον Γουεμπανιάμα αμέσως στα βαθιά, καθώς η διαχείριση είναι το παν. Όπως κι αν έχει είναι πιθανό να βρισκόμαστε στην… αυγή μιας από τις μεγαλύτερες μάχες που θα βλέπουμε τα επόμενα χρόνια στο ΝΒΑ.

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024