Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγέλες λύκων αποδεκατίζουν κοπάδια στα Άγραφα - Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι

Αγέλες λύκων αποδεκατίζουν κοπάδια στα Άγραφα – Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι

Ο δήμος Αγράφων δίνει στην οικογένεια 3.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί που γεννιέται στην περιοχή

Σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι στην περιοχή των Αγράφων, καθώς ο αυξημένος πληθυσμών των λύκων έχει αφανίσει τα κοπάδια τους.

Ο Αλέξανδρος Καρδαμπίκης, δήμαρχος Αγράφων μίλησε στην ΕΡΤ για το ζήτημα που έχει προκύψει, ενώ αναφέρθηκε και στα μέτρα στήριξης που λαμβάνει ο δήμος σε κάθε νέα μητέρα, με στόχο να παραμείνουν οι οικογένειες στην περιοχή και να μη μειωθεί περαιτέρω ο πληθυσμός.

Χάνονται οι κτηνοτρόφοι

«Έχουν αφανιστεί τα κοπάδια των κτηνοτρόφων, έχει μειωθεί κατά πολύ το κτηνοτροφικό κεφάλαιο και οι κτηνοτρόφοι είναι σε απόγνωση. Ακόμη και η διαδικασία των αποζημιώσεων είναι πολύπλοκη, και αν πρόκειται για 2-3 ζώα δεν τους καλύπτει. Εμείς έχουμε ζητήσει μια συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό, τον κ.Αυγενάκη για να θέσουμε το πρόβλημα, το οποίο είναι και στους γειτονικούς δήμους. Παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση στον αριθμό τους, οι λύκοι τρώνε και την ημέρα. Εμείς είχαμε το πλεονέκτημα ότι μπορούμε να βγάζουμε έξω στη φύση τα ζώα να βόσκουν γιατί αυτό το περιβάλλον βγάζει το ποιοτικό γάλα και όλα τα προϊόντα, αλλά αυτό έχει περιοριστεί πολύ. Θέλουμε και με τους οικολόγους να γίνει ορθή διαχείριση. Πάντως τα πράγματα είναι δύσκολα , ήδη πολλά παιδιά έχουν σταματήσει τη δουλειά του κτηνοτρόφου», όπως είπε.

3.000 ευρώ από το Δήμο Αγράφων για κάθε παιδί που γεννιέται στην περιοχή

«Όλη η ελληνική επαρχία, δεν υπήρχαν ποτέ πολιτικές συγκράτησης του πληθυσμού στις περιοχές. Μεγαλώνουν τα παιδιά, πηγαίνουν στην Αθήνα. Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, για τα παιδιά που γεννήθηκαν μέσα στο 2022, δώσαμε 1.500 ευρώ στην κάθε νέα μαμά. Δεν είναι όμως μόνο αυτό που μπορεί να σώσει την κατάσταση, θέλει μέτρα δραστικά και συγκεκριμένη πολιτική. Δεσμευτήκαμε ότι από τη νέα χρονιά αυτό το ποσό θα διπλασιαστεί , όλες οι γυναίκες γεννούν δωρεάν. Συμμετέχουμε στο πρόγραμμα HOPEgenesis. Προσπαθούμε να ενισχύσουμε τους ανθρώπους που μένουν εδώ, γιατί τα εισοδήματα είναι λιγοστά, απλά αποδεδειγμένα θα πρέπει να μένει εδώ».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024