Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σοβαρά επεισόδια με βροχή μολότοφ και χημικά στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

Σοβαρά επεισόδια με βροχή μολότοφ και χημικά στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

Βροχή μολότοφ και χημικά στα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής έξω από την Πανεπιστημιούπολη

Σοβαρά και εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν γύρω στις 2:00 τα ξημερώματα της Κυριακής έξω από την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου μετά την εκκένωση κατάληψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου.

Νεαροί κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ και πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις που συγκεντρώθηκαν στην περιοχή, που απάντησαν με χρήση χημικών. Στις φλόγες τυλίχθηκε ένα σχολικό λεωφορείο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται τέτοια επεισόδια, με την συγκεκριμένη κατάληψη να έχει εκκενωθεί και άλλες φορές. Ο συγκεκριμένος χώρος είχε επανακαταληφθεί μετά την προηγούμενη εκκένωσή του προ εβδομάδων.

Δείτε φωτογραφίες από τα επεισόδια:

Βροχή μολότοφ

Αναστατωμένοι οι κάτοικοι της περιοχής

Μετά την εκκένωση της κατάληψης ο χώρος αποδόθηκε στις Πρυτανικές Αρχές, ενώ, παράλληλα με την επιχείρηση, οι αστυνομικοί συνέδραμαν τις αρμόδιες υπηρεσίες που πραγματοποίησαν εργασίες αποκατάστασης.

Ωστόσο, με ανακοίνωση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου απευθύνεται κάλεσμα για το απόγευμα της Κυριακής «για να συζητηθούν αντανακλαστικές δράσεις και η ανοικοδόμηση του στεκιού».

«Πρυτανεία, κράτος, κοσμητεία εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν ότι οι ιδέες μας δεν εκκενώνονται και ότι όσες φορές και να γκρεμίσουν τα ντουβάρια εμείς θα τα ξαναχτίζουμε. Η πολιτική μας ταυτότητα και η ύπαρξη μας μέσα στα πανεπιστήμια δεν διαπραγματεύονται γι αυτό και δεν θα μπορέσουν να ξεμπερδέψουν με εμάς» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Γιάννης Οικονόμου: Καμία ανοχή

Με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στη νέα επιχείρηση της ΕΛΑΣ τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει η παραμικρή παραμικρή ανοχή σε παραβατικές και βίαιες συμπεριφορές».

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024