Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: Η στόχευση εκκλησιών και των ιδρυμάτων τους συνιστά έγκλημα πολέμου

Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: Η στόχευση εκκλησιών και των ιδρυμάτων τους συνιστά έγκλημα πολέμου

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τον βομβαρδισμό κτιρίου δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου με αποτέλεσμα να υπάρξουν νεκροί, τραυματίες και υλικές ζημιές.

Το Ορξόδοξο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων καταδίκασε την επίθεση στην Γάζα σε παρακείμενο κτίριο του Αγίου Πορφυρίου με αποτέλεσμα να υπάρχουν νεκροί, εγκλωβισμένοι και τραυματίες.

Ο Άγιος Πορφύριος είναι από τα παλαιότερα χριστιανικά κτίσματα στον κόσμο. Χτίστηκε ανάμεσα στο 1.150 και το 1.160.

Οι αναφορές κάνουν λόγο για επίθεση στο εκκλησιαστικό συγκρότημα, κάτι που φαίνεται και από την ανακοίνωση του Πατριαρχείου

Από τα βίντεο τα οποία παρακολουθούμε, έχουν ανασυρθεί δύο άτομα νεκρά, αλλά υπάρχει φόβος για δεκάδες νεκρούς χριστιανούς και μουσουλμάνους της Γάζας που είχαν βρει καταφύγιο.

Η ανακοίνωση του Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Σε μια λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων αναφέρεται πως «Η στόχευση εκκλησιών και των ιδρυμάτων τους, μαζί με τα καταφύγια που προσφέρει για την προστασία αθώων πολιτών, ειδικά παιδιών και γυναικών που έχασαν τα σπίτια τους εξαιτίας των ισραηλινών βομβαρδισμών σε οικιστικές περιοχές τις τελευταίες 13 ημέρες, συνιστά έγκλημα πολέμου που δεν μπορεί να αγνοηθεί».

Μάρτυρες ανέφεραν στο πρακτορείο AFP πως η επίθεση έγινε σε στόχο πολύ κοντά στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου όπου είχαν καταφύγει δεκάδες άστεγοι Παλαιστίνιοι για να γλωτώσουν τους βομβαρδισμούς.

Το χτύπημα του πυραύλου ή των πυραύλων κατέληξε στο παρακείμενο της εκκλησίας μοναστήρι που αποτελούσε καταφύγιο για άμαχο πληθυσμό.

Η αεροπορική επιδρομή σύμφωνα με το Al Jazeera κατέστρεψε μέρος της πρόσοψης του ναού και προκάλεσε την κατάρρευση παρακείμενου κτιρίου. Από τις αναφορές φαίνεται ως κτίριο που άνηκε στο Πατριαρχείο και στέγαζε περίπου 400 μετατοπισμένους Παλαιστίνιους πρόσφυγες.

Αρχιεπίσκοπος Τιβεριάδος Αλέξιος: Μέσα ήταν πολλοί χριστιανοί

«Χτύπησαν τα γραφεία και την είσοδο του μοναστηριού. Τα βομβάρδισαν με πύραυλο και κατέρρευσε όλο το κτήριο. Μέσα είχε πολλούς Χριστιανούς, πολλοί εκ των οποίων έχουν τραυματιστεί και έχουμε και νεκρούς», είπε αποκλειστικά στην ΕΡΤ ο Αρχιεπίσκοπος Τιβεριάδος Αλέξιος, που βρίσκεται στην ελληνορθόδοξη εκκλησία που βομβαρδίστηκε στη Γάζα.

«Πρέπει να φέρουν μπουλντόζες, ώστε να δούμε πόσοι άνθρωποι καταπλακώθηκαν» τόνισε, ενώ συμπλήρωσε ότι είναι πάνω από 400 άτομα στο μοναστήρι.

Επίσης όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ από το Λίβανο, Ουαλίντ Ελίας, το Υπουργείο Εσωτερικών στη Γάζα ανακοίνωσε την κατάρρευση κτιρίου της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας  του Αγίου Πορφυρίου στην κεντρική πόλη της Γάζας ως αποτέλεσμα ισραηλινών επιδρομών, επιβεβαιώνοντας ότι υπήρξαν τραυματισμοί μεταξύ εκτοπισμένων που έβρισκαν καταφύγιο στην εκκλησία.

Πρόκειται για έναν ιστορικό ναό με ρεπορτάζ για την ιστορία του να υπάρχουν μέχρι και στο Al Arabiya.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024