Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γάμος ή χωρισμός για Κασσελάκη και Τάιλερ

Γάμος ή χωρισμός για Κασσελάκη και Τάιλερ

Ο λόγος που ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε τώρα να παντρευτεί τον Τάιλερ - Μια απόφαση που δεν γινόταν να αναβάλει...

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον γάμο του Στέφανου Κασσελάκη με τον σύντροφό του Τάιλερ Μάκμπεθ στη Νέα Υόρκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε το χαρμόσυνο γεγονός χθες, Τετάρτη, στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, δικαιολογώντας με αυτόν τον τρόπο το ταξίδι του στη Νέα Υόρκη, ανήμερα του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου δεν αναγνωρίζεται στην Ελλάδα»

Γιατί ο γάμος έπρεπε να γίνει τώρα

Μιλώντας στο Live News του MEGA, ο Όθων Παπαδόπουλος εξήγησε τους λόγους, για τους οποίους ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε να παντρευτεί τώρα τον Τάιλερ και δεν γινόταν να πάρει αναβολή.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος, ο γάμος μεταξύ δύο ομόφυλων ατόμων δεν επιτρέπεται στην Ελλάδα. Ωστόσο αυτό δημιουργεί πολλά νομικά θέματα, καθώς σε πολλές άλλες χώρες του εξωτερικού επιτρέπεται.

«Γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου δεν αναγνωρίζεται στην Ελλάδα. Αναγνωρίζονται όμως, σε πολλές άλλες χώρες και έτσι προκύπτουν διάφορα νομικά προβλήματα σχετικά με το συμβαίνει όταν έρθουν εδώ. Το ίδιο συμβαίνει και στην τεκνοθεσία. Επίσημα η ελληνική νομοθεσία δεν δίνει καν την άδεια παραμονής σε τρίτη χώρα για έναν γάμο που δεν αναγνωρίζει. Εκ πλαγίου όμως, με δικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί. Έρχονται δηλαδή οι δικαστικές αποφάσεις να αντικαταστήσουν τον νόμο» είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, με βάση νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ακόμα κι αν δεν αναγνωρίζεται στην Ελλάδα επίσημα ο γάμος για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να διεκδικήσει και να πετύχει το να λάβει άδεια παραμονής ο Τάιλερ.

Εν κατακλείδι, ο γάμος του Στέφανου Κασσελάκη με τον Τάιλερ ΜακΜπεθ δίνει ουσιαστικά την δυνατότητα να μείνει μόνιμα στην Ελλάδα.

Από την πλευρά της, μιλώντας στο MEGA η Μαρία Μάρκου, δικηγόρος στη Νέα Υόρκη, είπε πως σύμφωνα με τον νόμο της Νέας Υόρκης ο γάμος μπορεί να γίνει όπου θέλει το ζευγάρι είτε στο δημαρχείο είτε σε λίμνη.

«Οποιοσδήποτε θέλει να τελέσει έναν γάμο, μπορεί να πάρει μία άδεια όπου γράφεται απλά σε ένα οργανισμό. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος εξειδικευμένος από το κράτος. Από το 2011 υπάρχει σχετική νομοθεσία που επιτρέπει τον γάμο των ομοφυλοφίλων, η οποία δίνει τα αντίστοιχα δικαιώματα με έναν γάμο ετερόφυλων» είπε χαρακτηριστικά.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024