Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καρτέλ κοκαΐνης στον Πειραιά: Πετούν τη... μπάλα στην εξέδρα οι τρεις συλληφθέντες

Καρτέλ κοκαΐνης στον Πειραιά: Πετούν τη… μπάλα στην εξέδρα οι τρεις συλληφθέντες

Οι τρεις συλληφθέντες υποστηρίζουν ότι δεν έχουν καμία εμπλοκή στην υπόθεση της μεταφοράς και εμπορίας των ναρκωτικών που εντοπίστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά.

Για «στραβοκλωτσιά» της Ελληνικής Αστυνομίας μιλούν οι τρεις συλληφθέντες στην υπόθεση των 67 κιλών κοκαΐνης που εντοπίστηκαν σε κοντέινερ στο λιμάνι του Πειραιά έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών.

Οι τρεις, μεταξύ των οποίων και ένας πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, πετούν τη μπάλα στην… εξέδρα, δηλώνοντας αθώοι για το κύκλωμα των ναρκωτικών που έφερνε κοκαΐνη από χώρες της Λατινικής Αμερικής.

«Δεν γνωρίζω για ποιο πράγμα μιλάτε, δεν έχω καμία εμπλοκή» δηλώνουν με μια φωνή και οι τρεις στις πρώτες τους κουβέντες με τους αστυνομικούς.

Για προσωπική χρήση

Ο 42χρονος πρώην ποδοσφαιριστής που σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ήταν ο αρχηγός της οργάνωσης, έσπευσε μάλιστα να δικαιολογήσει την ποσότητα των ναρκωτικών που εντοπίστηκε σε έλεγχο των αστυνομικών στην οικία του.

Σύμφωνα με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή τα 285 γραμμάρια κοκαΐνης που εντοπίστηκαν στο σπίτι του, «ήταν για προσωπική μου χρήση».

Όπως αναφέρουν πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας, ο 41χρονος είναι αυτός που είχε αναλάβει τις επαφές με το… εξωτερικό. Συγκεκριμένα ήταν αυτός που έκανε τις συνεννοήσεις με τους εισαγωγείς και διακινητές των ναρκωτικών, στη συνέχεια είχε τον συντονισμό της παραλαβής των ναρκωτικών από τα εμπορευματοκιβώτια και τέλος είχε την ευθύνη παράδοσης της κοκαΐνης στους τελικούς διακινητές.

Στενοί του συνεργάτες και βασικά μέλη του κυκλώματος είναι άλλα δύο άτομα που συνελλήφθησαν. Ένας 31χρονος ψυκτικός και ένας 36χρονος τεχνικός.

Και οι δύο εκμεταλλευόμενοι την επαγγελματική τους ιδιότητα προσέφεραν την καλύτερη κάλυψη προκειμένου να περνάνε τα ναρκωτικά στο λιμάνι του Πειραιά.

Πώς δρούσαν τα μέλη

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την Αστυνομία ο 31χρονος ψυκτικός, ως άμεσος συνεργάτης με του πρώην ποδοσφαιριστή αναλάμβανε τον ρόλο της παραλαβής των ναρκωτικών από τους μηχανισμούς ψύξης των εμπορευματοκιβωτίων.

Παράλληλα ο 36χρονος, είχε αναλάβει το χειρισμό του συστήματος εντοπισμού και καταγραφής βλάβης των ψυκτικών μηχανισμών των εμπορευματοκιβωτίων, παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο την πρόσβαση στα άλλα δύο μέλη του κυκλώματος για την παραλαβή – εξαγωγή των ναρκωτικών από το λιμάνι του Πειραιά.

Η αξία των ναρκωτικών που εντοπίστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά ξεπερνά τα δύο εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με την Αστυνομία το συγκεκριμένο κύκλωμα δρούσε τουλάχιστον από το 2022 στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης, από τη Λατινική Αμερική στην ευρωπαϊκή αγορά μέσω θαλάσσης.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024