Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Star Wars: Το χαμένο μοντέλο X-Wing πουλήθηκε σε τιμή ρεκόρ

Star Wars: Το χαμένο μοντέλο X-Wing πουλήθηκε σε τιμή ρεκόρ

Η δημοπρασία περιλάμβανε επίσης μια τεράστια γκάμα από άλλα κινηματογραφικά αντικείμενα από τη συλλογή του Τζέιν.

Ένα prop, μία μακέτα 20 ιντσών ενός αστρομαχητικού X-Wing που χρησιμοποιήθηκε στην κορυφαία σκηνή της μάχης του «Star Wars: Episode IV – A New Hope», θεωρούνταν εξαφανισμένο για δεκαετίες πριν ανακαλυφθεί σε μία κούρα στο γκαράζ του υποψήφιου για Όσκαρ κατασκευαστή μοντέλων Γκρεγκ Τζέιν, που πέθανε τον περασμένο Μάιο σε ηλικία 76 ετών.

Την Κυριακή το X-Wing έγινε το «πιο ακριβό χρησιμοποιημένο σε ταινία του Star Wars σκηνικό που πωλήθηκε σε δημοπρασία», σύμφωνα με δήλωση του Joe Maddalena, εκτελεστικού αντιπροέδρου του Heritage Auctions. Σύμφωνα με τον Guardian, το X-Wing είναι ένα από τα πρώτα αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν στην αρχική ταινία Star Wars του 1977 και πουλήθηκε σε τιμή ρεκόρ, αυτή των 3,135 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το μοντέλο χρησιμοποιήθηκε στην τελική μάχη του «A New Hope».

Η δημοπρασία περιλάμβανε επίσης μια τεράστια γκάμα από άλλα κινηματογραφικά αντικείμενα από τη συλλογή του Jein, συμπεριλαμβανομένου ενός αυθεντικού κοστουμιού Stormtrooper από το A New Hope, μιας στολή αστροναύτη από το 2001: A Space Odyssey και μινιατούρες από το Battlestar Galactica.

«Η παγκόσμια ανταπόκριση στις συλλογές του Greg Jein ήταν εξαιρετική. Μια αληθινή απόδειξη για όλα όσα πέτυχε ως καλλιτέχνης και συλλέκτης οπτικών εφέ», ανέφερε η Joe Maddalena, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Heritage Auctions.

Κατασκευασμένο από την εταιρεία οπτικών εφέ του Τζορτζ Λούκας Industrial Light & Magic, το μοντέλο χρησιμοποιήθηκε στην τελική μάχη του «A New Hope», συμπεριλαμβανομένης της περίφημης διαδρομής σε τάφρο. Είναι επίσης ένα από τα τέσσερα γνωστά μοντέλα που κατασκευάστηκαν για κοντινές λήψεις, με λεπτομέρειες όπως αρθρωτά φτερά, φώτα εργασίας και ουλές μάχης.

Πώς βρέθηκε στα χέρια του Τζέιν

Ο ιστορικός ανακάλυψε το μοντέλο στο γκαράζ του Τζέιν ενώ συνεργαζόταν με διάφορους συναδέλφους του κλάδου για να βοηθήσει την οικογένεια του να οργανώσει τη συλλογή του. Όταν είδαν το prop είπε, «οι τέσσερις μας καταλάβαμε αμέσως ότι επρόκειτο για το πραγματικό μοντέλο που γυρίστηκε και τότε άρχισα να συνειδητοποιώ το μέγεθος της ανακάλυψης».

Ο Kozicki δήλωσε ότι δεν ήταν γνωστό πώς το X-Wing είχε γίνει μέρος της συλλογής του Τζέιν, αν και υπέθεσε ότι μπορεί να το απέκτησε όταν εργαζόταν στην ταινία του Steven Spielberg » Close Encounters of the Third Kind» του 1977, η οποία μοιράστηκε ένα σημαντικό μέρος της ομάδας οπτικών εφέ με τον «Πόλεμο των Άστρων».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024