Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βουλή: Φωταγωγήθηκε με τη σημαία του Ισραήλ

Βουλή: Φωταγωγήθηκε με τη σημαία του Ισραήλ

Περισσότερι από 2.200 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην ένοπλη σύγκρουση με τη Χαμάς

Με την ισραηλινή σημαία φωταγωγήθηκε απόψε Τετάρτη (11/10) η πρόσοψη της Βουλής στο Σύνταγμα, με αφορμή τη σύρραξη που εξελίσσεται εδώ και πέντε ημέρες ανάμεσα σε Χαμάς και Ισραήλ.

Θυμίζεται ότι η ένοπλη σύγκρουση ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο από τη Λωρίδα της Γάζας. Σε αυτό το διάστημα των πέντε ημερών, περισσότερι από 2.200 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Συγκεκριμένα, ο τραγικός απολογισμός προς το παρόν αφορά σε πάνω από 1.050 Παλαιστίνους και 1.200 Ισραηλινούς.

Η δήλωση του Προέδρου της Βουλής

Αφότου έγινε η φωτογώγηση της Βουλής, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Μαζί με άλλα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια και εμβληματικά δημόσια και μη κτήρια, που φωταγωγήθηκαν με τη σημαία του Ισραήλ, και η Ελληνική Βουλή απόψε φωταγωγείται με την ίδια σημαία, για να εκφραστεί έτσι και η ανθρώπινη συμπαράσταση, αλλά και δριμύτατη αποδοκιμασία. Συμπαράσταση σε άμαχο ιδίως πληθυσμό, που δεν γίνεται σεβαστός ούτε αφού δολοφονηθεί από αβυσσαλέα χτυπήματα πρωτοφανούς μίσους της Χαμάς, και αποδοκιμασία μιας βίαιης και απίστευτα απάνθρωπης επίθεσης σε κράτος, που καταφεύγει στο αναφαίρετο δικαίωμα της αυτοάμυνας. Απόψε, δεν φωταγωγούμε μόνο με τη σημαία του Ισραήλ, αλλά μέσω αυτής, και με το δικαίωμα στην εθνική κυριαρχία, στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τελικά στην ελπίδα για ειρήνη, που παρά ταύτα δικαιούται να μη κλονιστεί ανεπανόρθωτα».

Πρέσβης του Ισραήλ: Ευχαριστούμε Ελλάδα

Την κίνηση της Ελλάδας χαιρέτισε ο πρέσβης του Ισραήλ.

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024