Τρίτη 21 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ για Μεσανατολικό: Δεν έχουμε καμία πρόθεση να αναπτύξουμε χερσαίες δυνάμεις στο πεδίο

ΗΠΑ για Μεσανατολικό: Δεν έχουμε καμία πρόθεση να αναπτύξουμε χερσαίες δυνάμεις στο πεδίο

Οι ΗΠΑ θα προστατεύσουν τα συμφέροντά τους στην περιοχή αλλά δεν προτίθενται να εμπλακούν με χερσαίες δυνάμεις στη σύρραξη ανάμεσα στους Παλαιστίνιους και το Ισραήλ.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει καμιά πρόθεση ν’ αναπτύξει δυνάμεις στο πεδίο μετά την επίθεση εναντίον του Ισραήλ που εξαπέλυσε το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, πάντως θα προστατεύσει τα αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή, διαβεβαίωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου χθες Δευτέρα (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters/Bryan Woolston, επάνω, αμερικανοί στρατιώτες επιβιβάζονται σε μεταγωγικά αεροσκάφη προκειμένου ν’ αναπτυχθούν στην ανατολική Ευρώπη).

Ο εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας Τζον Κέρμπι δήλωσε επίσης ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία» για κάποιο «βαθμό συνενοχής» του Ιράν, στο μέτρο της υποστήριξής του στη Χαμάς, αναγνωρίζοντας ωστόσο πως η Ουάσιγκτον δεν έχει απτές αποδείξεις ότι η Τεχεράνη ενεπλάκη άμεσα στον σχεδιασμό ή την εκτέλεση της επίθεσης που εξαπολύθηκε το Σάββατο.

Η προσπάθεια εξομάλυνσης του Ισραήλ με τη Σαουδική Αραβία

Πάντα σύμφωνα με τον κ. Κέρμπι, ο Λευκός Οίκος αναμένει επιπρόσθετα αιτήματα από πλευράς Ισραήλ για υλική υποστήριξη και θα καταβάλει προσπάθεια να τα ικανοποιήσει το συντομότερο δυνατόν.

Ο εκπρόσωπος του ΣΕΑ είπε ακόμη πως «είναι πολύ πρόωρο να πούμε πως πατάμε φρένο» στην προσπάθεια εξομάλυνσης των σχέσεων του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας, κρίνοντας αντιθέτως ότι τα διπλωματικά εγχειρήματα του είδους αυτού πρέπει να ενθαρρύνονται, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Φόβοι για γενίκευση της σύρραξης

Οι συγκρούσεις σε Ισραήλ και Παλαιστίνη συνεχίζονται για τρίτη μέρα, με τον αιματηρό απολογισμό να αυξάνεται συνεχώς. Η βίαιη ανάφλεξη στην πάντα ταραγμένη περιοχή της Μέσης Ανατολής κινδυνεύει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις καθώς υπάρχουν φόβοι για γενίκευση της σύρραξης.

Οι νεκροί Ισραηλινοί ανέρχονται σε 900 μέχρι αυτή τη στιγμή, συμπεριλαμβανομένων των 260 ανθρώπων που σκοτώθηκαν από ενόπλους σε μουσικό φεστιβάλ το Σάββατο, ενώ στην πολιορκημένη Γάζα οι νεκροί έχουν φτάσει τους 700. Στην Παλαιστίνη, από το Σάββατο, έχουν σκοτωθεί πάνω από 140 παιδιά και πάνω από 100 γυναίκες.

Sports in

Ολυμπιακός Κ15 – ΠΑΟΚ Κ15 0-1: Πήραν το πρωτάθλημα στους Παίδες οι Θεσσαλονικείς

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα της Superleague K15 επικρατώντας του Ολυμπιακού 1-0 με γκολ του Τοπαλίδη λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Μαϊου 2024