Κυριακή 14 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Η ενοικιάστρια από την κόλαση» και το παρελθόν της με τα Airbnb

«Η ενοικιάστρια από την κόλαση» και το παρελθόν της με τα Airbnb

Η 55χρονη ζητά 100.000$ για να φύγει από το πολυτελές ακίνητο που νοίκιασε το 2021 και έκτοτε έχει κάνει κατάληψη για περισσότερες από 540 ημέρες μετά τη λήξη της αρχικής εξάμηνης μίσθωσής της

Ο ιδιοκτήτης μιας πολυτελούς οικίας στην Καλιφόρνια έχει βρεθεί εκτός της ιδιοκτησίας του από τη στιγμή που ενοικίασε το σπίτι μέσω Airbnb σε μια 55χρονη η οποία αρνείται να πληρώσει το ενοίκιο και ακόμα περισσότερο αρνείται να το εγκαταλείψει εδώ και 540 ημέρες.

Η «ένοικος από την κόλαση» όπως την έχουν ονομάσει, Ελίζαμπεθ Χίρτσχορν, σύμφωνα με την Daily Mail, είχε εκδιωχτεί από ένα άλλο σπίτι στο Όκλαντ, λιγότερο από δύο μήνες πριν μετακομίσει στον πολυτελή ξενώνα του Σάσκα Γιοβάνοβιτς στην Καλιφόρνια, τον οποίο έκτοτε αρνείται να εγκαταλείψει.

Ζητά αποζημίωση 100.000 για να φύγει

Η 55χρονη Χίρτσχορν απαιτεί μάλιστα 100.000 δολάρια για να φύγει από το πολυτελές ακίνητο, το οποίο νοίκιασε μέσω Airbnb τον Σεπτέμβριο του 2021 και έκτοτε έχει κάνει κατάληψη για περισσότερες από 540 ημέρες μετά τη λήξη της αρχικής εξάμηνης μίσθωσής της, ενώ δεν πλήρωσε ενοίκιο.


Ο Γιοβάνοβιτς, ο οποίος αγόρασε το πολυτελές σπίτι του, αξίας 3,8 εκατομμυρίων δολαρίων, το 1997, έχει επανειλημμένα προσπαθήσει να διώξει τη Χίρτσχορν, προσφέροντας μάλιστα εναλλακτική διαμονή σε ξενοδοχείο και 2.000 δολάρια προκειμένου να φύγει.

Όμως, παρά τις προσπάθειές του, η ένοικος του ζητά τώρα με αγωγή 100.000 δολάρια για να φύγει, λέγοντάς του πως δεν αισθάνεται ασφαλής να φύγει «λόγω των υψηλών κινδύνων εξαιτίας του κορωνοϊού».

Το έχει ξανακάνει

Όπως όμως αποκαλύπτει η Daily Mail, η Χίρτσχορν, με σπουδές στο Harvard, έκανε το ίδιο πράγμα και σε έναν άλλο ιδιοκτήτη του Bay Area, επικαλούμενη και σε εκείνη την περίπτωση τον κορωνοϊό, πριν τελικά συμβιβαστεί τον Ιούλιο του 2021.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που είδε η Daily Mail, η 55χρονη ένοικος έχει ξανακάνει κάτι αντίστοιχο, όταν υπενοικίασε ένα δωμάτιο σε ένα εξοχικό σπίτι, αξίας 2,6 εκατομμυρίων δολαρίων, τον Σεπτέμβριο του 2019, και στη συνέχεια αρνήθηκε να μετακομίσει ακόμη και όταν ο αρχικός ενοικιαστής έφυγε λόγω της «εχθρικής συμπεριφοράς» της.

Ο ιδιοκτήτης αγόρασε το πολυτελές σπίτι του, αξίας 3,8 εκατομμυρίων δολαρίων, το 1997 (Los Angeles Times)

Όπως και στην περίπτωση του Γιοβάνοβιτς, κατέληξε να κάνει κατάληψη του σπιτιού χωρίς ενοίκιο για περισσότερο από έναν χρόνο και επικαλέστηκε τους κανονισμούς του Covid και τις ανησυχίες για την υγεία της ως λόγους για να μείνει εκεί.

Συγκεκριμένα, άσκησε ανταγωγή κατά των ιδιοκτητών Μπράιαν και Γκόρντον Μπίσοπ, ισχυριζόμενη πως οι ενέργειές τους ήταν επιβλαβείς για την υγεία της, κατηγορώντας τους για «αμέλεια».

Δικαστικές διαμάχες

Σύμφωνα με την αγωγή, η οποία κατατέθηκε τον Αύγουστο του 2020, η Χίρτσχορν είχε υπενοικιάσει ένα δωμάτιο στο ακίνητο από τον ενοικιαστή Άλεξ Λεβίν, αλλά ενεπλάκη σε διαμάχη μαζί του για την καθαριότητα.

Τα έγγραφα αναφέρουν: «Ο Μπράιαν Μπίσοπ είναι ενημερωμένος και πιστεύει ότι η εναγόμενη ζήτησε παράλογα από τον Λεβίν να αντικαταστήσει όλα τα προσωπικά της αντικείμενα που φέρονται να έχουν υποστεί ζημιά από μια άγνωστη ουσία που απελευθερώθηκε στον αέρα. Επιπροσθέτως, η εναγόμενη υπέβαλε αιτήματα στον Λεβίν να καθαρίσει τους χώρους με συγκεκριμένο τρόπο, λόγω της υπερευαισθησίας της στα αλλεργιογόνα».

Τα νομικά έγγραφα αναφέρουν επίσης πως ο Λεβίν αναγκάστηκε να φύγει τελικά από το σπίτι στις 5 Μαρτίου 2020, λόγω της «εχθρικής» συμπεριφοράς της Χίρτσχορν, και πως εκείνη συνέχισε να μένει εκεί μετά την αποχώρησή του, παρόλο που δεν είχε υπογράψει συμβόλαιο με τους ιδιοκτήτες και δεν πλήρωνε ενοίκιο.

Η 55χρονη Elizabeth Hirschhorn

Τι ισχυρίζεται η ένοικος

Από την πλευρά της, στην ανταγωγή της η Χίρτσχορν, η οποία κατατέθηκε τον Οκτώβριο του 2020, ισχυρίστηκε πως ο Γκόρντον Μπίσοπ είχε απελευθερώσει μια «επιβλαβή ουσία» στο σπίτι στις 22 Νοεμβρίου 2019.

Παρόλο που η καταγγελία των αδελφών Μπίσοπ αναφέρει πως ο Λεβίν είχε φροντίσει για τον επαγγελματικό καθαρισμό του ακινήτου, η Χίρτσχορν ισχυρίζεται το αντίθετο.

Στη συνέχεια, λέει πως οι ιδιοκτήτες την «πίεσαν» να φύγει κατά τη διάρκεια του lockdown λόγω κορωνοϊού, γεγονός που ισοδυναμεί με αμέλεια εκ μέρους τους, σύμφωνα πάντα με την ίδια.

Είπε πως επέστρεψε μετά τον μερικό καθαρισμό του ακινήτου από τους κατηγορούμενους, στις 13 Φεβρουαρίου 2020. Ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι ο καθαρισμός «ήταν ανεπαρκής» και η ίδια «συνέχισε να εκτίθεται στην επιβλαβή ουσία και να πιέζεται από τους εναγόμενους να εγκαταλείψει το ακίνητο». Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με την ίδια, ήταν να υποφέρει.

Η υπόθεση διευθετήθηκε τελικά στις 20 Ιουλίου 2021, έναν μήνα περίπου πριν η Χίρτσχορν μετακομίσει στον ξενώνα Airbnb, του Σάσκα Γιοβάνοβιτς.

Η μήνυση σε ζευγάρι για αυτοκινητικό δυστύχημα -Τους ζήτησε χρήματα δύο χρόνια μετά το συμβάν

Η «ένοικος από την κόλαση» όμως, Ελίζαμπεθ Χίρτσχορν, φαίνεται πως αρέσκεται να μηνύει κόσμο, καθώς, σύμφωνα με την Daily Mail, είχε μηνύσει ένα ζευγάρι από το Λος Άντζελες για ένα αυτοκινητικό ατύχημα δύο χρόνια μετά το συμβάν. Στην περίπτωση αυτή είχε κατηγορηθεί ότι είπε ψέματα για την έκταση των τραυμάτων της και πως δεν είχε κανένα στοιχείο για να στηρίξει την υπόθεσή της.

Η Χίρτσχορν είχε υποστηρίξει ότι χτυπήθηκε από αυτοκίνητο που οδηγούσε το παντρεμένο ζευγάρι Ζακλίν Μακ Μάχον και Τίμοθι Χάγιες σε διασταύρωση στο Λος Άντζελες, τον Ιούλιο του 2017.

Στα νομικά έγγραφα κατηγορεί εξ ολοκλήρου το ζευγάρι για το ατύχημα, καθώς επίσης και για αμέλεια, και λέει ότι βρέθηκε αντιμέτωπη με υπέρογκους λογαριασμούς από νοσοκομεία και πως έμεινε ανίκανη να εργαστεί μετά το ατύχημα.

Η Χίρτσχορν περιγράφει τον εαυτό της ως συγγραφέα και παραγωγό ταινιών στη σελίδα της στο Linkedin, όμως δεν έχει εργαστεί σχεδόν καθόλου από το 2002, ενώ η σελίδα της στο IMDB δείχνει ότι η τελευταία της δουλειά ήταν η συγγραφή πέντε επεισοδίων του «The Osbournes» εκείνο το έτος.

Η Χίρτσχορν απαίτησε αποζημίωση από τη Μακ Μάχον και τον Χάγιες, αλλά εκείνοι αντέτειναν ότι δεν είχε παράσχει κανένα στοιχείο για να στηρίξει την υπόθεσή της.

Σε μια απάντηση που είδε η Daily Mail, είπαν ότι αρνούνται ρητά ότι η ενάγουσα υπέστη ζημία στο ποσό που ισχυρίζεται, ή σε οποιοδήποτε άλλο ποσό, ή με οποιονδήποτε τρόπο, από οποιαδήποτε πράξη ή παράλειψη εκ μέρους τους.

Sports in

LIVE: ΑΕΚ – Άρης

Παρακολουθήστε live στις 20:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης ΑΕΚ – Άρης για την 5η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 14 Απριλίου 2024