Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΕΒ: Δυναμική επιστροφή με 8 «θέλω», συνέδριο και Κασσελάκη

ΣΕΒ: Δυναμική επιστροφή με 8 «θέλω», συνέδριο και Κασσελάκη

Διήμερο για την ελληνική βιομηχανία διοργανώνει ο ΣΕΒ

Μετά από πολύμηνη απουσία ο ΣΕΒ επιδιώκει να βγάλει ξανά στη δημοσιότητα και στην πολιτική ατζέντα τα θέματα της ελληνικής βιομηχανίας.

Η ανάγκη της απεξάρτησης από τρίτες χώρες όπως φάνηκε τόσο στην περίοδο της πανδημίας, όσο και στα χρόνια της ενεργειακής κρίσης και των πληθωριστικών πιέσεων δίνει την κατάλληλη πάσα… στον Σύνδεσμο τους αλλά και συνολικά  στους ελάχιστους πλην δυναμικούς εξαγωγείς Έλληνες βιομήχανους να βγουν μπροστά και να διεκδικήσουν.

Τα 8 «θέλω»

Η αρχή έγινε στις 26 Σεπτεμβρίου όταν ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος μαζί με τους κ.κ. Ευάγγελο Μυτιληναίο (Mytilineos), Σπύρο Θεοδώροπουλο (Chpita), Γιάννη Γιώτη (Γιώτης), Ευτύχη Βασιλάκη (Aegean Airlines), Mάρκο Βερέμη (Upstream) και Βασίλη Ψάλτη (CEO της Alpha Bank) επισκέφθηκαν τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ανοίγοντας του βαριά μεταρρυθμιστική ατζέντα με οκτώ τομές που αφορούν:

1.      Στην επιχειρηματική μεγέθυνση,

2.       Σον εκσυγχρονισμό της αγοράς εργασίας,

3.       Στις επενδύσεις εγχώριας προστιθέμενης αξίας,

4.       Στη διεθνή ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων στην πράσινη μετάβαση,

5.       Στο άλμα μπροστά στην ανάπτυξη ταλέντου,

6.       Στην ταχύτερη βιομηχανική ανάπτυξη,

7.       Στην καλύτερη λειτουργία του κράτους με

8.       Στη δομική πάταξη της γραφειοκρατίας

Ο ΣΕΒ, τόνισε ότι η κυβερνητική περίοδος ξεκίνησε με θετικές πρωτοβουλίες για τη λειτουργία της οικονομίας και την ενίσχυση της βιώσιμης και συμπεριληπτικής ανάπτυξης και ανέδειξε την ανάγκη συνέχισης και επιτάχυνσης του μεταρρυθμιστικού έργου.

Ο Σύνδεσμος σημείωσε επίσης πώς «για να ανέβει η Ελλάδα κατηγορία στην ανάπτυξη καλείται να ολοκληρώσει μικρές επαναστάσεις που θωρακίζουν την κοινωνική ευημερία, βελτιώνουν περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, δημιουργούν ακόμα περισσότερες θέσεις εργασίας και αυξάνουν τα δημόσια έσοδα»

Το βιομηχανικό συνέδριο

Η επιστροφή του ΣΕΒ σηματοδοτείται επίσης και με ένα συνέδριο που διοργανώνεται τη Δευτέρα 9 του μηνός. Μετά από αρκετά χρόνια προσπαθεί να φέρει στο προσκήνιο τη βιομηχανία. Το μήνυμα του είναι «Σχέδιο και Τομές για το μέλλον των δυνατοτήτων μας» (#SEV4Growth)  Και ο ΣΕΒ στη διάρκεια του θα θέσει τα κρίσιμα ζητήματα για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής βιομηχανίας.

Την παράσταση, όμως, θα κλέψει η εμφάνιση του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Στέφανου Κασσελάκη. Θα μιλήσει το μεσημέρι της Τρίτης όπου τα μέλη του ΣΕΒ θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν κι ερωτήματα στο νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και φυσικά αναμένονται και τα πρώτα δείγματα γραφής του στα ζητήματα της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας.

Το Βιομηχανικό Συνέδριο έρχεται σε μία περίοδο σημαντικών ανακατατάξεων και σύνθετων προκλήσεων. Από την ενεργειακή κρίση και την πράσινη μετάβαση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, μέχρι τον τεχνολογικό μετασχηματισμό, την προσέλκυση νέων ταλέντων, τα παραγωγικά οικοσυστήματα και τον επαναπροσδιορισμό της εργασίας, η ανάγκη εκπόνησης συγκεκριμένου και άμεσα υλοποιήσιμου σχεδιασμού σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, είναι δεδομένη και επιτακτική.  Στόχος είναι να αναδειχθούν το όραμα και οι τομές για την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας με ορίζοντα το 2030 σε μια περίοδο γεωπολιτικών ανακατατάξεων, ενεργειακής κρίσης, κλιματικής μετάβασης, τεχνολογικών εξελίξεων, επαναπροσδιορισμού της εργασίας, νέας σχέσης ανθρώπου & τεχνολογίας, αναδιαμόρφωσης των διεθνών αλυσίδων αξίας, νέας στρατηγικής για την αυτονομία.

Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετέχουν κορυφαίοι επιχειρηματίες και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων, όπως και εκπρόσωποι ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών, όπως μεταξύ των άλλων, ο Πρόεδρος της Business Europe (του κορυφαίου ευρωπαϊκού εργοδοτικού φορέα στον οποίο ΣΕΒ συμμετέχει ως εκπρόσωπος της ελληνικής επιχειρηματικότητας) κ. Fredrik Persson και ο Πρόεδρος του European Round Table for Industry (ERT) κ. Jean-François van Boxmeer (πρόεδρος του Vodafone Group plc). Η ERT αποτελείται από τους CEOs και Προέδρους από τις 60 μεγαλύτερες βιομηχανικές και τεχνολογικές επιχειρήσεις της Ευρώπης.

Ο Κασσελάκης

Η επιστροφή του ΣΕΒ θα αποκτήσει και μεγαλύτερη δημοσιότητα με την πρώτη εμφάνιση του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Στέφανου Κασσελάκη.

Θα μιλήσει στα μέλη το μεσημέρι της Τρίτης 10 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της ανοιχτής εκδήλωσης της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου, η οποία πραγματοποιείται κατόπιν αναβολής της. Ήταν να διεξαχθεί τον Ιούνιο αλλά λόγω των εθνικών εκλογών μετατέθηκε.

Ο κ. Κασσελάκης αναμένεται να δώσει τα πρώτα δείγματα γραφής ως προς την πολιτική του κόμματος του απέναντι στην οικονομία και τις επιχειρήσεις.

Τα χαρτιά του δεν τα έχει ανοίξει σε αυτό το σημαντικό κομμάτι της πολιτικής ατζέντας με αποτέλεσμα η ομιλία του ενώπιον του ακροατηρίου των βιομηχάνων να αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα.

Ο Μητσοτάκης

Το διήμερο ΣΕΒ θα κλείσει το απόγευμα της 10ης Οκτωβρίου όπου θα πραγματοποιηθεί συζήτηση μεταξύ του πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου του ΣΕΒ, κ. Παπαλεξόπουλου.

Εκεί ο πρόεδρος του ΣΕΒ θα επιδιώξει να αποσπάσει συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τον πρωθυπουργό στην ατζέντα των μεταρρυθμίσεων που ανοίγουν οι βιομήχανοι.

Πηγή ΟΤ

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024