Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάχη για το «κοινωνικό πρόσωπο»

Μάχη για το «κοινωνικό πρόσωπο»

Το νέο πεδίο σύγκρουσης που σχεδιάζει το Μαξίμου με την αντιπολίτευση - Οι συμβολισμοί και οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού στο κέντρο ΑμεΑ στο Ελληνικό

Οι πρώτες άτυπες αρχηγικές «μάχες» (και εικόνας και λόγου) καταγράφονται πλέον επί του πεδίου μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, σηκώνοντας αυλαία στον «πόλεμο» για το κοινωνικό πρόσωπο. Κυριάκος Μητσοτάκης και Στέφανος Κασσελάκης βγαίνουν οι ίδιοι σε πρώτο πλάνο, όπως κάνει και ο Νίκος Ανδρουλάκης εν όψει και των αυτοδιοικητικών εκλογών, με στοχευμένες επισκέψεις και μηνύματα προς την κοινωνία.

Ο στόχος δείχνει να είναι κοινός και αφορά την ενδυνάμωση της σχέσης εμπιστοσύνης της κάθε πλευράς με τους πολίτες μετά από ένα μακρύ διάστημα «βαριάς» επικαιρότητας και για την κυβέρνηση έντονης πολιτικής πίεσης.Ο στόχος υπηρετείται μέσα από συγκεκριμένες φράσεις αλλά και την απαραίτητη… σκηνοθεσία: «κρατηθείτε αισιόδοξοι, θα σπρώξουμε τα θέματα στη Βουλή» είπε στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας ο Κασσελάκης, φτυαρίζοντας στις λάσπες και αγκαλιάζοντας ανθρώπους, την ίδια μέρα που ο Μητσοτάκης μιλούσε σε πολίτες στον Βύρωνα και σε πληγέντες αγρότες στην Κόρινθο για «μικρές παρεμβάσεις βελτίωσης της καθημερινότητας», ενώ ακολούθησε από το Ελληνικό το σινιάλο του Πρωθυπουργού για ανάπτυξη με κοινωνικό αποτύπωμα με τους όποιους συμβολισμούς μπορεί να μεταφέρουν το φωσφοριζέ γιλέκο και το κράνος εργοταξίου.

Πρόκειται για κτιριακό συγκρότημα, συνολικού εμβαδού 11.500 τ.μ., σε έκταση επτά στρεμμάτων, που θα στεγάζει τέσσερα σωματεία φροντίδας ΑμεΑ (Αμυμώνη, Ερμής, ΝΙΚΗ-Victor Artant, Σύλλογος για Ατομα με Σκλήρυνση κατά Πλάκας)

Το πρώτο έργο που παραδίδεται

Ηδη από τις προγραμματικές δηλώσεις ο Μητσοτάκης έλεγε με νόημα ότι «προοδευτική δύναμη» είναι αυτή η οποία είναι «χρήσιμη», εξ ου και μετά από ένα τρίμηνο φθοράς κρίνεται αναγκαίο η κυβέρνηση να παρουσιάζει την εικόνα ότι είναι πρακτική με απαντήσεις χειροπιαστές και με κοινωνική διάσταση. «Εχει μεγάλη συμβολική αλλά και ουσιαστική σημασία» είπε ο Μητσοτάκης από το Ελληνικό, το γεγονός ότι το πρώτο έργο που παραδίδεται στο πλαίσιο της ανάπλασης των εγκαταστάσεων του πρώην αεροδρομίου αφορά πολίτες που έχουν «τη μεγαλύτερη ανάγκη από κρατική φροντίδα».

Πρόκειται για κτιριακό συγκρότημα, συνολικού εμβαδού 11.500 τ.μ., σε έκταση επτά στρεμμάτων, που θα στεγάζει τέσσερα σωματεία φροντίδας ΑμεΑ (Αμυμώνη, Ερμής, ΝΙΚΗ-Victor Artant, Σύλλογος για Ατομα με Σκλήρυνση κατά Πλάκας). Ειδικά για σχέδια δράσης που αφορούν κατηγορίες πολιτών οι οποίοι μπορεί να βρίσκονται – κατά την παλαιότερη αποστροφή του Μητσοτάκη – στην «γκρίζα ζώνη της αδιαφορίας», το Μαξίμου ζητούσε και στην πρώτη τετραετία εντατική επικοινωνία των κυβερνητικών πρωτοβουλιών, δείχνοντας ότι δεν «χαρίζει» την ατζέντα της «ευαισθησίας» – τότε – στον Αλέξη Τσίπρα.

Σύσκεψη για τη Θεσσαλία

«Το όλο έργο της ανάπλασης κινείται με μεγάλη ταχύτητα και έχει περάσει στη φάση υλοποίησης» πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός και ώρες αργότερα κάλεσε συνολικά 16 κυβερνητικά στελέχη σε σύσκεψη για τη Θεσσαλία ενώ αναπτυξιακά-κοινωνικά μηνύματα προδιαγράφονται στη σημερινή επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη (θα υπάρξουν υπογραφές για το μετρό, εκκίνηση ανάπλασης στις πρώην εγκαταστάσεις «ΦΙΞ» κ.ά.).

Και ενόσω το Μαξίμου περιμένει από όλους «δουλειά πεδίου» με έμφαση στο κοινωνικό πρόσημο, ανεβάζει τόνους απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ για τους επικοινωνιακούς χειρισμούς του προέδρου. Με αφορμή αναρτήσεις του Κασσελάκη με κριτική στην κυβέρνηση για τη Θεσσαλία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του χρέωσε προσπάθεια να καλύψει το «πολιτικό κενό» με «σόου». Οπως είπε ο Παύλος Μαρινάκης, «ο προκάτοχός του προσπαθούσε να κάνει πολιτική ανεβαίνοντας στα τρακτέρ, ο κ. Κασσελάκης με γαλότσες και φτυάρια».

Έντυπη έκδοση  «ΤΑ ΝΕΑ»

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024