Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποκλειστικό: Αντικαθίσταται ο διοικητής του ΕΦΚΑ

Αποκλειστικό: Αντικαθίσταται ο διοικητής του ΕΦΚΑ

Αλλάζει η ηγεσία του κρίσιμου Φορέα του υπουργείου Εργασίας. Ο Παναγιώτης Δουφεξής, είχε αναλάβει το 2021.

Αλλαγές στην ηγεσία του ΕΦΚΑ ετοιμάζει η κυβέρνηση και, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του in, το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας έχει ήδη δρομολογήσει την αντικατάσταση του διοικητή.

Μετά από σχεδόν 2 χρόνια στον ΕΦΚΑ, ο κύκλος φαίνεται να κλείνει, με την ολοκλήρωση της θητείας του στον Φορέα και την ανανέωση των προσώπων από τη νέα πολιτική ηγεσία και το Μέγαρο Μαξίμου- μετά τις εθνικές εκλογές και τη νέα σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Τα πρώρα σενάρια έδειχναν ότι τη θέση του Παναγιώτη Δουφεξή ίσως την αναλάβει ο Α’ υποδιοικητής του ΕΦΚΑ Αλέξανδρος Βαρβέρης. Σύμφωνα, όμως, με καλά πληροφορημένες πηγές του in, αυτά τα σενάρια απομακρύνονται, και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει βρεθεί ο αντικαταστάτης του κρίσιμου, για το υπουργείο Εργασίας, φορέα.

Ορισμένες πηγές μιλούν για έντονο παρασκήνιο ενώ κάποια κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι ίσως σχετίζεται με μετακίνησή του σε φορέα που υπάγεται στον κ. Γιάννη Βρούτση.

Η θητεία του Παναγιώτη Δουφεξή είχε καταγραφεί ως μία περίοδος κατά την οποία, μεταξύ άλλων, επιτεύχθηκε η αναβάθμιση της  εξυπηρέτησης των πολιτών. Την είχε θέσει ως προτεραιότητα ο τότε υπουργός Κωστής Χατζηδάκης– μαζί με την απονομή των εκκρεμών συντάξεων.

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Δουφεξής

Ο οικονομολόγος κ. Δουφεξής, είναι από τον Μάιο του 2021 διοικητής στον ΕΦΚΑ, ενώ προηγουμένως είχε εργαστεί για πολλά χρόνια σε εταιρείες του χρηματοπιστωτικού κλάδου, ασφαλιστικές εταιρείες και εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων. Με την κοινωνική ασφάλιση ασχολείται από το 2007 και είχε συμμετοχή σε διάφορες θεσμικές παρεμβάσεις για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του e-ΕΦΚΑ, διατελέσει, επίσης, διευθυντής των γραφείων των κ.κ. Γιάννη Βρούτση και Κωστή Χατζηδάκη.

Παναγιώτης Δουφεξής

Να σημειωθεί ότι ο τότε νέος διοικητής του ΕΦΚΑ Παναγιώτης Δουφεξής μέσω της επιστολής του προς το προσωπικό του φορέα, με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του, είχε στείλει μήνυμα: Σηκώστε τα τηλεφώνα.

Όπως είχε αναφέρει σε επιστολή του, «Κατά την σταδιακή επιστροφή όλων μας στη νέα κανονικότητα που διαμορφώνει η μετά-covid εποχή, σε συνδυασμό με την μείωση του ποσοστού τηλεργασίας, τα υποκαταστήματα του e-ΕΦΚΑ αποτελούν και πάλι τους κύριους κόμβους εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων. Ως εκ τούτου, θα ήθελα να επιδείξετε στον ύψιστο βαθμό τον επαγγελματισμό που σας διακρίνει και να ανταποκρίνεστε στα e-mails και στις τηλεφωνικές κλήσεις των πολιτών. Καλώ τους διευθυντές όλων των υποκαταστημάτων και των Διευθύνσεων που εξυπηρετούν κοινό να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για να αποκατασταθεί το συντομότερο η ομαλή επικοινωνία του πολίτη με τον e-EΦΚΑ».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024