Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Διπλή Ανάπλαση», η μεγάλη προσφορά της Δημαρχίας του Κώστα Μπακογιάννη στην Αθήνα

«Διπλή Ανάπλαση», η μεγάλη προσφορά της Δημαρχίας του Κώστα Μπακογιάννη στην Αθήνα

Χάρη στη «Διπλή Ανάπλαση» σε είκοσι χρόνια από σήμερα το κέντρο βάρους της πόλης θα είναι τελείως διαφορετικό.

του Θόδωρου Σκυλακάκη*

Το έργο της διπλής ανάπλασης είναι απόλυτα θεμιτό να ενδιαφέρει τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Είναι ενδιαφέρον δικαιολογημένο αφού το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό είναι έργο αυτοτελώς μεγάλο και σημαντικό.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό αθλητικό συγκρότημα με ένα κυρίως γήπεδο με χωρητικότητα 38.500 θέσεων διεθνών προδιαγραφών FIFA & UEFA 4 αστέρων. Με αρένα που περιλαμβάνει 1.300 θέσεις σε σουίτες, 325 υπόγειες θέσεις πάρκινγκ και επτά εμπορικά καταστήματα, ενώ στις εγκαταστάσεις του θα μπορεί να αγωνίζεται και η Εθνική ομάδα -ανδρών και γυναικών- της χώρας μας. Στο Βοτανικό θα δημιουργηθούν, επίσης, οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και του Δήμου Αθηναίων, χώροι πρασίνου, αλλά και αστικές υποδομές.

Με τη Διπλή Ανάπλαση θα μεταφερθεί η ανάπτυξη της πόλης δυτικότερα, βγάζοντας μεγάλες περιοχές της από την υποβάθμιση.

Πέραν όμως του ίδιου του έργου ακόμα σημαντικότερη είναι η χωροταξική και αναπτυξιακή διάσταση της «Διπλής Ανάπλασης». Το γνωρίζω αυτό πολύ καλά γιατί ήμουν εκεί πριν από 18 χρόνια όταν ξεκίνησε αυτό το έργο επί Δημαρχίας Ντόρας Μπακογιάννη και είχα τότε την ευθύνη να κάνουμε τον σχεδιασμό του. Και αυτός ο σχεδιασμός που άντεξε 18 χρόνια -ανώφελης και αναίτιας περιπέτειας- γιατί μπορούσε να είχε γίνει νωρίτερα, επιτέλους υλοποιείται επί Δημαρχίας Κώστα Μπακογιάννη.

Γεγονός καθοριστικό για την Αθήνα, αφού πρόκειται να αλλάξει την πόλη με πολλαπλούς τρόπους και σε πολλά σημεία αφού θα δημιουργήσει πράσινο και ανάπτυξη σε μεγάλα τμήματα της πόλης. Θα απελευθερώσει καταρχήν και θα δώσει νέα πνοή σε όλη την περιοχή Αμπελοκήπων, Λυκαβηττού με την αποδέσμευση του χώρου στην οδό Αλεξάνδρας. Θα μεταφέρει την ανάπτυξη πόλης δυτικότερα βγάζοντας μεγάλες περιοχές της από την υποβάθμιση.

Ειδικά η περιοχή του Ελαιώνα, θα γίνει κυριολεκτικά αγνώριστη. Δεν θα έχει μόνο πολύ υψηλό ποσοστό πρασίνου και άφθονους χώρους για περισσότερο ήπιες χρήσεις (γραφεία βιομηχανικών επιχειρήσεων, εμπορικές χρήσεις κτλ.) αλλά θα επιτρέψει και την ανακούφιση του κέντρου της Αθήνας από αυτές τις χρήσεις και θα πυροδοτηση έτσι μια πολυεπίπεδη αναπτυξιακή διαδικασία.

Χαρη στη «Διπλή Ανάπλαση» σε είκοσι χρόνια από σήμερα το κέντρο βάρους της πόλης θα είναι τελείως διαφορετικό.

Αυτή θα είναι κατά τη γνώμη μου η πιο μεγάλη προσφορά στην πόλη της Αθήνας από τη Δημαρχία του Κώστα Μπακογιάννη. Και είναι εξαιρετικά σημαντικό να στηριχθεί και για τον λόγο αυτό, με τον πιο εμφατικό τρόπο στις εκλογές της Κυριακής.

* Ο Θόδωρος Σκυλακάκης είναι υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024