Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιάννης Ιωαννίδης: Την Παρασκευή η κηδεία στη Θέρμη – Συγκίνηση στην επιμνημόσυνη δέηση

Γιάννης Ιωαννίδης: Την Παρασκευή η κηδεία στη Θέρμη – Συγκίνηση στην επιμνημόσυνη δέηση

Ράγισαν καρδιές στον επικήδειο της κόρης του «Ξανθού» - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή, η κηδεία του Γιάννη Ιωαννίδη.

Ο «Ξανθός» του ελληνικού μπάσκετ πέθανε το μεσημέρι της Τετάρτης, βυθίζοντας στο πένθος τον κόσμο του αθλητισμού και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Το τελευταίο αντίο θα πουν συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες και απλός κόσμος στη Θεσσαλονίκη, όπου γεννήθηκε ο Γιάννης Ιωαννίδης. Στις 5 το απόγευμα ο Γιάννης Ιωαννίδης θα ταφεί στη Θέρμη, στον οικογενειακό τάφο.

Αντί στεφάνων, η οικογένεια του Γιάννη Ιωαννίδη ζήτησε από όποιον το επιθυμεί να καταθέσει χρήματα στη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης.

Πριν από την κηδεία, στις 15:30 το μεσημέρι, όπως ανακοίνωσε η ΚΑΕ Άρης, η σορός του θα βρεθεί στο Αλεξάνδρειο ώστε να μπορέσει ο κόσμος της ομάδας να δώσει το «παρών» και να τον αποχαιρετήσει όπως του αξίζει.

Για όσους δεν θα μπορούσαν να παρευρεθούν στη Θέρμη, σήμερα πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στη Βούλα, όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ.

Στιγμιότυπο από την επιμνημόσυνη δέηση στη Βούλα

Το «παρών» έδωσαν συγγενείς, άνθρωποι του αθλητισμού και της πολιτικής, πρώην συνεργάτες και φίλοι του Γιάννη Ιωαννίδη.

Ράγισαν καρδιές στον επικήδειο της κόρης του

Η κόρη του Γιάννη Ιωαννίδη, Ελένη-Θεοδώρα συγκλόνισε με τον επικήδειο της.

«Δεν είμαι μόνη μου. Εδώ είμαστε όλοι για να σου φωνάξουμε πόσο πολύ σε αγαπάμε και τι θα σημαίνεις πάντα για την οικογένειά σου, για το μπάσκετ, για τον αθλητισμό, για όλη την Ελλάδα. Έφυγες νωρίς και ένδοξα μπαμπά. Έφυγες με γενναιότητα, όπως έκανες σε όλη σου τη ζωή. Στάθηκες στις επάλξεις, πολέμαγες σαν θηρίο, δεν φοβόσουνα κανέναν και τίποτα. Και τώρα που σε αποχαιρετάμε πάλι αγέρωχο σε βλέπω μπροστά μου.

Θρηνούμε που σε χάσαμε, μα χαιρόμαστε γιατί ζήσαμε μαζί σου, βαδίσαμε στις στράτες που μας χάραξες, ακολουθούσαμε τις οδηγίες που μας έδινες. Κοουτσάρα μου θα σου πω κάτι, το παιχνίδι δεν τελείωσε, πήρες απλά ένα τάιμ άουτ για να το συνεχίσεις στα ουράνια γήπεδα.

Ένα τραγούδι της αγαπημένης σου Μαρινέλλας λέει ‘καμιά φορά να αλλάξω ουρανό μα δεν υπάρχουν δρόμοι’. Εσύ μπαμπά μου τους βρήκες αυτούς τους δρόμους», είπε η κόρη του «Ξανθού».

Ο συγκινητικός επικήδειος

Ο επικήδειος του δημοσιογράφου Δημήτρη Καρύδα

Μετά την κόρη του Γιάννη Ιωαννίδη, επικήδειο εκφώνησε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καρύδας και στενός φίλος του «Ξανθού».

«Ο Γιάννης είχε και ταλέντο και τόλμη. Μπορεί να του έλειπε λίγο η τύχη, αλλά δεν πειράζει. Άφησε πίσω του μια μεγάλη κληρονομιά στο μπάσκετ. Αλλά πάνω από όλα, άφησε μια σπουδαία οικογένεια.

Τη Γιούλα που ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή να του κρατά το χέρι. Όχι στις νίκες. Γιατί όπως έλεγε ο ‘ξανθός’ οι νίκες έχουν πολλούς πατέρες, οι ήττες ήταν ορφανές. Εκείνες τις ορφανές νύχτες της ήττας η Γιούλα ήταν δίπλα του. Και στάθηκε δίπλα του μέχρι την τελευταία στιγμή.

Και κάποτε μου είπε ‘θα άλλαζα όλα τα πρωταθλήματα για ένα παιδί’. Και το παιδί ήρθε. Η Ελένη – Θεοδώρα. Της έδωσε το όνομα της λατρεμένης μητέρας του και δεύτερο όνομα Θεοδώρα. Θεού, δώρο! Ήταν ένα δώρο Θεού.

Θα συνεχίσουν το έργο του, θα μας τον θυμίζουν πάντα. Νομίζω όμως ότι ο Γιάννης γεννήθηκε, μεγάλωσε και έφυγε και ήταν πλασμένος για ένα πράγμα. Για κάτι που είναι λίγοι σε αυτή τη ζωή. Να μείνει αθάνατος».

Πολλά τα στεφάνια στη μνήμη του «Ξανθού»

Στεφάνια στη μνήμη του Γιάννη Ιωαννίδη έστειλαν ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ο Άρης, ο ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, η εταιρεία Alter Ego και πολλοί άλλοι.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης για τον Γιάννη Ιωαννίδη

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την επιμνημόσυνη δέηση

Η σύζυγος του Γιάννη Ιωαννίδη, Γιούλα Γκιουζελοπούλου.

Η οικογένεια του Γιάννη Ιωαννίδη δέχεται συλλυπητήρια.

Η κόρη του Γιάννη Ιωαννίδη, Ελένη – Θεοδώρα εκφώνησε έναν συγκλονιστικό επικήδειο.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης έδωσε το «παρών» στην κηδεία του προπονητή με τον οποίο έγραψαν μαζί «χρυσές» σελίδες στο ελληνικό μπάσκετ.

Ο Παναγιώτης Φασούλας στην κηδεία του Γιάννη Ιωαννίδη.

Δημήτρης Διαμαντίδης, Αντώνης Φώτσης, Παναγιώτης Γιαννάκης και πίσω τους ο Δήμος Ντικούδης στην κηδεία του Γιάννη Ιωαννίδη.

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, εκ των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός στην κηδεία του Γιάννη Ιωαννίδη.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας στην κηδεία του Γιάννη Ιωαννίδη.

Ο Κώστας Παπανικολάου, αρχηγός του Ολυμπιακού, μιλάει για τον Γιάννη Ιωαννίδη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης στην κηδεία του Γιάννη Ιωαννίδη.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος, πρόεδρος της ΕΟΚ, στην κηδεία του Γιάννη Ιωαννίδη.

Ο προπονητής Ηλίας Ζούρος στην κηδεία του Γιάννη Ιωαννίδη.

Η αθλητική του πορεία

Η προσωπικότητα του άφησε βαθιά το σημάδι της στο μπάσκετ και ήταν ο άνθρωπος που καθοδηγούσε δύο τεράστιους αθλητές την εποχή της παντοδυναμίας του Άρη. Τον Νίκο Γκάλη και τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης μετά την αποχώρηση του από τον Άρη κατέβηκε στην Αθήνα και έγινε ο άνθρωπος που αναμόρφωσε τον Ολυμπιακό, παίρνοντας ένα σερί τεσσάρων πρωταθλημάτων.

Ο σπουδαίος τεχνικός έμεινε για πέντε χρόνια στους «ερυθρόλευκους», ενώ την επόμενη διετία εργάστηκε στην ΑΕΚ, με την οποία είχε εξαιρετική πορεία.

Ο κορυφαίος προπονητής επέστρεψε στον Ολυμπιακό το 1999 και έμεινε για μια σεζόν μονάχα στον πάγκο των Πειραιωτών.

Αυτή ήταν και η τελευταία σεζόν που εργάστηκε σε σύλλογο, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Γιάννης Ιωαννίδης κάθισε σε δύο διαφορετικές περιόδους στον πάγκο της Εθνικής ομάδας.

Η πρώτη ήταν την περίοδο 1980/1981 και η δεύτερη το 2002/2003.

Στον στίβο της πολιτικής

Μετά την αθλητική του πορεία, ο «Ξανθός» πέρασε στον στίβο της πολιτικής. Υπήρξε βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης από το 2004 έως το 2015, ενώ διετέλεσε υφυπουργός Πολιτισμού στην δεύτερη κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024