Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στη Μούρθια: Ξεκινά έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας μετά την τραγωδία σε κέντρο διασκέδασης

Φωτιά στη Μούρθια: Ξεκινά έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας μετά την τραγωδία σε κέντρο διασκέδασης

Η ταυτοποίηση των σορών αποτελεί πολύ δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία επισήμαναν οι Αρχές

Ισπανικό δικαστήριο ξεκίνησε σήμερα Τρίτη (3/10) έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια μετά τη φονική πυρκαγιά που σκότωσε τουλάχιστον 13 ανθρώπους μέσα σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στη Μούρθια.

Όπως επισήμανε το Δικαστήριο η έρευνα γίνεται για να «διευκρινίσει τα γεγονότα και να καθορίσει την ποινική ευθύνη» για την φωτιά, τη φονικότερη σε νυχτερινό κέντρο της Ισπανίας εδώ και τρεις δεκαετίες.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τα ξημερώματα της Κυριακής (1/10) σε μια αποθήκη που στεγάζει δύο ντίσκο, το Teatre και το Fonda Milagros, που βρίσκεται στα περίχωρα της Μούρθια στη νοτιοανατολική Ισπανία.

Είχαν λάβει εντολή να κλείσουν από το 2022

Εικόνα από το σημείο που ξέσπασε η φωτιά

Αστυνομικοί και ιατροδικαστές εισήλθαν στο χώρο τη Δευτέρα για να προσδιορίσουν πώς ξεκίνησε η φωτιά και αν ήταν αποτέλεσμα αμέλειας.

Το δικαστήριο είπε ότι οι ιατροδικαστικές ομάδες «ολοκλήρωσαν τη Δευτέρα τις νεκροψίες, συλλέγοντας τα απαραίτητα δεδομένα για την ταυτοποίηση και τον προσδιορισμό των αιτιών και των συνθηκών θανάτου».

Αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης

Η έρευνα θα πρέπει να διαπιστώσει εάν οι υπεύθυνοι των νυχτερινών κέντρων απέτυχαν στο να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας, δήλωσε ο ανώτατος εισαγγελέας της πόλης Χοσέ Λουίς Ντίαζ Μανζανέρα στην εφημερίδα La Opinion de Murcia.

Εάν οι θάνατοι προκλήθηκαν από αμέλεια ή ανεπαρκή μέτρα ασφαλείας, οι υπεύθυνοι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και εννέα ετών «καθώς πρόκειται για μια υπόθεση που αφορά μεγάλο αριθμό θανάτων» σημείωσε ο εισαγγελέας.

«Πρέπει να προχωράμε εκατοστό εκατοστό, ελέγχοντας τα πάντα. Ας δούμε πώς θα καταλήξει. Μπορεί να υπήρξε βραχυκύκλωμα που να μην προκλήθηκε από αμέλεια» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Εντολή για «λουκέτο» από το 2022

Οι Αρχές της πόλης είχαν πει τη Δευτέρα ότι ο χώρος, ο οποίος ήταν δημοφιλής στους Λατινοαμερικανούς, είχε λάβει εντολή κλεισίματος τον Ιανουάριο του 2022.

Η εντολή, η οποία είπαν ότι αγνοήθηκε, εκδόθηκε αφού η διοίκηση του Teatre μοίρασε τον χώρο στη μέση για να δημιουργήσει ένα δεύτερο κλαμπ με το όνομα Fonda Milagros.

Οι αξιωματούχοι δεν είπαν γιατί ο χώρος εξακολουθούσε να λειτουργεί, αλλά είπαν ότι η φωτιά φαίνεται να εξαπλώθηκε γρήγορα μέσω των αεραγωγών του κλιματιστικού.

Μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ, η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι έξι από τα θύματα είχαν αναγνωριστεί από τα δακτυλικά τους αποτυπώματα. Η διαδικασία ταυτοποίησης όπως έχουν τονίσει είναι πολύ δύσκολη και θα πάρει αρκετό χρόνο.

Συνολικά αγνοούνται 18 άτομα, συμπεριλαμβανομένων όσων δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024