Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές στη Σλοβακία: Η Μπρατισλάβα κατηγορεί τη Μόσχα για «ανάμιξη» - Καλεί Ρώσο διπλωμάτη στο ΥΠΕΞ

Εκλογές στη Σλοβακία: Η Μπρατισλάβα κατηγορεί τη Μόσχα για «ανάμιξη» – Καλεί Ρώσο διπλωμάτη στο ΥΠΕΞ

Η Σλοβακία κατηγορεί ανοιχτά τη Ρωσία για «ανάμιξη» στις εκλογές που διεξήχθησαν.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Σλοβακίας ανακοίνωσε σήμερα ότι κάλεσε αξιωματούχο της ρωσικής πρεσβείας για να διαμαρτυρηθεί για τις δηλώσεις που έκανε ο επικεφαλής της ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικής Κατασκοπείας (SVR) Σεργκέι Ναρίσκιν.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τα σχόλια, τα οποία όπως είπε ήταν ψευδή, έγιναν την παραμονή των βουλευτικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στην Σλοβακία, όταν ίσχυε μορατόριουμ για πληροφορίες που θα μπορούσαν να είναι προς όφελος ή σε βάρος των υποψηφίων.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών καλεί τη Ρωσία να σταματήσει όλες τις δραστηριότητες παραπληροφόρησης με στόχο τη Σλοβακία

«Η Διεύθυνση διπλωματίας διαμαρτύρεται έντονα για την ψευδή δήλωση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, η οποία θέτει υπό αμφισβήτηση την ακεραιότητα των ελεύθερων και δημοκρατικών εκλογών στη Σλοβακία», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

«Θεωρούμε ότι μια τέτοια σκόπιμα διαδιδόμενη παραπληροφόρηση αποτελεί απαράδεκτη παρέμβαση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην εκλογική διαδικασία».

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών καλεί τη Ρωσία να σταματήσει όλες τις δραστηριότητες παραπληροφόρησης με στόχο τη Σλοβακία.

Ξανά στη δημοσιότητα βίντεο με Ρώσο κατάσκοπο

Υπενθυμίζεται ότι πριν τις εκλογές όπου βγήκε νικητής ο Ρόμπερτ Φίτσο, στο επίκεντρο της δημοσιότητας βρέθηκε ξανά βίντεο που δείχνει Ρώσο κατάσκοπο να χρηματίζει Σλοβάκο σύνδεσμό του. Δείτε το επίμαχο βίντεο:

«Υπάρχουν πολύ λίγα σαφή παραδείγματα για το πώς η Ρωσία λειτουργεί στη Σλοβακία, με μία εξαίρεση το βίντεο που δείχνει έναν Ρώσο κατάσκοπο να συναντά τον Σλοβάκο σύνδεσμό του και να του παραδίδει χρήματα», είχε δηλώσει ο Ντάνιελ Μίλο, ειδικός σε θέματα υβριδικών απειλών στο υπουργείο Εσωτερικών της Σλοβακίας.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024