Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοντονής: Το 2015 δεν είχαμε ούτε το φάκελο του ΟΑΚΑ, τον πήραμε από τον Καλατράβα

Κοντονής: Το 2015 δεν είχαμε ούτε το φάκελο του ΟΑΚΑ, τον πήραμε από τον Καλατράβα

Στα προβλήματα που υπήρχαν σχετικά με το ΟΑΚΑ και τις παρεμβάσεις από τον Σαντιάγκο Καλατράβα αναφέρθηκε ο Σταύρος Κοντονής.

Στα δέκα χρόνια εγκατάλειψης του ΟΑΚΑ μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στάθηκε ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, μετά τα τελευταία γεγονότα που οδήγησαν στο λουκέτο στο Ολυμπιακό Στάδιο και το ποδηλατοδρόμιο.

Όπως σημείωσε ο κ. Κοντονής, σχολιάζοντας τα προβλήματα στο στέγαστρο Καλατράβα, αν σκεφτεί κανείς ότι ένα θηριώδες έργο είχε βασιστεί σε μια άδεια πέργκολας, αντιλαμβάνεται ότι τα προβλήματα είχαν ξεκινήσει αρκετά νωρίς.

«Πήραμε το φάκελο του ΟΑΚΑ το 2018»

Ο Σταύρος Κοντονής μιλώντας στην ΕΡΤ, υπογράμμισε ότι τα πρώτα προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο ίδιος στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου ήταν μια διαρροή στο προπονητήριο των αθλητών του στίβου.

«Είχε γίνει παρέμβαση απο τον ΣΕΓΑΣ για επιδιορθώσεις, όμως δεν είχε γίνει τίποτε και με μεγάλη εξοικονόμηση πόρων και με ανακατανομή μπορέσαμε και το φτιάξαμε» πρόσθεσε ο κ. Κοντονής.

«Τότε κατάλαβα πως εάν το προπονητήριο μπάζει νερά θα πρέπει να δούμε τι γίνεται και με τα άλλα ακίνητα, κυρίως με το Ολυμπιακό Στάδιο» πρόσθεσε για την κατάσταση που επικρατούσε στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών.

Ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε και στην αναζήτηση του φακέλου των έργων που έγιναν στο ΟΑΚΑ πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο οποίος είχε χαθεί.

«Πέσαμε σε έναν κυκεώνα γραφειοκρατείας και αβλεψιών. Δεν βρισκόταν ούτε ο φάκελος του έργου. Τελικά αποδόθηκε στο ελληνικό κράτος το 2018, που είχα αποχωρήσει από το υπουργείο Αθλητισμού. Όπως είπε χαρακτηριστικά «αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε τον φάκελο του έργου από το γραφείο του Καλατράβα στην Ισπανία» ανέφερε ο κ. Κοντονής.

Το στέγαστρο Καλατράβα στο Ολυμπιακό Στάδιο σύμφωνα με τον κ. Κοντονή είχε βασιστεί σε μια άδεια πέργκολας

«Δεν υπήρχαν χρήματα για το έργο της συντήρησης στο ΟΑΚΑ. To έργο είχε εγκαταλειφθεί από το 2004-2014 στο έλεος του Θεού» τόνισε ο Σταύρος Κοντονής, υπογραμμίζοντας ότι ο προϋπολογισμός του ΟΑΚΑ το 2015 ήταν ένας «προϋπολογισμός λιτότητας» που μετά βίας έβγαζε τη μισθοδοσία του προσωπικού.

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024