Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οπαδική βία στη Νέα Ιωνία: Στον εισαγγελέα οι 87 συλληφθέντες

Οπαδική βία στη Νέα Ιωνία: Στον εισαγγελέα οι 87 συλληφθέντες

Οι συλληφθέντες κρατούνται στην Υποδιεύθυνση της Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής και στην ΓΑΔΑ.

Ο εισαγγελέας θα αποφασίσει σήμερα, την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των 87 ατόμων που συνελήφθησαν το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή της Νέας Ιωνίας. Οι συλληφθέντες φέρονται να είχαν δώσει ραντεβού για ξεκαθάρισμα οπαδικών διαφορών και ο εισαγγελέας θα αποφασίσει σε πόσους και ποιους από αυτούς θα απαγγελθούν κατηγορίες.

Υπενθυμίζεται ότι δεκάδες νεαροί, ανάμεσά τους πολλά ανήλικα παιδιά, είχαν κανονίσει μέσω διαδικτύου να συναντηθούν στη Νέα Ιωνία και να «λύσουν» τις οπαδικές τους διαφορές. Οι Αρχές αντιλήφθηκαν το ραντεβού, το οποίο είχε δοθεί πριν από μία τοπική ποδοσφαιρική αναμέτρηση, πραγματοποίησαν παρέμβαση και συνέλαβαν 87 άτομα, ενώ περισσότεροι από 60 είναι ανήλικοι.

Κατασχέθηκαν φωτοβολίδες, κροτίδες, λίμα, σίδερο και ναρκωτικά

«Απογευματινές ώρες σήμερα (σ.σ χθες), Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023, και εν όψει ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ ομάδων τοπικού επιπέδου της Αθήνας, απετράπη οπαδικό επεισόδιο στην περιοχή της Νέας Ιωνίας με συνολικά 87 συλλήψεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Το χρονικό

Ειδικότερα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντοπίστηκαν πλησίον γηπέδου της περιοχής, 23 άτομα, εκ των οποίων οι 13 ανήλικοι, τα οποία έφεραν κομμάτια ξύλου και ράβδο, ενώ σε άλλο σημείο, εντοπίστηκαν ακόμη 64 άτομα, από τους οποίους οι 49 ανήλικοι, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ναρκωτικές ουσίες, φωτοβολίδες, κροτίδες, λίμα και σίδερο.

Με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ομάδας ΔΡΑΣΗ, οι ανωτέρω προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους και στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, ενώ, όπως διαπιστώθηκε, τυγχάνουν οπαδοί δύο διαφορετικών ομάδων, οι οποίες θα αγωνίζονταν σε γήπεδο της περιοχής αργότερα.

«Όλα τα άτομα συνελήφθησαν –κατά περίπτωση- για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για παράβαση των νόμων για τον αθλητισμό, τα όπλα, τις φωτοβολίδες, τα ναρκωτικά και για διατάραξη της κοινής ειρήνης και θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή», αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024