Ηράκλειο: Επεισόδια με ρίψη χημικών μεταξύ ΕΛ.ΑΣ και αντιεξουσιαστών
Τα επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης όπου ήταν παρόντες δεκάδες κάτοικοι και τουρίστες
Επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών σημειώθηκαν στο κέντρο του Ηρακλείου, με αφορμή την εκκένωση του κτιρίου «Ευαγγελισμός», που τελούσε υπό κατάληψη τα τελευταία 20 χρόνια, τα ξημερώματα του Σαββάτου (30/9) και την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας.
Χημικά και δακρυγόνα έπεσαν από την αστυνομία στην πλατεία των Λιονταριών, το πιο κεντρικό σημείο της πόλης, όπου βρίσκονταν δεκάδες κάτοικοι και τουρίστες.
Η ένταση μεταφέρθηκε στο σημείο που έδινε ομιλία ο υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης
Τρομαγμένοι και σοκαρισμένοι οι κάτοικοι προσπαθούσαν να ξεφύγουν
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ένταση μεταφέρθηκε στο κτίριο της οδού Ανδρόγεω όπου πραγματοποιούσε ομιλία ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης, σε ημερίδα για τη Βιολογική Γεωργία.
Κάποια άτομα από τη συγκέντρωση μετακινήθηκαν έξω από το κτίριο της οδού Ανδρόγεω όπου άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και να πετούν αντικείμενα. Επενέβη αστυνομική δύναμη και έγινε ρίψη χημικών.
Ο Υπουργός καθώς και όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση παρέμειναν «αποκλεισμένοι» στο κτίριο της Ανδρόγεω, ωστόσο μετά από λίγη ώρα οι συγκεντρωθέντες μεταφέρθηκαν σε άλλο σημείο του κέντρο.
Δείτε βίντεο από τα επεισόδια:
Στην επιχείρηση εκκένωσης του «Ευαγγελισμού» συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου και του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Τ.Ε.Κ.Α.Μ.) Κρήτης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν συνολικά 10 άτομα, ενώ προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.
Το κτίριο τελούσε υπό κατάληψη τα τελευταία 20 χρόνια
Στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 29 ρόπαλα, τσεκούρι, κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες, δελτία ταυτότητας που δεν ανήκουν στους συλληφθέντες, μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών, κιβώτια με πέτρες και υλικά κατασκευής αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.
- Θεσσαλονίκη: Ομολόγησε και συνελήφθη ο 23χρονος για τη δολοφονία του 20χρονου – Τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ
- Ο πόλεμος στο Ιράν προκαλεί σοκ στην παγκόσμια οικονομία – Και ο Τραμπ δεν έχει επιλογές
- 5 ανεκτίμητα οφέλη του ύπνου στην ψυχική μας υγεία
- Μακρόν: Ο ρόλος της Γαλλίας στη Μέση Ανατολή παραμένει «καθαρά αμυντικός» παρά τον θάνατο στρατιώτη
- LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
- The Tasters: Η άγνωστη ιστορία των γυναικών που δοκίμαζαν το φαγητό του Χίτλερ – με τον φόβο της δηλητηρίασης



