Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκτός ελέγχου το TikTok -  Σου μαθαίνει πώς να… κλέβεις

Εκτός ελέγχου το TikTok – Σου μαθαίνει πώς να… κλέβεις

Μετά τα επικίνδυνα challenges, σκυτάλη παίρνουν τα «μαθήματα» κλοπής.

Τα social media έχουν κατηγορηθεί – και όχι αδίκως- για πολλά πράγματα, μεταξύ άλλων, για τον εθισμό που προκαλούν, για τα πρότυπα που προβάλλουν και για την προώθηση της νοοτροπίας του «τίποτα», ανθρώπων δηλαδή που απλώς τρώνε, καθαρίζουν το σπίτι τους ή προετοιμάζονται για μια έξοδο και ξαφνικά αποκτούν χιλιάδες ή και εκατομμύρια followers.

Υπάρχουν και πλεονεκτήματα στη χρήση τους; Αναμφίβολα αλλά αυτά δεν είναι το θέμα του παρόντος κειμένου.

Σαν λοιπόν να μην έφταναν τα παραπάνω και τα challenges που πολλές φορές καταλήγουν επικίνδυνα, τον τελευταίο καιρό trendάρουν στο TikTok τα «borrow tip and tricks», ήτοι οι συμβουλές για… κλοπές!

Το hashtag «borrow tip and tricks» έχει δισεκατομμύρια προβολές στο TikTok κι εκεί θα βρει κανείς βίντεο και φωτογραφίες με το πώς μπορεί κανείς να κλέψει χωρίς να τον πιάσουν. Υπάρχουν, σύμφωνα με τη New York Post, μέχρι και λίστες με καταστήματα ανάλογα με το πόσο εύκολο είναι να κλέψεις.

Συμβουλές για κλοπές

Σε βίντεο που έχει πια κατέβει από την πλατφόρμα, ο χρήστης του twitter συμβουλεύει τους wanna be κλέφτες να ξεκινήσουν από κάτι μικρό –ένα κραγιόν για παράδειγμα- το οποίο μπορούν να βάλουν στο μανίκι ή την τσάντα τους. Μετά, να πάει στο μπάνιο να το βγάλει από το κουτί του ή να το τυλίξει σε χαρτί υγείας, ώστε να καταφέρει να το βγάλει από το κατάστημα χωρίς να τον πιάσουν. Και φυσικά, «μην ψάχνετε για κάμερες ασφαλείας γιατί φαίνεται ύποπτο».

Άλλος χρήστης, συμβουλεύει τους επίδοξους κλέφτες να φοράνε ρούχα με μεγάλες τσέπες και να είναι ευγενικοί με τους εργαζόμενους για να μην κινήσουν υποψίες.

@borrowinghaulss never do these‼️ #dontdothis #never #shopping #hpradicalreuse #primarksummerup #blowthisup #soldejaniero #bumbu #jackskellington #jewellery #security ♬ som original – ravllynn 🧿


Το απίστευτο είναι ότι μπήκαν στη διαδικασία να δώσουν συμβουλές και εργαζόμενοι σε καταστήματα. Όπως για παράδειγμα, ένας υπάλληλος του Target, σε ένα βίντεο με 7,1 εκατ. προβολές και το οποίο επίσης έχει κατέβει, σύμφωνα με το βρετανικό μέσο, προειδοποιούσε τους μελλοντικούς κλέφτες να μην «χτυπάνε» το ίδιο κατάστημα πολλές φορές.

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος υπάλληλος λέει ότι τα μαγαζιά περιμένουν η αξία των κλοπιμαίων να φτάσει το όριο του κακουργήματος και τότε συλλαμβάνουν τους δράστες.

@shopliftingqueens best places to borrow from part 1 this isn’t even half of the stuff. stay safe. 💰😘🤪 #foryou #foryoupage ♬ GET THE GAT – $adie

Τεράστια έξαρση των κλοπών στις ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ, παρατηρείται τεράστια έξαρση των κλοπών και η ζημία που υφίστανται οι επιχειρήσεις είναι τέτοια που οδηγεί σε κλείσιμο καταστημάτων τους.

Τον Μάιο, η Walmart ανακοίνωσε ότι βάζει λουκέτο σε 23 καταστήματα και έναν μήνα νωρίτερα η Target αποκάλυψε ότι σχεδιάζει να κλείσει 4 καταστήματα καθώς οι κλοπές θα της κόστιζαν 600 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Sports in

Σοκ με Νικολοπούλου στον Ολυμπιακό: Υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού

Μεγάλο πλήγμα για γυναικεία ομάδα μπάσκετ ου Ολυμπιακού, καθώς η αρχηγός των ερυθρόλευκων υπέστη σημαντικό τραυματισμό στο γόνατο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024