Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτο ο Μητσοτάκης να επαίρεται για την πολιτική του, μετά την τραγωδία της Πύλου

ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτο ο Μητσοτάκης να επαίρεται για την πολιτική του, μετά την τραγωδία της Πύλου

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρωθυπουργό, που μίλησε για «ενεργητική αποτροπή» στο μεταναστευτικό την οποία χαρακτήρισε αποτελεσματική

Το τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου με τους εκατοντάδες νεκρούς υπενθυμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, για να επιτεθεί στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για τη μεταναστευτική του πολιτική, με αφορμή τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Σύνοδο EUMED9 των χωρών του ευρωπαϊκού νότου.

«Δεν θα αποδεχθούμε ποτέ την αποσιώπηση της υπόθεσης, που προσπαθεί να επιβάλλει ο Μητσοτάκης για να νομιμοποιήσει την πολιτική του»

«Είναι απαράδεκτο ο κ. Μητσοτάκης να χρησιμοποιεί τη Σύνοδο των Ευρωπαϊκών Χωρών του Νότου για να επαίρεται για την ‘πολιτική ενεργητικής αποτροπής‘ της χώρας, τη στιγμή που πριν λίγους μήνες 600 άνθρωποι πνίγηκαν εντός της περιοχής έρευνας και διάσωσης της Ελλάδας, στην οποία βρίσκονταν για 13 ώρες χωρίς να τους παρασχεθεί ούτε ένα σωσίβιο», υπογραμμίζει η Κουμουνδούρου.

«Δεν αποδόθηκαν ευθύνες – Δεν θα αποδεχθούμε την αποσιώπηση της υπόθεσης»

Σημειώνει, μάλιστα, πως «εξίσου απαράδεκτο είναι το γεγονός ότι ούτε ευθύνες έχουν αποδοθεί για αυτήν την τραγωδία, ούτε συμπεράσματα αναζητούνται για το τι πρέπει να γίνει ώστε να μην επαναληφθεί».

Και καταλήγει πως «για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η προστασία των συνόρων της Ελλάδας πρέπει να εξασφαλίζεται με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και προάσπιση όποιας ζωής απειλείται. Και ασφαλώς με αντιμετώπιση του προσφυγικού/μεταναστευτικού σε ευρωπαϊκό και ευρωτουρκικό επίπεδο».

«Δεν θα αποδεχθούμε ποτέ την αποσιώπηση αυτής της υπόθεσης, που προσπαθεί να επιβάλλει ο κ Μητσοτάκης προκειμένου να νομιμοποιήσει την πολιτική του», διαμηνύει ο ΣΥΡΙΖΑ.​

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024