Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Αναστάτωση προκάλεσαν οι δορυφόροι της Starlink - Πολίτες νόμιζαν ότι γίνεται εισβολή εξωγήινων

Τουρκία: Αναστάτωση προκάλεσαν οι δορυφόροι της Starlink – Πολίτες νόμιζαν ότι γίνεται εισβολή εξωγήινων

Ένας νεαρός που είδε τους δορυφόρους στον ουρανό σε επαρχία στη Βόρεια Τουρκία νόμιζε ότι εξωγήινοι επιτίθενται στη Γη και ζήτησε τη βοήθεια της αστυνομίας.

Τον τρόμο σκόρπισαν σε κατοίκους στη βόρεια Τουρκία οι δορυφόροι της Starlink SpaceX του Ελον Μασκ καθώς οι πολίτες νόμιζαν ότι πρόκειται για εισβολή εξωγήινων.

Συγκεκριμένα ένα άτομο που είδε τους δορυφόρους στον νυχτερινό ουρανό στις 25 Σεπτεμβρίου στην επαρχία Τσορούμ νόμιζε ότι πρόκειται για εισβολή εξωγήινων και ζήτησε τη βοήθεια της αστυνομίας.

Οι δορυφόροι της Starlink SpaceX του Ελον Μασκ τον Ιούλιο είχαν προκαλέσει αναστάτωση και στην Ελλάδα

Ο νεαρός κατήγγειλε το συμβάν στην αστυνομία και τράβηξε και φωτογραφίες, τις οποίες έδειξε στους αστυνομικούς και τους δήλωσε πως έκανε την αναφορά του συμβάντος υπό τον φόβο επίθεσης. Από την άλλη πλευρά οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο τον ενημέρωσαν πως τα φωτεινά αντικείμενα στον ουρανό ήταν δορυφόροι.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας Duvar, όταν οι αστυνομικοί έφυγαν περιέγραψαν το περιστατικό στην ενδοεπικοινωνία τους. Μάλιστα ο επικεφαλής του τμήματος δημοσίας ασφαλείας δεν μπορούσε να πιστέψει τι άκουγε και απάντησε: «το άτομο ζήτησε βοήθεια επειδή είδε δορυφόρους στον ουρανό;».

Ο Μασκ εξέφρασε τη διάθεσή του να επενδύσει στην Τουρκία

Η Starlink έχει περισσότερους από 5.000 δορυφόρους χαμηλής τροχιάς. Οι υπηρεσίες διαδικτύου της Starlink δεν είναι λειτουργικές προς το παρόν στην Τουρκία, καθώς αναμένεται η έγκριση της κυβέρνησης για να ξεκινήσουν να λειτουργούν.

Τον Φεβρουάριο 2023, η εταιρεία του Έλον Μασκ είχε προσφερθεί να παρέχει υπηρεσίες Starlink στην Τουρκία μετά τους φονικούς, ωστόσο η κυβέρνηση απέρριψε την προσφορά υποστηρίζοντας ότι διαθέτει επαρκείς δορυφορικές δυνατότητες στις περιοχές που επηρεάστηκαν.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Μασκ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον Σεπτέμβριο, ο μεγιστάνας εξέφρασε για ακόμα μία φορά τη θέλησή του να λειτουργήσουν η δορυφόροι στην Τουρκία.

Παρ’ όλ’ αυτά, οι τουρκικές Αρχές είναι διστακτικές σχετικά με τη Starlink, η οποία μπορεί να είναι δύσκολο ρυθμιστεί σε σχέση με τους συμβατικούς παρόχους διαδικτύου και βρίσκονται υπό αυστηρό κρατικό έλεγχο.

Υπενθυμίζεται πως οι δορυφόροι της Starlink SpaceX του Ελον Μασκ τον Ιούλιο είχαν προκαλέσει αναστάτωση και στην Ελλάδα με την εμφάνισή τους στον νυχτερινό ουρανό του Αλμυροποτάμου, αλλά και σε άλλες περιοχές της Εύβοιας.

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024