Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σλούκας: Η πρώτη εικόνα του με τα πράσινα πριν… τον Ολυμπιακό

Σλούκας: Η πρώτη εικόνα του με τα πράσινα πριν… τον Ολυμπιακό

Ο Κώστας Σλούκας συμπληρώνει το πρώτο διάστημα της παρουσίας του στον Παναθηναϊκό. Τι έχει κάνει όμως λίγες ημέρες πριν την έναρξη της σεζόν;

Ο Κώστας Σλούκας αποτέλεσε μια από τις «βόμβες» του φετινού μεταγραφικού καλοκαιριού στην Euroleague, μετά την απόφαση του να μεταβεί από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό με τριετές συμβόλαιο.

Ο Έλληνας γκαρντ δεν πήρε μέρος στην προσπάθεια της Εθνικής ομάδας μπάσκετ στο Mundobasket 2023, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει από την αρχή την προετοιμασία με τον Εργκίν Αταμάν.

Τα παιχνίδια του Σλούκα με την φανέλα του Παναθηναϊκού φτάνουν τα 7, όλα σε επίπεδο φιλικών προετοιμασίας.

Ο Σλούκας είναι από τους λίγους παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε όλες τις αναμετρήσεις, καθώς Λεσόρ, Χουάντσο, Παπαπέτρου και οι υπόλοιποι διεθνείς είχαν τις υποχρεώσεις με τις χώρες τους.

Τι έχει κάνει όμως σε 7 φιλικά;

Το κυριότερο χαρακτηριστικό του Σλούκα σε αυτό το διάστημα φαίνεται να είναι η σταθερότητα του. Στα 7 παιχνίδια που έχει δώσει ο Παναθηναϊκός, έχει πάρει την νίκη σε 5 από αυτά, με τον 33χρονο να μετράει μέσο όρο πόντων 6.8 και εκτός από το χθεσινό παιχνίδι με την Μπάγερν που είχε 3 πόντους, σε όλα τα άλλα η στατιστική του κυμαίνεται στα ίδια νούμερα.

Ο Κώστας Σλούκας έχει αγωνιστεί σε όλες τις αναμετρήσεις των «πρασίνων», καθώς οι υπόλοιποι διεθνείς είχαν τις υποχρεώσεις με τις χώρες τους.

Ταυτόχρονα παρατηρείται στο σύνολο του Αταμάν, η σημασία που έχει το αν θα βρεθεί σε καλή μέρα ο Σλούκας και δημιουργικά. Και αυτό διότι σε τρεις εμφανίσεις που δεν «βγήκε μπροστά», ο Παναθηναϊκός είτε έχασε (Τσεντεβίτα, Φενέρμπαχτσε), είτε κέρδισε με δυσκολία (Μπάγερν).

Η παρουσία του Έλληνα γκαρντ θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό και από αυτή του Λούκα Βιλντόζα, ενός ακόμη γκαρντ που θα αποτελέσει βαρόμετρο στην φετινή χρονιά του Παναθηναϊκού.

Ο Αργεντινός έχει λείψει από τα φιλικά στο τουρνουά τη Ρόδου αλλά και στο «Παύλος Γιαννακόπουλος», ενώ άγνωστο παραμένει αν θα προλάβει το Super Cup. Με αυτόν στο γήπεδο αλλάζει και το πλάνο του Σλούκα, όπως φαίνεται και από την εικόνα των τελευταίων παιχνιδιών.

Ο πρώην παίκτης της Μπασκόνια και του Ερυθρού Αστέρα έχει λείψει σε τρεις αναμετρήσεις. Σε δύο από αυτές (Φενέρμπαχτσε και Μπάγερν Μονάχου) και ο Σλούκας, αλλά και η ομάδα δεν πραγματοποίησαν τις καλύτερες εμφανίσεις τους.

Ο Παναθηναϊκός έδωσε τα πρώτα του φιλικά στην Σλοβενία, απέναντι στην Κρκα, (91-80) και με την Τσεντεβίτα Ολίμπια (ήττα με 90-78). 5 πόντους σε αμφότερα ματς με το δεύτερο απέναντι στην Τσεντεβίτα να μετράει 1/4 δίποντα και 1/5 τρίποντα, έχοντας όμως και 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Σε ελληνικό έδαφος, ο Παναθηναϊκός έδωσε δύο τουρνουά σε Περιστέρι και Ρόδο. Απέναντι στην Κλουζ (98-82) ο Κώστας Σλούκας είχε πραγματοποιήσει μια πολύ αξιόλογη εμφάνιση, καθώς είχε σκοράρει 9 πόντους, ενώ είχε δώσει και έμφαση στην δημιουργία, ολοκληρώνοντας με 7 ασίστ. Με το Περιστέρι μια ημέρα μετά, ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και της Φενέρμπαχτσε είχε αγωνιστεί σχεδόν 24 λεπτά έχοντας double-double με 10 πόντους, 10 ασίστ και 1 ριμπάουντ, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του σκορ.

Στην ίσως χειρότερη εμφάνιση της ομάδας του στα φετινά φιλικά, η ομάδα του Αταμάν αντιμετώπισε την Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη (ήττα με 79-66). Ο Σλούκας ολοκλήρωσε με 8 πόντους, μοιράζοντας και 4 ασίστ, όμως η πλειοψηφία αυτών ήρθε στα τελευταία λεπτά, όταν δηλαδή και είχε κριθεί το παιχνίδι. Παράλληλα για το δεύτερο παιχνίδι, το οποίο έδωσε ο Παναθηναϊκός στην Ρόδο, ο 33χρονος μέτρησε ξανά 8 πόντους αλλά με κατά πολύ πιο ουσιαστική εμφάνιση από την προηγούμενη.

Απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου για το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», (νίκη με 80-73) ο Σλούκας περιορίστηκε στην δημιουργία. Ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 3 πόντους (1/4 τρίποντα), μάζεψε όμως 6 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ.

Τελευταίο φιλικό για τον Παναθηναϊκό θα είναι απόψε, στον τελικό του «Παύλος Γιαννακόπουλος» απέναντι στην Αναντολού Εφές, πριν τις πρώτες μεγάλες (επίσημες) μάχες για το Super Cup και την Ευρωλίγκα απέναντι στον Ολυμπιακό.

Sports in

Ο Κλοπ μίλησε για το μεγάλο «διπλό» του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα!

Τι είπε ο Γιούργκεν Κλοπ για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού στο Μπέρμιγχαμ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024