Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
O Κώστας Φορτούνης είναι δύο βήματα μακριά από τον Τζόλε και από (ένα) απόλυτο ρεκόρ στον Ολυμπιακό

O Κώστας Φορτούνης είναι δύο βήματα μακριά από τον Τζόλε και από (ένα) απόλυτο ρεκόρ στον Ολυμπιακό

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Κώστας Φορτούνης και η επόμενη… πρόκληση της Ερυθρόλευκης ζωής του

Δύο ασίστ έδωσε χθες βράδυ ο Κώστας Φορτούνης στον Αγιούμπ Ελ Κααμπί.

Την πρώτη ο Μαροκινός την ξόδεψε (9΄) σε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία. Την δεύτερη την μετέτρεψε στο γκολ που ισοφάρισε την παρτίδα με τη Φράιμπουργκ σε 2-2. Και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις; Πάντα η δόξα του δημιουργού από την αποτελεσματικότητα του σκόρερ.

Μια ασίστ λοιπόν στο ενεργητικό του αρχηγού. Η 93η στην καριέρα του στον Ολυμπιακό, σε 303 συμμετοχές. Ή αν θέλετε εκείνη που τον έφερε ακόμη πιο κοντά στο επόμενο ερυθρόλευκο βάθρο που τον περιμένει. Εκείνο που θα κατοχυρώσει και τυπικά τον τίτλο του κορυφαίου πασέρ στην ιστορία του club. Έχει 95 ο μεγάλος Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς που ανάμεσα στα άλλα κρατά και το ρεκόρ συμμετοχών (493). Ακολουθεί κατά πόδας ο Φορτούνης που ήδη φέτος στα πρώτα εννέα ματς της σεζόν έχει προλάβει να μοιράσει έξι.

Και μιας και φέτος έχει ξεκινήσει με τέτοιο τρόπο που πραγματικά δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες; Ο Φορτούνης δεν θα πάρει σύντομα μόνο την πρώτη θέση στις ασίστ. Ετοιμάζεται να περάσει τον Στέλιο Γιαννακόπουλο (87 γκολ) στην έκτη λίστα των σκόρερ (ο αρχηγός έχει 86) και ίσως και τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί (89) που πλέον δεν παίζει πολύ.

Ετοιμάζεται να προσπεράσει και τον Δημήτρη Μαυρογενίδη στη 5η θέση της λίστας με τις περισσότερες συμμετοχές. Ο «Μαύρος» σταμάτησε στις 304, ο Φόρτου είναι στις 303 και στο Νο4 της κατάταξης είναι ο Αλέξης Αλεξανδρής με 333, άρα θεωρητικά και πρακτικά ο επόμενος «στόχος» ως την λήξη της αγωνιστικής περιόδου.

Εννοείτε πως όλοι αυτοί οι αριθμοί αφορούν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και στην εποχή όπου υπάρχει στατιστικά. Αυτό όμως δεν αλλάζει πολλά. Δεκαοκτώ μήνες πριν ο Ολυμπιακός συμπληρώσει 100 χρόνια ζωής ο Φορτούνης έχει βάλει πλώρη να επιβεβαιώσει και με τους αριθμούς πως είναι ένας από εκείνους που άφησαν σημάδι ανεξίτηλο στο μεγάλο λιμάνι.

Sports in

Άρση Βαρών: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο δις πρωταθλητής Ευρώπης Ολεξάντρ Πελεσένκο (pic)

Ο Ουκρανός δις πρωταθλητής Ευρώπης, Ολεξάντρ Πελεσένκο, έπεσε νεκρός στον πόλεμο κατά των Ρώσων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024