
NBA: Εισάγει νέους κανόνες για την αντιμετώπιση του flopping
Μέτρα ώστε να περιοριστεί το flopping ετοιμάζεται να πάρει το NBA από τη σεζόν 2023-2024.
Στόχο να βάλει τέλος στο flopping μια για πάντα έχει βάλει το NBA, προχωρώντας στην πρόσθεση κανονισμών.
Ο Monty McCutchen (ανώτερος αντιπρόεδρος ανάπτυξης και εκπαίδευσης διαιτητών) εξήγησε τις λεπτομέρειες των νέων κανονισμών σε πολλά μέσα ενημέρωσης, εστιάζοντας σε δύο βασικά σημεία: Tις τεχνικές flopping και ένα δεύτερο challenge για τους προπονητές.
Eάν ο διαιτητής δεν καταλογίσει παράβαση flopping κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, μπορεί να το κάνει μετά
«Κάνουμε ήδη καλή δουλειά για να μην σφυρίζουμε αυτές τις ενέργειες, αλλά θέλουμε να προσθέσουμε ένα άλλο επίπεδο για να απαλλαγούμε εντελώς από αυτές», είπε χαρακτηριστικά.
Xρηματικό πρόστιμο ύψους 2.000 δολαρίων
Η σημαντική αλλαγή φαίνεται στο γεγονός ότι οι παίκτες θα περνάνε διαιτησία και… μετά τον αγώνα. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως εάν κάποιος διαιτητής δεν καταλογίσει παράβαση flopping κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, μπορεί να το κάνει μετά το τέλος αυτής.
Σε μια τέτοια περίπτωση, ο παίκτης που θα έχει κάνει «θέατρο» θα τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο ύψους 2.000 δολαρίων.
Επομένως κάθε παίκτης θα σκεφτεί πολύ περισσότερο την ενέργεια του μέσα στο παρκέ.
Η δεύτερη αλλαγή έχει να κάνει με το δικαίωμα challenge που έχουν οι προπονητές σε περίπτωση που αμφισβητούν μια διαιτητική απόφαση. Η νέα αλλαγή αναφέρει πως ο κάθε τεχνικός θα δικαιούται δύο πλέον στην διάρκεια όλης της αναμέτρησης.
The NBA is cracking down on over-the-top flops by issuing technical fouls during the game, starting with the 2023-24 season.https://t.co/64c0gLXhjp
— USA TODAY NBA (@usatodaynba) September 21, 2023
- Συναγερμός για φωτιά σε δασική έκταση στα Βίλια
- Αυτόνομη πρόσβαση σε 4 παραλίες του Δήμου Κορινθίων
- Η Μοντερέι του Αλμέιδα δίνει 8 εκατ. ευρώ στην ΑΕΚ για τον Πινέδα
- Καστοριά: Αποκάλεσε «χοντρή» την ανιψιά της και συνελήφθη για body shaming
- «Super Paradise» – Η ιστορία της Μυκόνου σε μια νέα κινηματογραφική προβολή στην Αθήνα
- Πακιστάν: Καλεί τις ΗΠΑ και το Ιράν να ξαναρχίσουν τις συνομιλίες
